Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@ivka185 verím tomu ale niečo bude vo vzduchu,lebo mi aj syn volal že dnes mal hrozne bolesti hlavy,a to on tabletky berie raz za rok,veľa ľudí sa sťažuje ..tak sme normálne potom...
@slavkasobanska Si zlata kiezby si mala pravdu.
@ivka185 sme oki,a keď tak ,veď mi máme na to papiere . môžme všetko ..
@mekicom No neviem mozno sa to niekomu podarilo, ale ja tomu neverim ze budem uplne ok , stale sa mi to zvykne pripomenut, ale zas nechcem ti brat iluzie mozno ty budes vynimka, bodaj by to bola pravda.Ale ty beries kratko este lieky ,neboj bude dobre , len trpezlivost je to beh na dlhe trate.A to ja sa liecim uz velaaaaaa rokov a uplne vyliecenie najme teraz po tych dvoch dnoch sa zasa vzdaluje a to sme chceli vyskusat vysadzat lieky, ale vidim ze asi z toho zas nic nebue.
@ivka185 Ivka neboj bude dobré ..je to boj .tak budeme bojovať..
Podla mna sa z uzkosti clovek nevylieci uplne,len sa s tym nauci zit a zvladat tie stavy. Ja som mala obdobia (niekedy roky,niekedy mesiace),ked uzkosti neboli a potom pride obdobie,ked ich mam skoro kazdy den. Vtedy viac zabojujem a idem dalej 🙂
@slavkasobanska
@ivka185
pomôže vobec psycholog alebo je to len strata času, ake mate a tým skusenosti
@mekicom ja chodím psychologičke, začala som po mesiaci liečby, vôbec nelutujem, jednak preto, že hovorím o tom, čo ma trápi, o svojom prežívaní, o svojich pocitoch a zároveň spolu hovoríme o riešeniach, o zvyšovaní sebadôvery, o tom ako sa mať rada taká aká som....
..okrem toho, ja vela čítam odbornú literatúru, najskôr som potrebovala pochopiť čo je depresia, aj z hladiska psychiatrie aj z hladiska psychológie, mám knihu, kde radí žena, ktorá prekonala depresiu ako si pomôcť, teraz som si kúpila knihu asertivitou proti stresu, pozerám na YT videá ako pracovať s negatívnymi myšlienkami, nutkavými myšlenkami..
...skúšam autogénny tréning, jógu, keď mám málo pohybu prechádzky
..u nás v takej bylinkovej predajni u sv.Hildegardy som si kúpila sypanú medovku, čaj dobrej mysle a sladké drievko (to pomáha zvyšovať odolnosť voči stresu)
..zajtra mám stretnutie s homeopatkou, keďže ja potrebujem zvládnuť svoju nespavosť a z toho vznikajúce úzkosti
....je to beh na dlhé trate, ale keď sa každý týždeň posuniem len o krok vpred, za mesiac je to jeden meter...
@mekicom ja určite odporúčam,...škoda že som nevedela pred 10 rokmi ,čo viem teraz,určite sa dá na začiatku stav zlepšiť
@mekicom ahoj. Mozem sa opytat v com ti nesadol citalec?
@slavkasobanska mas pravdu, naozaj su psychoterapie prinosom. Moja mama ich od zaciatku odmietala a takmer 3-4 roky sa motala v bludnom kruhu. Velmi pomaly sa jej zlepsoval stav.
@ivka185 ahoj Ivi, ja len, že niesi sama, aj mne je po dlhej dobe zle, mne už tak druhý týždeň, včera a predvčerom hruza. Bolesť hlavy, zle od žalúdka, celá som roztrasena, cítim sa ako na začiatku. Dúfajme, že to bude iba počasím a že to rýchlo prejde. Dnes sa ako cítiš?
@sylvia30 presne ako ja,keby mi niekto vysvetlil že terapie su také prínosné,určite by som nebola teraz tam kde som,ale nikdy nie je neskoro začať....
Ahojte,mal niekto aj taký problém,že sa v noci budil na búšenie srdca.Mne je cez deň v pohode,ale keď si poobede zdriemnem s malým alebo večer pri každom pretoceni sa zobudím na búšenie.Uz som mala tep aj 140.Antidepresiva už beriem mesiac,bolo to už v pohode a zase sa mi to vrátilo.Uz sa cítim beznádejne
Rána sú asi najhoršie u mňa,no som na seba hrdá,lebo aj napriek tomu .nakupujem iba ráno,raz to prejde...
@mekicom Ja neviem co bolo spustacom, nemala som dovod na uzkosti, aspon ja si to myslim , mala som pracu, skveleho manzela ,deti zdrave, byvanie tiez mame svoje, peniaze tiez nieje problem v podstate nic mi nechybalo a predsa to prislo ,mam pocit ze to bolo zo dna na den.A neviem to dodnes, len co si myslim ze to mohli byt umrtia co ma trochu rozrusili ,alebo mama dostala mozgovu prihodu a bola na tom zle ale to si myslim ja lebo inac neviem co by to mohlo byt.

@mekicom co znamena vela rokov