Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dievcata mate nuektora psychosomaticke bolesti klbov, noh, chrbta...?
baby poznate nikoho kto sa s toho dostal nastalo Čitala som že su aj pripady že tato choroba odoznela aj sam .ako prišla tak aj odišla.Sice v ojedinelych pripadoch ale vraj sa to da.
@bambulka05 ano moja dnes noh, tetaz som vencila, ledva som isla.
@sylvia30 zvládneš to môj nástup pred rokom ani mesiac som nemala AD skoro vobec mi nezabrali, nastupovala som nový kolektív nová profesia. Noc pred zo stresu som nespala. Pozri uz je to vyše roka. Popravde bol muž na telefóne pre podporu ráno som plakavala v auto ze tam nejdem ze to nezvládnem. Dávaj si male ciele ja som si dala ze ak to bude veľmi zle tak 3mes skúšobná doba odídem. Potom som si dala cieľ prejsť adaptačným po 7mes. A tak to išlo ďalej.
Skus sa pozrieť nato ze ideš spať do prace ktorú vieš robiť mas kolektív ktorý poznáš. Viem ze to su iba slova a možem si hovoriť co chcem potrebuješ to zažiť a mat o za sebou. Zajtra na teba myslim držím paste. Ja tas idem k dr pre ten vysoký srdcový tlak
@maki43 a ja ze to je blbost ze to moze byt. A ako to mas ty? Mna bolia svaly aj na dotyk ale iba lava strana. Nohu ked zohnem tak mam taku bolest. Strasne ma to vycerpava. Dokonca aj prsnik lavy ma boli.
@slavkasobanska dobre rano, aka bola dnes noc.
@mekicom dobré ráno..celkom fajn,večer som si pustila meditáciu na spánok a tak som zaspala ani neviem ako..
ja mam za sebou hroznu noc..o 23h som si lahla do postele a vobec mi nezabrali lieky na upokojenie od psychiatra, prave neopak bola som tak nervozna ze som si o 2h dala este Stilnox na spanie a zaspala som na 3 hodiny...poslednych par dni to bolo dobre so spankom a opat som na zaciatku
@slavkasobanska ake su to meditacie a odkial ich mas
@mekicom z internetu..v Google si daj relaxácie na spánok..ale sú aj na deň..a tam si niečo vyberi
@slavkasobanska zaberaju dobre
Kočky bola som na internom po pol roku na kontrolu,dvihol mi lieky lebo v priemere mám tlak 149-90..,tak zajtra uvidím aký budem mať,a že som obézna,tak som mu povedala veď beriem 15 liekov denne,ja musím niečo jesť,potom mi je zle,a neorezieram sa a aj cvičím..ja už neviem...
@slavkasobanska skus najst nejakeho trenera alebo doktora ktorý ti nastavy kolko kalorii prijmes a kolko vydas.Pri tejto chorobe je to tažke lebo tem pohyb je obmedzeny.
@slavkasobanska Slavka nič si z toho nerob na nieco to musel zhodiť... aké lieky berieš? O koľko ti dvihol? Ja som so svojim tlakom vola dnes u dr tak uvidím co vzala mi odbery moc, EKG mi urobila nieco sa jej nezdalo tak mam prísť este raz o 2-3dni
@coco2018 na tlak beriem Tritace .brala som len 1,25 mg a dvihol mi na 2,5 mg ..že to sú slabé dávky..a na tep beriem Betalock Zock..100mg 2x denne..to je najvysia denná dávka..lebo mám stále tlaky v hlave,potom ma motá,a neviem z čoho..lebo aj to ucho .kurník vždy dačo..
@mekicom no veď ja sa snažím .ale ten pohyb je naozaj obmedzený..áno mám chodiť na dlhé vychádzky keď ma motá .
@mekicom mne to pomáha ..
@slavkasobanska ono to asi jedno s druhým súvisí ci? Lebo hlava tlaky to asi aj s úzkosťami a depresiou ci nie?
@coco2018 áno všetko zo všetkým súvisí..a nič nerobia len lieky mi dávajú .už ma to série,pardon za výraz ..ale už má to hnevá .
@slavkasobanska v tejto dobe lekari beru pacienta ako kus- prijem,čim viac ich maju tim viac zarobia.podla mna tych liekov maš dosť a dalo by sa to nejako aj upraviť ,ale oni pridaju predsa oni ich nejedia.Podľa mna na trhu su aj kvalitne lieky ale doktory ich nepredpišu lebo to poistovne povoluju len v určitom limite a lekari to maju pre svojich.

@mekicom na ukludnenie mám Helex 3 x 1 tbl, to sú benzáče a na spanie mám kventiax - to sú antipsychotika, ale využíva sa aj pri nespavosti