Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@kajkag najdi si na nete Schultzov autogenny trening, tam je popisane aj to dychanie do brucha, ake magnezko beries? Ja si davam magneB6 a v najhorsich casoch aom brala 4x denne po 2 tabletky, az vtedy som citila, ze to ma ucinok. Mala som to vyratane pomedzi lieky, boli to take moje barlicky pomoci. K tomu dokola medovkovy caj. Ked som citila, ze ide na mna uzkost tak som isla nieco robit- umyt riad, vylozit mycku, utriet prach - proste zamestnat si hlavu - a robim to tak stale.
@sylvia30 ja beriem Magnosolv....je to iba na predpis a má najviac magnézia,len keď máte nízky tlak,tak by sa nemalo brat,znižujú tlak ..
Ja mam tlak skor nizsi ako vyssi, vcera som bola konecne 1x v zivote na preventi ke, obvodna mi namerala priblizne 120/80 . Bola som na Ekg a Rtg pluc, robili mi odberu, dala som si aj na stitnu. Dnes budem volat na vysledky, aj sa trosku bojim.Chcem vylucit fyziologicku pricinu nespavosti.
Ahojte..brala niektora liek magrilan?
@sylvia30 áno treba si dať urobiť vseyrenia,ja to tiež takou vylučovacou metódou idem,včera očné,potrebujem okuliare do diaľky aj blízka,no ale pekne veď už som mala 50 tku...tak aspoň viem z čoho má ťa hlava stále bolí ..lebo nie všetko je psychika ..ahojte lebo dnes varím .haha .pa pa .
@slavkasobanska čo dobré varíš?
@1andrea111 zeleninovú polievku,zemiakové pyré , čevabčiči,kyslá uhorka ..
No tak ja som dnes nejaká unavená...a nič také som ani nerobila ..vám je ako??
@slavkasobanska mna skolila este aj chripka 🙄 ja uz neviem...
@slavkasobanska
@slavkasobanska Ja som tiez dnes tiez niejaka nesvoja ,neviem cim to je vobec sa mi nic nechce.
@slavkasobanska ja som teraz si namerala 37,2 cítim sa pod psa....všetko ma boli
@kajkag magnezko by si mala mat urcite 500mg.
No kocky ja tlak 160-110...už som si dala tabletku,no ja to nechápem,čo ešte príde... Mňa asi .................,no viete čo..tak ležím..
@sylvia30 joj to som rada že máš dobré výsledky.....
@myska_lili to keď nič tak nič,a jed tak sa všetko serie..skoro sa uzdrav...
@ivka185 Ivka no ja som jak mechom udreta
@slavkasobanska Ani sa ti necudujem s takym tlakom, len lez a odychuj a nech ti rychlo klesne, nechapem ked beries lieky a nic , netreba zmenit lieky ,mozno ti tie nesadli.Ja tiez len lezim cele poobede jak krava a nic som dnes nerobila ,ale vobec nic, myslim tym doma , v praci som bola.😍
@ivka185 mám uz upravené,no oni skúšajú na nás ,vieš ..
@slavkasobanska No len dokedy?No nemyslim upravit ,ale celkom zmenit dat druhe, zjavne ti tie co beries asi nezaberaju, moja mama tiez mala tlak vysoky a lekar nic ,ked bol az priliz vysoky tak tabletku pod jazyk a to vsetko a nakoniec uz je 18 rokov po mozgovej prihode. Ked potom lezala v inom meste tak nam primar povedal, ze nemusela tak skoncit keby jej spravne liecili tlak, a ked jej nezaberali tie tabletky co brala mali ich vymenit. Nechcem ta strasit, len varovat, zial mama tak dopadla ,dnes ma pravu stranu ochrnutu .☹
@ivka185 no ja sa stále pýtam,teraz mi vysadila večernú dávku kôli tomu,ja mám s tlakom problémy od leta čo mi zvýšila Alventu,to po nej je vysoký tlak,a aj som primárka povedal prečo mi tak dvihla,keď vie že z toho mam vyšší tlak,tak mi povedala,ale na depresiu je veľmi dobrý liek,no .ale moja doktorka mi ju zníži len tak 3 mesiace aby som bola v pohode a vysadí mi ju ....ja mám najslabšie lieky na tlak,no cítim tlaky v hlave strašne ...a zajtra pôjdem preč a depresiu nechám doma a zamknem ju tu .tak...

@kajkag skús ..to nás učili v nemocnici,a pomáha to .