Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska a za ake?
@esselte mám teraz na spanie Zolpinex 10 mg a teraz mi pridala ešte na spanie chlorprotixen 15 mg. Lebo som nemohla spať ..
Nemate nahodou niekto rivotri a neuzivate ho?prestali ho k nam dovazat,aj by som od vas kupila,ak by ste niekto mali,mam 2 mg balenie,lebo to este bolo,ale velmi zle sa mi deli,beriem len 0,25 mg
Dievcata, ja mam inak dnes uplne nafigu den, taka som roztrasena, ze az, dopujem sa aj magnezkom a medovkovym cajom. Pravda je taka, ze pisledne dni nespim velmi dobre, dokopy je to len par hodin. Asi mi bude musiet doktorka zvysit ten Kventiax, lebo tych 75 mg ( este aj rozdelenych na 2x) mi je asi malo. No co uz. Nejako musim vydrzat do 3.1. Vtedy mam kontrolu.
@sylvia30 tiez som mala hroznú noc inak mne na spánok robil dobre xanax sr s postupným uvolnovanim. Nieje náhodou spln? A myslim ze to bude aj sviatkami každý vysmiaty štastný rodina po kope a mna štve ze si neviem nič užiť. Skludni troska. Viem radi sa dobre no sama sa nemám fajn
@esselte Jani, ja mám, ale kvapky, celú flasticku, ak by si chcela. Ja to neuzivam
@coco2018
presne toto, všetci sú šťastní, vyškerení z toho, že sú Vianoce, a ja som rada, že som to dala aspoň takto.... s touto chorobou sa neviem zmieriť..😢
to postupné uvolňovanie lieku,, toto bude problém, ja sa zobudím o 1,00 v noci vyspatá, potom už len driemem sem tam do rána, už aby bolo 3.1. a hlavne po sviatkoch
spln bol tuším v sobotu a tentokrát že velmi silný, lebo bol aj zimný slnovrat, vraj po splne by sa všetkým malo zdravotne polepšiť, no, som zvedavá
my sme už po večeri, tento rok 1 x odkedy sme zobratí neideme po večeri k našim, robili sme to takto viac ako 15 rokov, potom sme ešte išli na polnočnú, ale keďže mám teraz tie lieky na spanie načasované, tak sme doma....muž aj deti sú happy, že veget, mne je 😢
@sylvia30 ahoj u mňa tak isto,po večeri sme išli k rodičom no tento rok prvý krát nejdem,je to pre mňa už neskoro,a som aj večer dosť vyčerpaná,viem že budú nadavat no úprimne??je mi to jedno..bola som zo synom.doma,krásny večer sme mali,..to je hlavné a k rodičom pôjdem ale cez deň..
@sandra2308 neviem kto to zháňa aj ja mám ešte kvapky Rivotril .a neuzivam ich už .
@esselte ja mám ale iba kvapky ..neviem či by ti to pomohlo .
@sandra2308 bolo by to fajn,aj kvapky,neviem preco to vypadlo,mohla by si mi poslat?
@slavkasobanska pomohli by aj kvapky,to je to iste,brala by som,ostala som bez,lebo je vypadok,na slovensku nie je,mohla by si mi poslat,kolko by bola cena?
@esselte no ved ti ich pošlem ,..a cena žiadna..mam 2 balenia,ale teraz neviem či som si z jedných nedala jednu davku,ale to by ti nevadilo..len mi pošli adresu a pošlem ti medzi sviatkami..
@slavkasobanska ahoj, dakujem, poslala som ti adresu do ip
@nanka1412 ja hlavne druhy tyzden liecby, ten bol kriticky a k tomu aj vecer - to z dovodu nespania a to mavam aj teraz, ja som sa najskor zacala citit lepsie popoludni, ale to az treti tyzden liecby, ale napriklad vcera mi bolo cely den nedobre, bola som rozklepana a to som dnes zacala stvrty tyzden liecby, ty sa kolko liecis?
@nanka1412 mne ked je velmi tazko, citam si prispevky dievcat par stran dozadu, kde mi pisali, co im pomahalo a radili mi a hlavne skusam tie ich rady, mne to velmi pomaha...
Ak budes mat energiu, popozeraj si to, je tam vela cennych informacii aj o tom, ako zvyknu lieky zaberat, co kedy pomaha, ako si pomoct
Ahojte...no povedzte mi či som normalna,nám svoj byt,zdravé deti,mame čo jesť,skvelú rodinu a ja nie som šťastná,..dnes mi je tak do plaču .ani som nešla na rodinné stretnutie,všetci sú veselý,šťastný..každý má niekoho,len ja som tam ,, sama,,...a je mi do plaču ako som skončila...chápete ma??
@slavkasobanska vidím, že dnes si prebrala po mne štafetu ty, slavka presne to, čo si vymenovala je pravda a preto žiješ, to je tvoj zmysel života, Boh ti naloží len tolko kolko zvládneš uniesť (to mi povedala moja psychologička) a ty to zvládneš....uvar si dobrý čaj, hoď do seba jedno magnézko a kukni telku, zajtra bude lepší deň ❤
@sylvia30 ďakujem,práve som si dala magnézium ..
@slavkasobanska výborne, ešte nohy na stôl, prikryť dekou a 😎veget... a tá tvoja otázka" ako si skončila..." ty máš pocit, že končíš? ja nie, žiješ a to je dôležité...a nikdy nevieš, čo ti život prinesie....😘
P.S.ja idem za chvílu svokre, kde budú pozerať, či som už naozaj blázon alebo sa k tomu už približujem😈
@slavkasobanska vôbec nič si z toho nerob... Ja som na tom tak isto, ibaže skoro žiadnu rodinu nemám... Chyba mi ale som z tým zmierena
@nanka1412
@timea179 dievčatá, ja sa tiež stále zamýšlam prečo sa mi toto stalo, aj keď u mňa zohrala svoju rolu aj dedičnosť, ja žijem v spokojnom manželstve, s mužom sme na jednej vlnovej dĺžke, deti sú zdravé, robia nám radosť...ja som si však tento rok toho na svoj chrbát naložila príliš - v práci 105 roka permanentné preťaženie, ktoré sa vystupňovalo teraz v septembri a októbri, k tomu sme doma od jari svojpomocne prestavovali terasu na izbu a kúpelňu (teda manžel), čiže ja som počas týždňa vyvážala dcéru na tréningy, v sobotu sme s ňou chodili na súťaže a v nedelu som chcela dobehnúť všetko zameškané, čiže som išla non-stop-k tomu ešte 3x do týždňa behať (ale to mi robilo radosť) až si jedného dňa na konci novembra (paradoxne, keď mi väčšina z týchto povinností ubudla) moje telo povedalo, že dosť a prestala som spať....
a k tomu Vám sem ešte skopírujem úryvok z jednej knihy o depresii, ktorú som si dnes objednala, možno sa tam nájdete, na mňa to platí 100%..
Charakteristika DPP Depression Prone Personality (osobnosť so znakmi vyššej zraniteľnosti): vyššia miera etickej (morálnej) zodpovednosti (berie veci až príliš vážne); je vo vyššej miere súťaživý až súperivý; má vyššiu mieru životnej energie, zdá sa byť nezdolný; až príliš sa stará o to, ako sa cítia iní ľudia; až príliš sa bojí, či nezranil city druhých ľudí; je až príliš zavislý od ľudí, ktorých miluje; až príliš citlivo reaguje na všetko, čo by mohlo (aj v nepatrnej miere) znížiť pocit jeho hodnoty; prežíva až príliš bolestne každú netaktnosť iných ľudí, každé poníženie, každú urážku; nevie si rady s nepriateľskými postojmi iných ľudí, je často voči útokom iných ľudí bezbranný; ak je napadnutý, ťažko sa bráni, aj vtedy, keď je obrana oprávnená.
je to úryvok z knihy "Jak zvládat depresi"

@esselte ahoj ja som brala ale kvapky a to na spanie...tak mi len zmenila za iné..