icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska beriem 2x denné, ráno a večer, užívam 0,25mg, takže denné 0,50mg

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag to máš slabé dávky..ja ráno 0,5 a obed,a večer 0,25 ..ale niekedy si pridám keď mi je na figu .

sylvia30
22. dec 2018

ahojte dievčatá, vidno, že si užívate víkendovú pohodu 🙂, u nás leje ako z krhly....
@kajkag ahoj, no ja ti neviem veľmi poradiť, liečim sa krátko, ale tak laicky si myslím, že jednak si musiš zvyknúť na nový liek a tiež si 2 dni lieky neužívala, takže asi mozgu chýba jeho dávka, musí sa to stabilizovať.......

slavkasobanska
22. dec 2018

@sylvia30 tak tak...a inak aj u nás prší...

kajkag
22. dec 2018

@sylvia30 ďakujem za odpoveď. Ja neviem čo mám robiť....som zúfalá, čoraz viac mi je zle a zle😔

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska mám si zvýšiť ten Frontin? Môžem si zvýšiť sama od seba?

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag no neviem ...ale podľa ti horšie uz nebude...len je pravda že to berieš krátko ..

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska poobede som si dala Frontin 0,25. Zatiaľ sa nič nezmenilo

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag je ti stále zle??ani trošku sa necítia lepšie??

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska zatiaľ nie, predtým som mala Lexaurin 3mg denne z toho mi bolo celkom fajn...

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag no tak neviem....tak to si mala väčšiu dávku ako teraz ...ale ja som nebrala Frontin..len viem že ho brali niektoré ženy v nemocnici..no skús vydržať ...je to krátka doba ..a neviem od kial si? Nie je u vás psychiatria??ak by ti bolo veľmi zle aby si sa išla poradiť..

sylvia30
22. dec 2018

@slavkasobanska mňa ešte napadlo..nie je ten lexaurin návykový?, že proste telo teraz reaguje, že ho nemá.....ja nepoznám tieto lieky...

slavkasobanska
22. dec 2018

@sylvia30 no je návykový..to môže byť aj tým .vidíš to by mohlo byť toto .tak bude musieť vydržať ,kým si zvykne na iné lieky .bože mi ako doktorky..ja som brala lexaurin ...ale bolo to dávno a tiež mi ho vysadila .

sylvia30
22. dec 2018

@slavkasobanska teraz som pozerala leták, je to benzodiazepín=je návykový, je tam vyslovene napísané, že dávka sa má znižovať postupne - takže jej môže byť zle aj z toho...
ale frontin je tiež benzodiazepín, má účinnú látku alprazolam a lexaurin má účinnú látku bromazepam - ja myslím, že telo si pýta svoje a na nové si ešte nezvyklo, ale ja sa v týchto liekoch veľmi neorientujem, možno by vedeli poradiť tie, čo ich užívajú dlhžie...

slavkasobanska
22. dec 2018

@sylvia30 no ja som brala lexaurin..no veľmi dávno..a keď mi menia lieky tak po troške znižujú a druhé postupne pridávajú...tak môže jej byť naozaj z toho tak zle...mne keď v nemocnici znížili xanax tak som bola roztrasena ,lebo mi chýbala ťa dávka...no ťažko,lekárka by jej najlepšie poradila...už len vydržať a keď bude robiť ja by som hneď volala ...

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska je u nás psychiatricka pohotovosť, ale to sa bojím, že ma budú chcieť nechať si tam😔

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag no to je pravda .aj ja by som mala obavy..ale len kôli tomu že idú sviatky .ja som bola už viac krát ležať..aby ma nastavili na lieky preto tam chodím .som pod kontrolou....

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska ako dlho si hospitalizovana ked chodis ležať?Uvidím...musím vydržať i keď je to veeeeelmi ťažké...možno fakt o chvíľu záberu nové lieky...

pandravachrusta
22. dec 2018

@kajkag napusti si horucu vanu..mne to najviac pomahalo , ked mi bolo najhorsie.

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag záberu neboj .no bola som od 21 dní..minimum a maximálne 29 naposledy .lebo mi dávali nové lieky aj ráno,obed,večer,a to jeden týždeň ranné,ďalší obedné,potom večerné ..a posledný týždeň som tam bola že ako mi bude,a doladili to trošku..tak ale ako kde .v l.mikulasi..21 dni..,Levoči 29...u nás nemáme psychiatrickú nemocnicu ako lôžkove..

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska ja som bola po prvy krát teraz v septembri na psychiatrii. Po 3 týždňoch ma prepustili, citila som sa velmi dobre🙂

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag no veď to je super tie 3 týždne je asi každý...

slavkasobanska
23. dec 2018

Joj od rána mám také tlaky v hlave,ale bola som aj vonku...a tep mám vyšší..to asi z toho..

coco2018
23. dec 2018

Ahojte ja sa mam dnes naprd hrozne od rana myšlienky úplne zle do placu mi je len sa premaham úzkosti po obede som si zdriemla jesť mi nechuti a k tomu som este menzes dostala hlava ma boli. Asi aj tými vianocami mame sa tešiť radovať a mne je proste nanič.

nanka1412
23. dec 2018

@coco2018 ahoj nesi sama ja tak isto .celý deň ležím .boli ma celý človek.

coco2018
23. dec 2018

@nanka1412 ken tak sa cítim nepotrebná nečinná nemám zmysel života.

slavkasobanska
23. dec 2018

@coco2018 ako nepotrebna,..veď.mi ťa potrebujeme .a určite máš vo svojom okolí ľudí čo ťa potrebujú to sú sviatky a veľa ľudí je v tomto období viac citliva..niečo si čítaj,prídeš na iné myšlienky,...

coco2018
23. dec 2018

@slavkasobanska Slavka dakujem za podporu. Dnes sa mi chce fakt plakať asi aj preto ze sme sa snažili o bábätko aj keď sa necítim dobre ze to zvládnem a nevyšlo to a asi som rezignovala a neviem co ďalej ci po novom roku ist k dr a lieky alebo co. Doľahlo to vsetko na mna teraz.

slavkasobanska
23. dec 2018

@coco2018 a bola si na vyšetrení ,ohľadom bábätká??nevzdávaj to..ja som mala tiež problém. to keď veľmi chceš tak to nejde ..viem to.

coco2018
23. dec 2018

@slavkasobanska bola som teraz som mala aj odbery výsledky bud medzi sviatkami alebo až po sviatkoch. Viem ze to je tak ze keď chceš nedarí sa. Len mne sa stavy este zhoršili a ja uz ani neviem ci to dieťatko zvládnem a aj to ma psychicky dáva dole 😪 teraz neviem vobec ktorým smerom sa vybrať. Ci ist opäť na AD alebo čakať a trpieť tie úzkosti. Takto som si život nepredstavovala ani v najhoršom sne. A vieš mam 36r dieťa 7r rozdiel uz teraz celky