icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

karolinabese
7. feb 2019

@sylvia30 u mna zvysila davku z 10 na 20 po mesiaci. A ja depresiu nemam. Ja uzkost a strach. Ja si doma popracem, idem.do obchodu, postaram sa o syna, kuknem serialy aj sa najem. A kef nerie xanax, ten jej pomaha aby nehnackovala? A tebe citalec 20mg nezabral? Kedze nevies spat?

sylvia30
7. feb 2019

@karolinabese ja mám citalec na depresiu, na spanie mám iné lieky.

patricia_b
7. feb 2019

@saslavka73 inak čítala som tvoj komentár z utorka ... ja tiež mám super stavy, že dnes je deň stvorený na samovraždu, presne viem ako, ale úmyselne a podvedomé sa snažím vyhýbať situáciám, kde by vznikli ideálne podmienky, potom to prejde, zase o pár dni, ale tak dúfam, že sú to len plány a skončia bez pokusov, ale potom mám cely deň takú na nič náladu, len ležím uvažujem či na mňa strop nechce spadnúť, lebo prečo nie ... som rada, že som tu našla podobne “trafené” ženy, ktoré pochopia, keď poviem, že asi mám depku, tak to nie je o tom, že som dva týždne žrala punčove a pribrala som 100g

saslavka73
7. feb 2019

@patricia_b Ja dnes sa mám celkom dobre až na to že sa vyhýbam ľuďom. To našťastie sa dnes dá. Ja mám takú prácu že stále ľudia dakedy ich nechcem ani vidieť ani počuť.

eliska13
7. feb 2019

@patricia_b to sú také neuroticke prejavy typu čo, keď skočím z okna,čo keď ublížim dieťaťu, zbláznim sa.... choď k lekárovi prečo sa chces trápiť?si normálna len tvoj mozog psychika sa s tebou zahráva.Zdover sa, lebo, keď to prejde už za ciaru bude to nadlho

mimiqa
7. feb 2019

@patricia_b som trafena aj ja....tiez som sa zlakla myslienky..prechadzam.sa po hlavnej a odrazu co tak skocit pod auto...no hruza ti poviem..tak sa toho bojim ze to do mna voslo.....idem pondelok lekarke a poviem jej to....ja sa snazim.to dat prechned.....no ja mam.uzkosti..no hruza dakedy.....dnes na nervyy mam hermelin a chardonnay 🤣

patricia_b
7. feb 2019

@eliska13 čo znamená za čiaru? Som objednaná, o dva týždne, ale teda ja neviem sú to len myšlienky, teda zatiaľ u mňa velí rozum a ten mi vraví, prečo by si to robila, kto by ta odpratal ... aj pri pôrode som mala taký nápad, že prestanem tlačiť a to dieťa umrie ... a to som išla rodiť s tým, že idem na rande s mojim chrumkavým, voňavým chlapčekom, ale proste prišla taká myšlienka, ale som rada, že som to neurobila a mám strašne rozkošníckeho chlapca ... myslíš že na toto dostanem lieky? Ja si neviem predstaviť nejaké liečenie abo niečo, kde by som bola bez neho, veď môj chlap je bez ženy stratený

saslavka73
7. feb 2019

@mimiqa Ja mám premyslené kedy ako a kde. Už len to skúsiť.

patricia_b
7. feb 2019

@mimiqa ja mám kávu asi 10 dnes :/ ... ráno som nezvládla skusku v škole, teda prišla som tam a poprosila vyučujúcu nech mi ju preloží :( ... ako a to som aj naučená bola

patricia_b
7. feb 2019

@saslavka73 zabudni, žiaden pokus, kto nám bude odpisovať?

kajkag
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
7. feb 2019

@saslavka73 no neskusis.....nic nikto nestoji za to😚som tu

saslavka73
7. feb 2019

Bojím sa že to nevyjde. Že ma zachránia. Nechcem aby sa o mňa museli ešte starať. A bojím sa. Hlúpe. Ale dnes mám dobrú náladu. Svieti slniečko. Mala by som upratovať. Neviem sa dokopat. Tak len cumim na hodinky ešte 5 min ešte 5 min. Ja by som bola schopná spat a len tam cumet celý deň.

mimiqa
7. feb 2019

@patricia_b jemine a co to????ja zas som ani neviem co som....nevnimam nerozmyslam...moj partner ma tendenciu mi ublizovat tak ze sa zobere odide vypne mobil a neviem nic.....moja psychiatricka povedala ze liecit sa ma on ne ja....a mna to tolkokrat ubija...otras....malemu idu zubky...od soboty som poriadne nespala....no vravim si...ze nik mi nestoji za trapenie....ano mam nervy..nonie uz take ako volakedy.....popijam pomaly vinko..a na nic radsej nemyslim

mimiqa
7. feb 2019

@saslavka73 nooo moja...tak to nechaj na zajtra...ja mam tiez bordel..co som otrok domacnosti??? A dovod samovrajzdy mas aky???

patricia_b
7. feb 2019

@saslavka73 mám ťa podporiť? Moja mama má za sebou 13 pokusov ani jeden nevyšiel ... teraz s tým musí žiť, že rodina na nu pozerá ako na blázna, nevie sa zamestnať, v 35 sa dostala do Zakoviec k tomu farárovi a zmenila sa, od vtedy za 14 rokov nič ... dáme to neboj, bude dobre a budete šťastne, prejdu tieto nálady

saslavka73
7. feb 2019

Mňa to upokojuje že viem že to ide urobiť. Že to mám nachystané. Strašné ma to upokojuje. Dôvody tu nebudem písať. Sú celkom dobre.

saslavka73
7. feb 2019

@patricia_b Ako blbo to bude vyzerať ale to čo robila že za 13 krát to nedokonala?

mimiqa
7. feb 2019

@saslavka73 denne budeme v kontakte..budem pri tebe stat....budem ti anielom..dame to😚😚😚

patricia_b
7. feb 2019

@saslavka73 osobný názor? Teda ja som s ňou nežila, ale myslím si, že nevedela čo od rozkoše, že ani zomrieť nechcela, len chcela uniknúť od reality na liečenie ... pamätám si jej pokus skočiť z mosta, hodiť sa pod vlak, to boli citové vydieračky, že halo tu som pomôžte mi, ale ona mala problém aj s alkoholom, ten depku prehĺbi
Vieš aj ja mám plán, nevidím v živote zmysel, ale ... je tu to ale a je to silné ale sa o to nepokusiť, mysli na tie dobré stránky života
@mimiqa ja doma neupratujem, len umývam riad, ale mužovi poviem, že to malý rozhádzal hračky a nestihla som ich upratať a inak pohľad na upravujúceho chlapa, lebo ja nie som schopná je na nezaplatenie 😂 (ale rada by som mu pomohla) ... stále len chodí za mnou, mojka toto ide kam, mojka a toto kde bolo, láska nemám saponát môžem dať toto

saslavka73
7. feb 2019

@patricia_b akého máš dobrého muža. To je taká vydieracka, to ja nie som, možno som trochu bola, hovoriť o tom nie je dobre, nikto to neberie vážne. Ak to príde tak to urobím a potichu. Ale nemam odvahu že by mal Boh so mnou plán.

mimiqa
7. feb 2019

@patricia_b sikovne🤣👏😍

patricia_b
7. feb 2019

@saslavka73 je dobre o tom hovoriť, menej ta to bude trápiť a nájde sa niekto kto ti pomôže neboj

Ja by som strašne sa chcela venovať domácnosti, ale ja to nedávam :/ ... ma to hnevá, lebo celé dni len ležím
@mimiqa ešte ak sa za mňa na skúšky učiť a chodil tam 😂 ... ale milujem ho, za to ako mi doma pomáha, aj keď si mysli, že som lenivá, ale dobre vie, že ak mám náladu, tak sa leskne cely byt, je nakúpené, dieťa vyvenčené, obed navarený ... lenivý človek by to nedal

banbys18
7. feb 2019

@saslavka73 ty kokso, keď ta čítam, musím sa pozrieť na nick, lebo mam pocit, že som to písala ja.

eliska13
7. feb 2019

@patricia_b myslela som to tak, že jedného dňa nevstanes z postele a upadnes do veľkej depky.pises, že nevidíš zmysel života a študuješ, máš krásneho syna ktorému sa venuješ, dobrého muža je to málo?To je dobre, že ideš k doktorovi asi to máte tiež gen.podmienene, že niektorí ľudia sú viac truchlivy, bez energie nestastny
Dlho som tu nebola nečítala som vsetko🙂

eliska13
7. feb 2019

@patricia_b a lekára sa neboj ten už takých zažil.Je úplne normálne, že na prvom sedení mu nevyklopis všetko dôležité je, že vieš, že nefungujes ako mas spolu prídete na to, čo Ťa ťahá dole a čo dalej

1andrea111
7. feb 2019

ja si myslím, že príde doba, kedy bude eutanazia normálna, kedy nebudú ľudia pred smrťou trpieť vo fyzických a psychických bolestiach a čakať kedy zomrú. Ona vlastne už niektorých krajinách je a myslím, že čechy budú tiež čoskoro dostupné. Takže vydržať dievčatá 😉

saslavka73
7. feb 2019

@banbys18 Fakt? A v čom?

banbys18
7. feb 2019
saslavka73
7. feb 2019

@1andrea111 Ja som za. Zbytočne predlžovať utrpenie nie je ľudské. Ak si to dotyčný praje. Otázka je kto to urobí, zobrať život.