icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
6. dec 2018

Zvládla som to..a dostala som Mikuláša...uz keď som tam tak je super .

coco2018
6. dec 2018

@eliska13 ahoj písala som ti aj IP. V tej knihe od Honzaka co sa pise o terapii?

mm103
6. dec 2018

@eliska13
@sandra2308 ja som si nasadila naspäť paretin kočky 20 mg...Nie som ešte pripravená...dnes už trošku lepšie aj svoje dni mam konečne....

maki43
7. dec 2018

@mm103 dievcata ako vam byva pred menzesom? Lebobe uz týždeň pred nim blbo hlava boli a celkovo psychicky v prdeli.

bulica
7. dec 2018

@maki43 nápodobne a aj tyždeň po. Točáky, bolesti hlavy, nervozita, tlaky na hrudi a pod. Strieda sa mi to. Akurát mám svoje dni. 🙈

matasaska
7. dec 2018

@maki43 veľmi blbo... 4dni pred a celý menzes, takže 12dni som na tom fyzicky aj psychicky dosť zle

mm103
7. dec 2018

@maki43 ja detto a tento bol strašný

maki43
7. dec 2018

@bulica tak si natom ako ja. tiež týžden pred a po des. nuž čo narobíme. LEn treba vydržať. ja som v práci do 20 hod. ale pomaly to uteka.

maki43
7. dec 2018

@matasaska podobne.

maki43
7. dec 2018

@mm103 no mi niečo hovor o tom. už dva cyklusy som hotova.

maki43
7. dec 2018

@bulica a to máš takéto stavy počas celej liečby AD? JA TO MáM TUšíM HORšIE, KED SOM PREšLA Z POL ELICEY NA CELú TABLETU T. J. OD SEPTEMBRA? JE TO ASI MOžNé, žE TO EšTE NIE JE USTáLENé? ĎAKUJEM HOLKY ZA ODPOVEDE. hURá DVADSAť MINúT A PáDIM DOMOV. pEKNý VEčER. A RáNO 4.50 HOD. SI NA MNA ZMYSLITE, KED BUDEM STáVAť DO PRáCE A VY SPINKAT. :D

eliska13
7. dec 2018

@coco2018 o terapii len tak okrajovo skôr lieky, zážitky z liečebne, čo ako účinkuje, aké typy pacientov sú, prečo ľudia majú úzkosti a tak. fajn knižka hneď som ju prečítala.on sa venuje aj psychosomatike, že ľudia nepočúvajú svoje telo, dušu.. odpíšem prepáč mne tam chodí aj veľa reklamy moc nestíham len to prebehnem teraz som aj mesiac nečítala túto diskusiu.

eliska13
7. dec 2018

@matasaska to asi každej žene je pred menzesom oveľa horšie, slabosť, zlá nálada aj tým "normálnym🙂nielen nam čo sme také citlivejšie.Ja som minule uvažovala, že si dám konečne spraviť hormonálny profil nikdy mi ho nerobil a tiež som vtedy ako rozbuska.Skusala som všetko možné gynex, pupalku, magne a nič moc.

slavkasobanska
7. dec 2018

@eliska13 no kocky ja som začala mať depresie keď mi vybrali ženské orgány..takze to je také ani tak,ani tak ...

coco2018
7. dec 2018

@eliska13 uz ju mam doma... som zvedava co sa dozviem u mna nerozhodnosť-strach-obava=uzkost

maki43
8. dec 2018

@eliska13 tak ako vidím sú nás také tisíce. Ja som večer išla okolo 22 hod. spať a ráno o 3 hodine vyspatá. A nemávate vtedy aj zimnicu niektorá? Chvíľami zima, chvíľami teplo no des. Ja som už v práci od pol šiestej už dve hodky pracujem, už nech je 14 hodín a fajront. a poobede dojdem a idem si lahnut a oddychovat. tak sa majte dievcata a bojujeme dalej.

slavkasobanska
8. dec 2018

@maki43 ahoj ,nech to to rýchlo ubehne .aj ja som tak vstávala minulý týždeň,no už oki ..

maki43
8. dec 2018

@slavkasobanska ubehlo moja blížime sa k fajrontu. ešte 3/4 hodka. Pekný deň dievčatá a hlavne bez depiek.

sticker
bulica
8. dec 2018

@maki43 ja neberiem AD, bojujem bez nich 🤷‍♀️
@maki43

matasaska
9. dec 2018

@bulica ja tiež... Ako dlho bojujes?

bulica
9. dec 2018

@matasaska od októbra 2015, čiže tri roky, mám horšie obdobia, aj lepšie, ale dá sa, zatiaľ som nad AD nepremýšľala, ale nie som ani proti nim, keď je to nevyhnutné

eliska13
9. dec 2018

@coco2018 tak to neviem či tam nájdeš odpoveď to je asi naša povahové črta🙂chyba nám seba láska a taký pocit, že čokoľvek mi život prinesie, tak to zvládnem.Kto zažil také psychické zrútenie úzkosť depresiu si malo verí a stále to tak ako čertík vzadu drieme a čaká kedy nás dostane.

matasaska
9. dec 2018

@bulica ja tiež skoro 3 ja od júla2016,začalo to na dovolenke nejakým rotavirom ktorý sme s manželom chytili hneď na druhý deň dovolenky... Strašný strach som prežila. Fuj... Odvtedy sa mi to opakuje, aj keď odkedy som si to uvedomila neopakuje sa to tak často. Ale stále to je niekde vzadu v hlave a občas mi to dá riadne zabrať... 🙂 chystám sa na jogu o chvíľu, je to niečo co mi dosť pomáha... Aj so zacvičim, aj oddýchnem. Pekný podvečer prajem všetkým

slavkasobanska
11. dec 2018

Ahojte kočky ,čo vypekate????ja nič...haha do včera super dní .dnes ako som si dala ráno lieky,také mám divno v hlave,..aké hadam po obede prejde,bola som namiesto koláčov kúpiť klobásky údené,surove ,jaternice,škvarky...no tak mi fajne vonia v byte...haha ahojte a pečte ďalej ..potom mi pošlete....paaa

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
daniela123321
11. dec 2018

@mm103 Ahoj moja..ako sa máš? dúfam že ti je už lepšie

slavkasobanska
11. dec 2018

@sylvia30 ja som mala obdobie nespavosti .no po liekoch spím,musíš byť vyčerpaná keď nespíš...záleží aj aké lieky berieš na večer,ja mám aj Valdoxan to sú AD ale navodzujú spánok .chce to čas všetko ..no radšej sa treba poradiť z lekárkou...

slavkasobanska
11. dec 2018

@sylvia30 ahoj to ešte strašne krátko berieš lieky,niekedy to trvá aj 4_6 týždnov..nejako to výdrž,a bude dobré neboj ..aj mne tak bolo,žalúdok,nechutenstvo...to sú príznaky depresie...držím ti palce.

sylvia30
Autor odpoveď zmazal