icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

maki43
2. jan 2019

@ivka185 si zlatá baba, ďakujem za povzbudenie.

maki43
2. jan 2019

@coco2018 moja liečim sa na štítnu žlazu, ide to ruka v ruke s depresiami.

maki43
2. jan 2019

@slavkasobanska moja, keď mi je zle oddychujem popravde. Urobím len minimum.

slavkasobanska
2. jan 2019

@maki43 no ja práve sa snažím niečo robiť..ale si stále myslím že malo..

pajinka91
2. jan 2019

@maki43 Mne sa úzkosť zhoršuje pred menzesom.

Inak baby, taká som bola spokojná, ako som sviatky zvládla....a dnes z ničoho nič kríza v obchode, hlava sa mi točila, srdce búchalo a strašne sa mi chcelo plakať. Doma som sa ako tak upokojila, ale veľmi nepríjemné to bolo. Už som sa tešila zo zlepšenie a teraz toto 😐

sylvia30
2. jan 2019

@maki43 ja si myslím tiež ako @coco2018 , že zdvihnutie dávky ti môže prechodne zhoršiť stav

@coco2018 inak, tu krásne vidno, ako naši lekári vôbec nerozmýšlajú v širších súvislostiach a každý sa sústredí len na to svoje.... ja som bola pred vianocami na gynde na preventívke a pýtala som sa dr., či mi nemohlo pomôcť k depresii aj to, že som hormóny brala skoro 5 rokov (mne už dlho blbne cyklus, tak preto...) a dr. samozrejme, že určite nie..tak som potom pozerala na nete a samozrejme, že sú štúdie, že dlhodobé branie hormónov môže mať vplyv na depresie ☹

@slavkasobanska jasné, že si akčná, pozri kolko si toho postíhala a to je normálne, že si potom unavená
ja som dnes mala akčnejší dej, bola som ukončiť PN u obvodnej, zaniesla som ju do práce, vypísala som si dovolenku do konca týždňa (musí minúť starú), potom sme sa boli s mužom okúpať v Podhájskej a namiesto toho, aby som tu sedela spokojná, unavená, tak som roztrasená jak ratlík☹ taká som sa seba nasr....dená

sylvia30
2. jan 2019

@pajinka91 ja dnes tiež kríza, už asi týždeň mi bolo veľmi fajn, dnes som roztrasená jak ratlík☹

maki43
2. jan 2019

@pajinka91 moja ja tak isto sviatky dala v pohode, až teraz na Silvestra a Nový rok to na mna dolahlo. možno naozaj tým menzesom to bude, len sa utešujem tým. Fakt chvílami do revu, chvílami nepokoj. Toto už sila naozaj.

coco2018
2. jan 2019

@sylvia30 áno je to smutne ze nik s nikým nespolupracuje a ak nieco chceš navyše musíš sa doprosovať hlavne ze si platíme odvody do poisťovne každý len hrabať pre seba

shaniatobi
2. jan 2019

Ahojte ja mám tiež menšiu krízu môže zato menzes???

coco2018
2. jan 2019

Neužívala niektorá z vas ashwagandhu? Alebo skúsenosť ci z počutia?

maki43
2. jan 2019

Dievčatá ešte posledná otázka, cca koľko mi bude trvať, než na tu 1 1/4tbl. Elicey nabehnem, myslím, kedy sa dostaví účinok. cca dva týždne? no to bude veselé v práci. Zasa sa budem premáhať. No čo už je mi to asi tak súdené, len vydržať a trpieť tak ako každej z Vás. Som rada, že Vás mám ste mi naozaj oporou. Inak, tu sneží ako blázon, čo by som sa mala tešiť tak to so mnou ani nehne. ešte hodku a idem domenkov..... HURAAA, NA KRAJšIE ZAJTRAJšKY. pA

sylvia30
2. jan 2019

inak baby, ja si myslím, že nám je na figu z tej zmeny počasia..u nás sa všetci čerti ženia, má snežiť, bude nízky tlak...lebo ja ešte menzes nemám dostať, takže u mňa to určite nebudú hormóny

sylvia30
2. jan 2019

@maki43 mne AD začali zaberať cca na 12-13 deň...
aj ty si pre nás oporou, opatruj sa❤

sylvia30
2. jan 2019

@coco2018 musela som si vygoogliť, že čo je to, ale teda velmi ma zaujali jej pozitívne účinky na stres a úzkosť, na spánok... chceš ju vyskúšať?

maki43
2. jan 2019

@sylvia30 ďakujem Vám a dúfam, že jedného krásneho dňa si tu napíšeme všetky vospolok, ako nám je fajn ❤👏😍😘 Už nech to je konečne a nech nájdu niečo, čo na nás okamžite zabere. Lebo tento beh na dlhé trate to je niečo. Ja už by som mohla mať plnú náruč ruží, lebo sa hovorí, že trpezlivosť ruže prináša :D :D :D 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

sylvia30
2. jan 2019

@maki43 amen alebo Pán Boh usliš 🙏

coco2018
2. jan 2019

@sylvia30 neviem uvažujem ci ano ci nie

slavkasobanska
2. jan 2019

@sylvia30 no ja si stále myslím ,že by som mala viacej byť akčná...no ale to som niekedy taká bola..už to neriešim..mám doma kľud,...a cvičím a cvičím..a váha mi zle váži..lebo mi viac ukazuje...haha joj kočky ..mi sme partia .

sylvia30
2. jan 2019

@slavkasobanska jáj, no šak aj moja nejako po sviatkoch zle váži 😎 preto sa ani na ňu nepostavím, to by som už nerozdýchala😈

esselte
2. jan 2019

@sylvia30 aj moja zle vazi,nechcela som sa na nu postavit,ale stalo sa,3 kila viac,hroza

ivka185
2. jan 2019

Aj moja zle vazi , nemam odvahu sa na nu ani postavit, zbytocne sa budem este aj tym trapit, nie?

pajinka91
2. jan 2019

Zlaté ste ženy. Ja som predtým nedopísala, že cestou späť v aute mi začali tiecť slzy, takže mi prišlo ľúto muža, že to má so mnou ťažké a tiekli mi ešte viac. Ani nekomentujem, už iba sa zasmiať na sebe mi ostáva 😂

slavkasobanska
2. jan 2019

@pajinka91 vieš ako sa hovorí ,bez muža zle a s chlapom ešte horšie,buď rada že ho máš.....

kajkag
2. jan 2019

@elima ja to stále pocitujem😢

elima
3. jan 2019

@kajkag Tak vies o com pisem... mna to chyti, prejde a tak dokola, lezie mi to riadne na nervy.

maki43
3. jan 2019

Ahojte holky vyspate? Ja prišla vecer z prace o 20.15 dala som si svieckovu s tromi knedlami, za rym este pernik lahla pred televizor prikryla som sa paplonom a spala ako babo do 4 hod. Potom som si isla zapit lieky a spala do 7 hod. A este oddychujem idem az na poobednu. Hlavu už pociťujem, jasne ved NEŽIADUCE účinky zo zvýšenej davky musia byť. Tak pekný den

slavkasobanska
3. jan 2019

Ahojte kočky .ja tocaky stále,už som cvičila,a mám pustené rádio .a že moja speváčka Cher....ci pána jak som si zatancovala .ledva dýcham ..a čo veď mám papiere ze som chorá...haha .ja môžem .

nanka1412
Autor odpoveď zmazal
karolinabese
3. jan 2019

Ahojte. Som tu nova. Podla vsetkeho co som do dnesneho dna precitala trpim generalizovanou uzkostnou poruchou. Okrem toho mam syndrom drazdiveho creva. Pred vianocami som mala velky stres. Ale vsetko bolo ok. Teraz. Presne na novy rok na mne vsetko vyslo. Hnacky, strach, nevolnost, navaly tepla a zimy. Placlivost, nespavost, busenie srdca. Ja mam hrozny strach z hnacky. Ked mam hnacky je to moj koniec. Som rok po porode. Kojim. Lieky mi psychiatricka nechce predpisat. Ona mi povedala ze trpim neurozou. Mne to nejako nesedi lebo ked si citam o GUP tak akoby som si citala o sebe. Neviete mi poradit? Prestat kojit nechcem. Mam pocit ze ako matka som zlyhala a ze ma dieta prestane lubit a ze uz medzi nami nebude taky vztah ako teraz. Prosim poradte co vy ste robili vy. Mate niektora tuto chorobu aj syndtom drazdiveho creva a trpite hnackami?