icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
27. dec 2018

@sylvia30 no to čo bolo ..toľko jesť ..haha,ale papaj keď ti chutí ale všetko z mierou..

sylvia30
27. dec 2018

@slavkasobanska taraz na začiatku liečby som dala pár kíl dole, keď mi nechutilo, ale myslím, že ich velmi rýchlo naberiem späť,..ja budem tučná a ešte aj s depresiou😈

coco2018
27. dec 2018

@esselte tak to mi je ľúto. A co ti navýšili dávku ako sa ti to prejavuje vracajú sa úzkosti?

maki43
27. dec 2018

@coco2018 moja toho prechodu sa AJ JA OBAVAM, ked nezvladam pred a pomenstruacne stavy 😢

coco2018
27. dec 2018

@sylvia30 polepšilo sa ti určite keď riešiš váhu 😉 to je znak zlepšenia.

coco2018
27. dec 2018

@maki43 mi nieco hovor ja pred ms by som muža niekedy vyhodila este ze mam aspon aky taký pud sebazáchovy. Niekedy idem puknúť od zlosti za pár minút mi je do placu po pár minútach vrieskat ako nepríčetná. Aj 10dni pred ms.

maki43
27. dec 2018

@coco2018 moja ja toto iste. Na okolie zla bezdovodne, v robote nervozna nech je fajront chvilami do revu, potom bolest hlavy a všetko vidim negativne. Tak este zajtra to snad dam v praci a potom 4 dni zaslúženy oddych 🙂 idem si dat neurol a spatr. Sladké sny DievčatÁ 😴😴😴

coco2018
27. dec 2018

@maki43 dobru noc a drž sa v práci ja mam dov až do 8.1. Ale išla by som do prace tie sviatky mi nerobia dobre.

montemotherone
27. dec 2018

@coco2018 ak sa mi darí potlačiť bolesť tak áno, je to lepšie. Už sa dlho chystám na cvičenie a veru budem musieť začať. Lepšie to už nebude a telu treba pomôcť ☹

maki43
27. dec 2018

@coco2018 to ti verim. V tom kolektive aspon človek zabudne. Ale takto doma sa v tom len utapa. Pa

slavkasobanska
28. dec 2018

Tu je polícia !
- Otvorte !
- Potrebujeme si s vami pohovoriť o lúpežnom prepadnutí !
- Vy ste sa nadobro zbláznili ?? Akurát s vami by som šiel do takej akcie !

slavkasobanska
28. dec 2018

Ahojte ,včera úplne super deň..a dnes som hrozna,hlava má boli,či točí..už ani neviem ..no hruza .ale ešte máme len obed ,do večera sa polepší hádam..paaaa

sylvia30
28. dec 2018

@slavkasobanska u mňa presne tak isto...., ale ako hovoríš, do večera ešte ďaleko😎

sylvia30
28. dec 2018

@coco2018
@maki43 baby, ja som doma už skoro mesiac, keď mi bolo nedobre, tak mi to nevadilo, ale keď sú dni, že mi je fajn, veru už by som išla do práce, tak dúfam, že po kontrole 3.1 ma dr. už pošle...

ivka185
28. dec 2018

@slavkasobanska Ja som Jana a tesi ma ze mam tu rovesnicku a necitim sa ako mama tu dievcatam,😀

sylvia30
28. dec 2018

@ivka185
@slavkasobanska baby, nebláznite, aké mamy, ja som kúsok za vami (44), sme v najlepších rokoch👍

ivka185
28. dec 2018

@sylvia30 No to je fajn, myslela som si ze som tu najstarsia, lebo vecsina este riesi ci babo ano alebo nie ,tak som mala pocit ze tu vediem ,ale to mi nevadilo ja sa tu citim medzi vami velmi dobre a to je zaklad.😀❤

sylvia30
28. dec 2018

@ivka185 presne tak, na veku nezáleží, nás tu spájajú iné veci❤

eliska13
28. dec 2018

@montemotherone ty rada čítaš a študuješ pozri si na FB skupinku psychosomatika a etikoterapia sú tam psychológovia, taki čo robia rôzne reiki a vselijake odblokovania, ale aj zdravotníci a tí čo sa venujú psychosomatike a liečia ludi.To mám aj ja som niekedy v takom tlaku veď sa aj píše, že de presia je natlakovanie, nevypustenie pary, potlačenie túžby, či neustály tlak, ktorý nezvladame od manžela, práce,deti či vyvíjame na seba tlak samé čo by sme mali, nemali, všetko stihnúť, byť dobre, dokonale, niečo dokázať, či veľa žien si spustí chorobu preto, aby si ich niekto všimol aha som tu a trpím, lebo pri chorobe je zrazu rodina vnimavejsia, dostane sa žene pozornosť akú predtým nemala.Cele je to strašne komplikované prečo sa nám to deje
Je tam spracovaný súbor z každej témy treba hľadať v lupe pre nás je hlavne to sebavedomie zaujímavé v tom som sa nasla.Paci sa mi tá skupinka všetko sa odráža v psychosomatike aj tie napäté svaly cítim to, keď mám toho veľa ramená, krcna a pískanie v usiach, zavrate...či pocit ťažkého nadychnutia.Pekne su tam rozpísané alergie, astmy časté choroby deti.Ved nie nadarmo sa hovorí, že niekto Ti leží v žalúdku, či nabral si toho veľa na chrbát.
Este praktizujes tu fototerapiu?ja som si bola pred sviatkami po recept a bola som posledná, tak sme chvíľu porozprávali s lekárkou ona tiež hovorila, že tieto neliečené problémy často spôsobia vysoký tlak, bolesti žalúdkov, migreny len ťažko zistiť čo vlastne človeka tak stresuje či deprimuje, lebo ako píšeš často to vytesnime či prehliadame či sme už zvyknuté a telo potom reaguje iným sposobom.

eliska13
28. dec 2018

@montemotherone inác ja mám doma guajacuran mám problém s platničkou a minule ma to zase chytilo to je strašne slabý liek vôbec som nebola ani kľudnejsia ani nič.To, keď už napäté svaly tak dobrá masáž pravidelne, sauna, horuca vaňa.Ja, keby som mohla masirujem sa stále🙂Chodila som na pilates som čakala zázraky skoro rok som cvičila a nič moc možno je to krátky čas.

sylvia30
28. dec 2018

@montemotherone zaujala ma poznámka od @eliska13 o fototerapii..na začiatku ochorenia, keď som hľadala info o depresii, liecbe, tak som natrafila na info, že pri liečbe sa využíva ako doplnková liečba fototerapia, pri kontrole som sa pýtala dr. a tá mi povedala, že len v zahraničí, u nás nie...ako si to robila ty? môj muž povymieňal všetky žiarovky v kuchyni a obývačke (tam kde sme najviac) za veľmi silné (nie je to však tých odporúčaných 2500 luxov) a u nás sa stále svieti, keďže je v kuse zamračené...pravda je tá, že som si na to tak zvykla, že keď niekde prídem(naši alebo svokrovci) začne po chvíli to šero vadiť a hneď zažínam svetlo...ako to robíš ty?

eliska13
28. dec 2018

@sylvia30 ja nemám tu lampu myslím, že monte ju má kúpenú.predava sa na nete a v zdr.potrebach.urcite to pomôže veď preto ľudia v zime viac pociťujú zlú náladu, psychiku

sylvia30
28. dec 2018

@eliska13 aha, to myslíš tú drahú, Biotron? som nevedela, že sa dá aj s tou...

coco2018
28. dec 2018

@sylvia30 nemyslím, ze ma nejaký efekt, ale to je môj nazor.

slavkasobanska
28. dec 2018

Ale niečo na tom svetlé bude,lebo u mojej doktorky musi byť vždy svetlo zasvietene,...ale klasické nič špeciálne,vraví že potrebujeme veľa svetla..

esselte
28. dec 2018

@coco2018 nie,beriem stale to iste,dnes s sme boli v polsku,ani tam rivotril nemaju,ale vo svidniku este mali 2 mg,bude sa mi zle delit,ale nejako to uribim

esselte
28. dec 2018

@sylvia30 ja ma 43,no a co,citim sa mladsie

maki43
28. dec 2018

@slavkasobanska presne moja bolesť hlavy aj u mňa dnes, total desny DEŇ 😢

maki43
28. dec 2018

@sylvia30 pripajam sa moja, presne tak isto bolesť hlavy a zima mi je stále...

maki43
28. dec 2018

@esselte ja tak isto DievčatÁ 43