icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
28. jan 2019

@kajkag skús ..to nás učili v nemocnici,a pomáha to .

sylvia30
28. jan 2019

@kajkag najdi si na nete Schultzov autogenny trening, tam je popisane aj to dychanie do brucha, ake magnezko beries? Ja si davam magneB6 a v najhorsich casoch aom brala 4x denne po 2 tabletky, az vtedy som citila, ze to ma ucinok. Mala som to vyratane pomedzi lieky, boli to take moje barlicky pomoci. K tomu dokola medovkovy caj. Ked som citila, ze ide na mna uzkost tak som isla nieco robit- umyt riad, vylozit mycku, utriet prach - proste zamestnat si hlavu - a robim to tak stale.

kajkag
28. jan 2019

@sylvia30 aj ja si dávam MagneB6 2x denne, mám zvýšiť dávku? Aj medovkovy caj popijam stále...

sylvia30
28. jan 2019

@kajkag to je velmi málo, v letáku je písané, že sa môže až 8 tabletiek denne, ja som pocítila účinok až ke´d som si zvýšila dávku...

kajkag
28. jan 2019

@sylvia30 tak to mam potom ine magnezium, lebo tam je písané 2x denne.

sylvia30
28. jan 2019

@kajkag ty máš asi forte, ja mám obyčajné...

kajkag
28. jan 2019

@sylvia30 áno forte mám, píšu, že horčík v jednej tablete je 100mg, tak ja si dávam 200mg denné. Je to malo?

sylvia30
28. jan 2019

@kajkag ja mám dom aj forte, ale dávam si obyčajné Magne B6, v 1 tbl je 50 mg horčíka, keď si dám 8 tbl, je to 400 mg..je to raz tolko ako tvoja dávka a hlavne je to postupne..aspoň mne to tak vyhovovalo...ako som písala, pre mňa to bola taká psychická barlička...

slavkasobanska
28. jan 2019

@sylvia30 ja beriem Magnosolv....je to iba na predpis a má najviac magnézia,len keď máte nízky tlak,tak by sa nemalo brat,znižujú tlak ..

sylvia30
29. jan 2019

Ja mam tlak skor nizsi ako vyssi, vcera som bola konecne 1x v zivote na preventi ke, obvodna mi namerala priblizne 120/80 . Bola som na Ekg a Rtg pluc, robili mi odberu, dala som si aj na stitnu. Dnes budem volat na vysledky, aj sa trosku bojim.Chcem vylucit fyziologicku pricinu nespavosti.

mimiqa
29. jan 2019

Ahojte..brala niektora liek magrilan?

slavkasobanska
29. jan 2019

@sylvia30 áno treba si dať urobiť vseyrenia,ja to tiež takou vylučovacou metódou idem,včera očné,potrebujem okuliare do diaľky aj blízka,no ale pekne veď už som mala 50 tku...tak aspoň viem z čoho má ťa hlava stále bolí ..lebo nie všetko je psychika ..ahojte lebo dnes varím .haha .pa pa .

1andrea111
29. jan 2019

@slavkasobanska čo dobré varíš?

slavkasobanska
29. jan 2019

@1andrea111 zeleninovú polievku,zemiakové pyré , čevabčiči,kyslá uhorka ..

slavkasobanska
29. jan 2019

No tak ja som dnes nejaká unavená...a nič také som ani nerobila ..vám je ako??

myska_lili
29. jan 2019

@slavkasobanska mna skolila este aj chripka 🙄 ja uz neviem...

ivka185
29. jan 2019

@slavkasobanska
@slavkasobanska Ja som tiez dnes tiez niejaka nesvoja ,neviem cim to je vobec sa mi nic nechce.

kajkag
29. jan 2019

@sylvia30 ako dopadli vysledky?

kajkag
29. jan 2019

@slavkasobanska ja som teraz si namerala 37,2 cítim sa pod psa....všetko ma boli

sylvia30
29. jan 2019

@kajkag ahoj, všetko mám negatívne, takže nespanie spôsobila psychika, takže musím pracovať na posilňovaní psychiky, na druhej strane, chválabohu, že mi somaticky nič nie je...
prajem ti, aby si sa rýchlo uzdravila...chrípka je sviňucha...

kajkag
29. jan 2019

@sylvia30 to som rada, že vysledky sú dobre🙂 áno psychika vie dať zabrat☹️

pandravachrusta
29. jan 2019

@kajkag magnezko by si mala mat urcite 500mg.

slavkasobanska
29. jan 2019

No kocky ja tlak 160-110...už som si dala tabletku,no ja to nechápem,čo ešte príde... Mňa asi .................,no viete čo..tak ležím..

slavkasobanska
29. jan 2019

@sylvia30 joj to som rada že máš dobré výsledky.....

slavkasobanska
29. jan 2019

@myska_lili to keď nič tak nič,a jed tak sa všetko serie..skoro sa uzdrav...

slavkasobanska
29. jan 2019

@ivka185 Ivka no ja som jak mechom udreta

ivka185
29. jan 2019

@slavkasobanska Ani sa ti necudujem s takym tlakom, len lez a odychuj a nech ti rychlo klesne, nechapem ked beries lieky a nic , netreba zmenit lieky ,mozno ti tie nesadli.Ja tiez len lezim cele poobede jak krava a nic som dnes nerobila ,ale vobec nic, myslim tym doma , v praci som bola.😍

slavkasobanska
29. jan 2019

@ivka185 mám uz upravené,no oni skúšajú na nás ,vieš ..

ivka185
29. jan 2019

@slavkasobanska No len dokedy?No nemyslim upravit ,ale celkom zmenit dat druhe, zjavne ti tie co beries asi nezaberaju, moja mama tiez mala tlak vysoky a lekar nic ,ked bol az priliz vysoky tak tabletku pod jazyk a to vsetko a nakoniec uz je 18 rokov po mozgovej prihode. Ked potom lezala v inom meste tak nam primar povedal, ze nemusela tak skoncit keby jej spravne liecili tlak, a ked jej nezaberali tie tabletky co brala mali ich vymenit. Nechcem ta strasit, len varovat, zial mama tak dopadla ,dnes ma pravu stranu ochrnutu .☹

slavkasobanska
29. jan 2019

@ivka185 no ja sa stále pýtam,teraz mi vysadila večernú dávku kôli tomu,ja mám s tlakom problémy od leta čo mi zvýšila Alventu,to po nej je vysoký tlak,a aj som primárka povedal prečo mi tak dvihla,keď vie že z toho mam vyšší tlak,tak mi povedala,ale na depresiu je veľmi dobrý liek,no .ale moja doktorka mi ju zníži len tak 3 mesiace aby som bola v pohode a vysadí mi ju ....ja mám najslabšie lieky na tlak,no cítim tlaky v hlave strašne ...a zajtra pôjdem preč a depresiu nechám doma a zamknem ju tu .tak...