icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
coco2018
17. dec 2018

@sylvia30 ďakujem za info @andocka pomohli ti homeo na mieru? Vieš dat aj kontakt? Skúsim vsetko

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
coco2018
17. dec 2018

@janka_banka je mi to jasne ze lieky iba prekryjú úzkosti potlačia a nič nevyriešia. No neda sa ani s úzkosťou fungovať lebo veľmi vyčerpáva. Aspon ja som taká ze som unavená, napätá, nervna ze by som vraždila. A z úzkosti ma boli pohybový aparát kĺby chrbtica svaly nohy. To súvisí s tym napätím. Teraz neužívam nič chodím na terapie. Snažím sa urobiť zmeny v živote teda vo svojom vnutry myslení vobec to nejde mávnutím zázračného prútika. Ani to nečakam. Stále som bola uzkostnejsi typ stále som aj nad maličkosťami váhala som taký analyticky typ vsetko prebrať dopodrobna. Vďaka terapii teraz lepsie zvládam sociálnu adaptáciu viac si rozumiem s ľudmi viem lepsie a bez strachu komunikovať povedat a stat si za svojim názorom. A to som predtým nevedela. A vďačím zato aj môjmu manželovi. On je tak spoločensky komunikatívny ze tym trocha nakazil aj mna. Je to veľká makačka na sebe lebo rým ze mam info o sebe ze taká som nič neznamená. Až urobene kroky začínajú nieco meniť. A tie kríky su iba krôčiky. Preto stále k farmakoterapii stále by mala ist rovno psychoterapia.
Minule som niekde čítala o úzkosti u zvierat ak ho lovia tak sa u neho vyplaví hormón ktorý spôsobuje uzkost a ta ho ženie vpred uteká. Ak ho nechytia neulovia tak potom sa este istý cas trasie aby sa uzkost vytratila. Uzkost je príprava na útek alebo útok. U mna uzkost je príprava na útek.

coco2018
17. dec 2018

@sylvia30 jasne dam info

tamichloe
17. dec 2018

@coco2018 mne homeo nepomohli a skusala som viackrat

coco2018
18. dec 2018

@tamichloe aj take na mieru? Od homeopata?

tinka308
18. dec 2018

@sylvia30 dakujem ze si mi tak otvorene napisala, takze tiez to trva len par tyzdnov u teba, ake lieky beries? ja beriem lieky 5 dni a od vcera som ako na drogach, malatna..myslela som ze z unavy ale dnes opat, sledujem sa v praci a to este viac stresuje. tie dlhe hodiny bez spanku ma nicia v noci. beries nieco na spanie?

janka_banka
18. dec 2018

@coco2018 Veľmi dobre píšeš 👍 ... vidieť u Teba obrovské pokroky a že úzkosť nad Tebou už úplne nevyhráva ... a snažíš sa ju riešiť už aj logikou ... a práve tá logika nám niekedy pomôže zbaviť sa tej pliagy ...
Mám presne ten istý názor aký Ty, len fakt škoda, že tá úzkosť nám niekedy bráni myslieť "objektívne" ...strach v prirodzenej miere je úplne v poriadku, ale ak nám to takto prerastá cez hlavu, tak už to je na obtiaž ...
Vidím, že si naozaj bojovníčka, ktorá veľa premýšľa a nevzdáva sa ❤ ... presne ako ja 😍 ... len škoda, že som za tie roky na nič podstatné neprišla, čo by ma tých úzkostí úplne zbavila, pokroky sú však úžasné (ale tak nejde všetko zmeniť zo dňa na deň ) ...
Už by sme niekedy za to múdrovanie, hľadanie mali dostať nobelovú cenu 😉 ...

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
tinka308
18. dec 2018

@sylvia30 ja zatial nemam AD len na uzkost Atarax a na tvorbu dopaminu Tiapridal obe vecer. ako si sa citila ked si tolko nespala? da sa to vobec? mna boli chrbat, chvilu som si nahovarala ze sa mi infarkt blizi vsetko mi trplo..bohuzial som nastupila do novej prace tak PN ani za svet nechcem ist a som vystresovana este viac tym ze som v novom prostredi..kazdy vecer sa bojim ze v akom stave zas pojdem do prace, niekto kto si prechadza podobnym je pre mna posila.

slavkasobanska
18. dec 2018

Dievčatá ,ako čítam,tak sme všetky na jednej lodi ..no mi to dáme,určite .všetkým držím palce...infarkt nedostaneme,máme všetky rovnako .ta psychika je hrozna..

nanka1412
Autor odpoveď zmazal
nanka1412
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
gbendikova
18. dec 2018

@sylvia30 áno, je pravda, že všetko chce čas.... aj ked v tých ťažkých chvíľach sa to veľmi zle počúva... ale je to svätá pravda.... nič len čas a vydržať.... aj ja som to takto mala dlho, kým to zabralo... ale aj teraz po 3mesiacoch ma občas niečo vie vyviesť z rovnováhy a pripadám si chvíľami ako na začiatku, no potom to prejde.... ale asi nikdy to už nebude 100%-tné

nanka1412
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
nanka1412
Autor odpoveď zmazal
tamichloe
18. dec 2018

@coco2018 ved od homeopata priamo...po vysetreni pristrojom

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
nanka1412