Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 že ho zabijem, urobím z neho invalidná, lebo príde na mňa hnev bez príčiny a on bude boxovacie vrece
Dievčatá prosím vás.. doktor mi zmenil lieky zo sertralinu na seroxat a beriem ho dnes tretí deň 1/4 tabletky a mám stále pocit závratov? Stretli ste sa stým niekto? prejde to?
@patricia_b ty sa nakopni chodit cvicit 😍
@patricia_b tak to máš každodenný stres držím palce ono tie myšlienky sa dajú ovplyvniť to Tá psychológ naučí.Ty sa nimi moc zaoberas dostali nad tebou moc.kazdy má občas divné myšlienky, ale u teba je to neuroticke
@patricia_b nepodcenovala by som tieto stavy, velmi to je nebezpecne. co najskor k lekarovi a povedat presne to, co si napisala tu
@jankarec veď toto, že to nie je len, že sa rozklepem, lebo ma chytil stres v buse, čo sa mi stáva ... ja mám v pláne povedať všetko od začiatku na prvom vyšetrení a nie per partes, lebo akože sa držím, ale je tam ten strach a som si vedomá, že to že ho nemám rada je ešte ok (teda bezpečne), ale to že mu chcem ublížiť (už bezpečne nie je, lebo nejedna sa o nakladačku na zadok, ale len tak bez príčiny aj horšie)
@patricia_b fuha, naozaj co najskor, moze nastat skrat.velmi drzim palce, neboj, vhodna terapia ( asi liekova) a laska k malemu sa dostavi, az ta to samu prekvapi
Inak existuje niečo voľno predajné na upokojenie? Čajík, vitamíny, doplnky stravy, lieky (tie moc nechcem, ale keby bolo niečo) ak by som cítila zhoršenie do kontroly, lebo ja som čerstvo po dodojčení a mám pocit, že kým som dojčila bolo lepšie, len už nemôžem dojčiť, kvôli liekom na migreny
@patricia_b inac mate nadherne fotky s Tvojim syncekom..plne lasky..krasne..///najskor budes mat OCD..to su tieto blbe myslienky..na upokojenie,-Lubovnik cajik, Medovka, Magnezium 500mg, rybi tuk , vitaminy B skupiny..sport, najlepsie beh ale cokolvek..Drzim palce, to sa da vsetko do poriadku..
@patricia_b chod aj na neurologické vyšetrenie, ak trpis migrénami nech ti vyšetria všetko mozog nervy reakcie a pod... Tieto myšlienky môžu mať aj neuro dôvody, nemusia hneď znamenať psychiatricky problém. Hlavne to rieš, čaj z medovky si pokojne daj, ale ten to nevyrieši... Sup sup k lekárovi a zachovaj pokoj. Všetko bude dobré.🙂
@matasaska som neuro pacient, kvôli migrenam a bolestiam hlavy ... MRI bolo viac menej čisté, veci bežne k veku, ako chronicky zápal prínosných dutín, zopár lézií, všetko inak ako ma byť ... beriem B6, magnezko, D na odporúčanie dr. plus lieky, keď mám bolesti (ale tie si dávam, až keď viem, že je to zlé, takze nie pri každej bolesti/migrene) bolesti sa objavili asi rok po pôrode, do Vianoc som dojčila (17 mesiacov) a od kedy som prestala, tak sa mi zhoršili moje stavy a fakt mám obavu byť s malým, on je už taký veľkáč, ale mamu potrebuje, aktivity, hry, si spoločne vyrábame, proste nech sme spolu, s bakalárkou mi asistoval ... ale úplne ma už ničia tie myšlienky, že on je fakt dobre decko a jedna časť môjho ja mi vraví, je tvoj ľúb ho a potom je tu ta druhá časť, ktorá mi vraví ser na neho, zbav sa ho, bude ti lepšie bez neho ... osobne sa čudujem, že chlap odo mňa ešte neodišiel, lebo niekedy je to u nás veľmi zlé ... od Vianoc sa ma ani dotknúť nemôže čo sa v momente zložím a totálne rozrevem ... cítim ako ma to ničí a pohlcuje stále viac, posledne som v decembri jedla, nemám na nič chuť, cely deň len káva, čaj a max 1 alebo 2 suché rožky ... toto neprejde len tak, do teraz som čakala ... už som na tom tak, že opustím svoju rodinu, len aby sa na mňa nemuseli pozerať ako sa trápim a aby som im neublizovala ... som inteligentná, vzdelaná a mám silnú osobnosť, toto sú zažil jedine plusy, ktoré ma držia, ale už cítim, že nevládzem ... z FB som musela poskrývať všetky kamošky, ktoré pridávali tie romantické sracky, lebo nechápem ako môže vyť niekto šťastný, nechápem ako niekto môže milovať svoje dieťa, bojujem od narodenia malého, aby sa to napravilo, ale nie je to tam, ani keď som oddýchnutá alebo keď som bol v lete zrelaxovaná, syna pomojkam, uspím, prínosom, dojčila som ho, ale cítila som sa ako keby som držala vankúš, ani k babike sa to nedá prirovnať, neurologička sa snažila riešiť hormóny, intolerancie, štítnu ... všetko tabuľkové mám ... strašne rada by som bola, ak by som išla na nákup, vrátila sa a všetky moje stavy ostali von a už ma netrápili
@patricia_b hormonalny profil by som ešte urobila a samozrejme psycholog alebo psychiater..chápem ťa, musí to byť hrozné,preto to musíš riešiť ďalej...neboj sa povedať všetko tak ako tu aj lekárovi. Drz sa 🙂
@patricia_b gynekologický profil podľa cyklu som mala na mysli... Ale teda hlavne vyšetrenie u psychiatra... Drž sa a ver že bude lepšie
@patricia_b k psychiatrovi výmenný lístok nepotrebuješ, berieš nejaké lieky na ukludnenie? Neuvažovala si dať si ich predpísať od obvodneho, pokiaľ pôjdeš na vyšetrenie?
@patricia_b Patka, podla mna toto je uz velmi zavazne, priprav sa aj na hospitalizaciu. Ziaden lekar si nevezme na triko nechat ta s malym, kym zaberie liecba.
@patricia_b toto čo popisuješ už nie je na čajíky. Chcelo by to hneď spacifikovať anxiolitikami- Lexaurin, Neurol. Toto čo nastalo môže byť dôsledkom hormonalneho chaosu ktorý nastal po dojčení. Baby blues môže prísť aj neskôr po narodení dieťaťa. Teraz by ti naozaj pomohlo spacifikovať sa aby si neurobila nejakú hlúposť a nečakať. Nepočúvaj hlúposti že je to návykové. Všetko môže byť návykové, ale to sa bavíme o vysokých dávkach a dlhodobom príjme. Krátkodobé užívanie ti pomôže pozerať sa na veci reálnejšie a pristúpiť k behavioralnej terapii a práci na sebe. Viem že je to ťažké ale musíš sa naučiť prijať samú seba. Z tvojej výpovede je cítiť silnú sebakritiku a neprijatie so všetkým, čo k tebe patrí (to často súvisí s minulosťou a zraneniami ktoré si nesieš z detstva, zo školy, z rodiny) Tam niekde bude odpoveď na to, čo hľadáš.
@1andrea111 vážne nepotrebujem? Nie neberiem nič, akurát len tie vitamíny čo som písala, ja mám strach, že sa predavkujem liekmi, tak doma mám detský panadol a lieky na migrénu (pre istotu nič viac)
@montemotherone ja viem, že to nie je na čajíku, ja len zatiaľ do vyšetrenia, keby niečo ... sranda je v tom, že som so sebou spokojná, len ma trápi toto moje správanie a myslenie ... ja milujem deti, raz by som chcela učiť, ale prečo sa to nedá s mojim, ráno vstane a totálne vysmiaty príde za mnou a ja mu len kazím naladu
@jankarec tohto sa obávam, že ma rovno zavrú, akože tvarim sa úplne v pohode, naj kamoš, ktorý mi stráži syna mi nechcel veriť, že ty a depka, ale no prosím ťa
@patricia_b ak, tak na par tyzdnov. Mam znamu, co si tym presla a paradne jej pomohli. Radsej teraz, ako neskor ( keby sa nedajboze nieco stalo). Same to neprejde, bude sa to len zhorsovat. Ja by som isla hned v pondelok, ak citis zhorsenie, volaj Rzp.
Mozno sa mylim, mozno ti lekar nic neda, alebo len ad, ved uvidis.ale neodkladaj to, aby nebolo neskoro
@patricia_b Ani ja nemám rada romantické sračky. A cítim sa normálne relatívne. ❤️
@patricia_b niekde som čítala, že aj migrény spôsobuje nedostatok serotonínu plus ostatné veci aj problém s krčnou chrbticou, tlak na seba....asi by som na tvojom mieste zavolala lekárovi nech Ti posunie na skorší termín.Lieky na ukľudnenie TI utlmia tie predstavy a hrôzy, ktoré Ti idú v hlave
@jankarec viem, že to myslíš dobre, ale nestras ju veľa žien ťažko nesie, keď by mali byť hospitalizované a bez detí.
ahojte, chcem sa poradit. viacere tu mate skusenosti s depresiou a uzkostou. ja sa liecim na depresiu od 2007. vynosila aj odkojila som dve deti pri uzivani antidepresiv.
uzivam Kventiax. Samozrejme, nie a nie schudnut. dost ma to trapi. Chcem aby mi psychiatricka zmenila lieky. Spolu s kventiaxom uzivam alventu. Dr. tvrdi, ze alventa nestaci, no zeby som bola uplne ok s kventiaxom sa neda povedat. hocikedy pride uzkost. mam 700mg davku. kedysi som fungovala len s alventou a bolo ok. no bojim sa zaroven riskovat, lebo nie je to sranda.
@patricia_b ak sa bojíš že sa predávkuješ, daj lieky mužovi, nech Ti ich dávkuje on a ostatné schová. Navštív obvodného, nech Ti niečo dá. Zatiaľ.
@patricia_b ano, radsej chod co najskor..aj k nejakemu sukromnemu, nech Ta vezme hned..

@patricia_b a čoho sa bojíš vieš?že ho nezvládas, že mu nedáš čo potrebuje, tej zodpovednosti je to krásna čistá láska je krásny! bude dobre len asi musíš trocha mať viac hormónu šťastia😀