icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mekicom
7. jan 2019

@nanka1412 možu to byt aj vedlajšie učinky na lieky.Ja pri AD som mala niečo podoné

nanka1412
7. jan 2019

@mekicom neviem možno asi .ale ja som aj po operácii žlčníka.zle mi trávi nafukuje má ťažký žalúdok mám . uvidím zajtra či to zvládnem .dúfam že to dám .

sylvia30
7. jan 2019

@tinka308 ja tak isto a dnes som volala s mojou dr, ze ani ona dobre nespala a ze aj vela ludi co isli po dovolenke do prace. Len sa tym netrap ako ja, ja som uplne rozhodena z toho spanku, tiez som povedala, ze som znovu na zaciatku. Musime sa naucit aspon trochu pracovat s uzkostou, lebo podla mna si to robime same.

sylvia30
7. jan 2019

@slavkasobanska moje zlate, doktor si vzdy nieco najde

sticker
mekicom
7. jan 2019

@sylvia30 ano presne tak oni stale niečo najdu ale ako s toho vonku nevedia poradiť

slavkasobanska
7. jan 2019

@mekicom úprimne???čo poznam.deoresia nikto,alkoholizmus poznám jednu .a to mám veľa známych..takže nechcem strašiť,ale zatiaľ nie..

coco2018
7. jan 2019

@slavkasobanska Slavka a z úzkosti ty predsa v tom mas veľký rozhľad vela skúsenosti a vela ľudí poznáš aj z nemocnice. Je možné sa toho zbavit?

slavkasobanska
7. jan 2019

@pandravachrusta áno to viem,ovocie len do obedu..a varím tak normálne,zdravšie,moje deti sa tak stravovali tak som si zvykla už .

slavkasobanska
7. jan 2019

@coco2018 a po pravde ja sa liečim 10 rokov a môžem.povedat že som taký ,, zodpovedný,, pacient...robím čo mi kážu,lieky užívam úplne že presne...som si myslela niekedy že to prejde,no už tomu neverím..nech je to aspoň tak ako teraz .aj keď je to ťažké..

tinka308
7. jan 2019

@sylvia30 to je teda odpoved lekarky u ktorej hladas nejaky sucit, o kolkej si zaspala? ja som uz vecer vedela ze nezaspim,sama som si to vsugerovala. celu noc som citila ako som otapena z Ataraxu, do toho mi od potratu sumi a piska v hlave (asi Tinnitus). no psycho a mam z toho cely den taky stres. ako bolo v praci?

mekicom
7. jan 2019

tak dnes mi bolo celkom fajn ale teraz sa to zhoršuje prichadza uskosť a depresia.Poradte čo mam s tým spravyť, už to ide na nervy každý deň sa to opakuje v ten istý čas.
Neviem tie lieky čo beriem su asi slabe1/2 Arketis.Dala som aj mag. ale stale nič.
Ďakujem za akekolvek rady.

ivka185
7. jan 2019

Ahojte kocky ako tak vas tu citam , to kazda mate problem so spankom? Ja uz beriem skoro 15 rokov alventu jednu rano , nic viac som nebrala ani neberiem ani nic ine okrem alventy nepoznam, a spim jak medved klop-klop aby som nezakrikla, to co vam sposobuje nespavost , neviem mne sice ani nikdy nepovedal co mam za diagnozu ale na zaciatku spominal ze uzkost. Ja sa ani nepytam pridem na kontrolu ,napise tabletky , opyta sa ako sa mam a tak to je uz dlhe roky.Som prekvapena co s vami vsetko lekar riesi , alebo sa rozprava ,ja unho nie som dlhsie ako 5 minut, zmenit ho nemozem u nas totiz iny nie je.

slavkasobanska
7. jan 2019

@ivka185 hlavne že ti je dobre...

mekicom
7. jan 2019

@tinka308 ja ked som bola u svojej dr. po dvoch týždnoch že je mi zle tak na mna vyskočila že čo tu chcem že kontrolu mam o mesiac a dovi dopo. Niekedy sa mi zda že aj oni by potrebovali odbornu pomoc...

sylvia30
7. jan 2019

@tinka308 uprimne? Benzace som mohla jest kazdu hodinu, normalne roztrasena jak ratlik som bola.
Robotu som ale zvladla, to je dolezite. Urobila som vsetku pracu co som chcela. Trosku som sa upokojila az okolo pol tretej. A za hodinu som isla domov.

coco2018
7. jan 2019

@ivka185 aspoň neriešiš co ti je nečítaš na nete a mas pokoj. Hlavne ze si v pohode mas sa dobre. A pekne sviatky ti prajem 😉

sylvia30
7. jan 2019

@mekicom liečim sa 5 týždňov, takže ešte krátko a to magnézko už bola posledná volba. uz som bola zmierená, že nebudem spať celú noc.

tinka308
7. jan 2019

@mekicom no presne 🙂 aj na mna tak vyskocil lekar ked som mu volala 2 dni po kontrole a ked sa ho nieco pytam na kontrole niekedy je neprijemny. mozno skor psychoterapeut nam da viac odpovedi.zajtra idem prvykrat. ked sa ti vracia uzkost v ten isty cas skusila si nieco zmenit v tom case a nie cakat na uzkost? mne sa vracia vecer,idealne pretrva az do rana

sylvia30
7. jan 2019

@slavkasobanska tuky potrebuješ,aspoň tie zdravé, je to výživa pre mozog - orech, losos, keď mlieko, tak aspoň polotučné, žiaden margarín, ale maslo..

tinka308
7. jan 2019

@sylvia30 a ani si nespala celu noc? si musela byt dost vyklepana v praci,ale zvladla si prvy den a zvladnes aj dalsie. aky typ prace mas? ja som v skusobnej dobe takze to sa este bojim ze ked neodvediem dobru pracu zo dna na den ma vyhodia.

sylvia30
7. jan 2019

@mekicom presne ako hovorí
@tinka308 , mne sa tiež úzkosť zhoršovala večer, tak som si vtedy hladala prácu - vykladala myčku, skladala prádlo, pratala kuchyňu, do toho hralo rádio ako besné, v aróma lampe levandulový olej, to mi najviac pomohlo a začala som spať. Lenže teraz vo štvrtok som prišla k dr. vyškerená jak lečo, začala mi vysadzovať benzáče, meniť večerné lieky a to bol môj koniec. Od štvrtku zase večer napätá ako struna a to už vtedy viem, že nezaspím, budem sa prehadzovať a čaká ma pár hodín spánku. K tomu ešte ten nástup do práce a ešte sa mi aj púšťa menzes. Hotová troska je zo mňa. Nádej vkladám do zajtrajšej terapie na ovládanie úzkosti a keď to nepomôže, asi už nebudem nikdy spať normálne. Dr. hovorí, že ja beriem ešte velmi nízku dávku tých tabletiek na spanie, ja beriem 100 mg a max. dávka je 800 mg, ale teda to neviem, či by som chcela brať.
Inak velmi vela ludí sa mi teraz priznáva, ako vedia, že mám problémy zo spánkom, že spia málo, pár hodín. Ja som nikdy nemala problémy so spaním, je to pre ,mňa velmi stresujúce.

sylvia30
7. jan 2019

@tinka308 spala som 4 možno 5 hodín. No vyklepaná som bola hrozne. Okolo obeda mi už bolo do plaču. Ja som v kancelárii, papierová robota, ale robím s peniazmi, takže musím si dávať velký pozor.

sylvia30
7. jan 2019

@tinka308 čo robíš ty?

slavkasobanska
7. jan 2019

Mňa tak strašne bolí na ľavej strane pod lopatkou a ide to aj do predu a ruky..joj .ale na internom som bola dnes .a nič mi nebolo..

tinka308
7. jan 2019

@sylvia30 aj si sa citila unavena? ja som akotak pospala 3 hodiny a prezivala den v praci. Som personalistka.

ivka185
7. jan 2019

@slavkasobanska Dobre jak dobre mam aj ja svoje dni, ale chvalabohu da sa to zvladnut, verim ze to tak aj ostane. Zajtra uz idem konecne do prace vsak doma to je na zblaznenie.🙂

mekicom
7. jan 2019
mekicom
7. jan 2019

@ivka185 odkial si

mekicom
7. jan 2019

@coco2018 smiem sa opytať odkial ste a odkial je ivka185 ak možte aspon okres

ivka185
7. jan 2019

@coco2018 Dakujem pekne , nie ja nic necitam len tu nasu skupinu, niekedy som citala ale pri kazdej chorobe vsetky priznaky mi sedeli, tak som prestala lebo by som mala milion diagnoz a to mi nerobilo dobre.Nie som ani ja uplne v poriadku, ale proti tomu co tu citam jak pisete tak si pripadam uplne fit. Mam aj ja svoje dni ked mi neni najlepsie , ale zatial som to vzdy prekonala. A velmi mi pomaha praca, vtedy som medzi ludmi a nerozmyslam o chorobe vobec.Ale nie som hrdinka ani zdaleka.😉