Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@saslavka73
@patricia_b ahojte ako sa mi mate 😀😋
@yollanda prosím ťa, čo robíš preto, aby si schudla? Ono je to to celkom hardcore proces a tak pol kila az kilo mesačne sa dá zdravo bez jojo efektu ... ak máš bruško, tak môžeš mať diastazu a to môžeš chudnúť ako chceš, ale kým sa nezbavia diastazy tak moc nepohnes s postavou
Ahojte holky nemam, kedy ani pisat. Praca a dokola. Od stvrtka min. Tyzdna rodicia chripky,v sobotu dcera na pohotovosti s vyvrtnutym kotnikom a ako bonus si doniesla chripku a 39. Tak v pondelok s nou k detskej doktorke. A mna to vcera polozilo zimnica v praci, prisla domov a lezala. Takze paraleny a ide sa. A to este moje podepkove stavy po menzese, poznate to? Ale dnes uz lepsie zimnicu nemam, ale este to nie je ok. Ale vykon riad som umyla, dala prat vyvar postavila. Ale tieto pomenzesove stavy des, len úzkosť. Mavate to aj vy? A vy ako nrskolila vas chripka? Tak sa drzte spolubojovnicky 😉
@mimiqa ja som už doma, odpadlo mi doučko, tak sme boli s malým na nákupy, aby tatino mohol upratať ... ale nemám rada nákupy :/, strašne mi je nepríjemne byt s malým medzi ľudmi ... ráno som sa prihlásila na kurz mandaly, takže o mesiac a pol budem mať tvorivý víkend ... ešte mi napadlo, že by som drobcovi urobila maľovanú rozprávku a bude si doliepať obrázky ... donútila som sa naobedovať, teda malý ma nakŕmil 😂, objednam veci na quiet book a možno budúci týždeň budem šiť zvieratká ... akože mám sa dobre, len mám strach, čo ak len tak vybuchnem
@patricia_b sikula jedna 😜.skus sa rozpravat stou hnusnou myslienkou
@jankarec @saslavka73 @eliska13 @pandravachrusta baby, zase nie som psychopat ... v pondelok budem volať či sa nedá skôr, alebo keď sa uvoľní nejaký skorší termín ... myslím si, že nie som v takom stave, že by trebalo sanitku volať, stále sa viem zavrieť do miestnosti, kde malého nepustím a pokúsim sa ukľudniť ... no a dnes som nabrala odvahu a napísala mojej biologickej matke, lebo veď psychiater sa ma bude pýtať, či niekto v rodine niečo nemal ... a akože odpoveď ma zaskočila, že jej sa páčilo byt stredobodom pozornosti, na psychiatrii, že si počas liečenia oddýchla, lieky jej robili dobre a trpela úzkosťami, ale len v kritických situáciách ... že pre nu to bola zábava skôr plus alkohol ... očividne mal vtedy prepitý mozog, keď ju nenapadlo, že deti by nemuseli vedieť a vidieť tieto veci :/
@patricia_b moja jasne ze vsetko das som s tebou 😚sama som na dve deti...a chlap sa vypne a siel lyzovat 6 dni sa neozval....no horor...kazde rano si poviem dam to 👏😂
@patricia_b to je pekný krok, že si sa rozhodla napísať mame a pozistovat veci.Vies ja som veľa kníh prečítala a takmer všade je písané, že tie strachy, úzkosti, pocity neprijatia, či byť dokonala, aby rodičia boli na mňa pysni, aby si ma všimli, aby som bola lepšia ako sestra brat.....všetko je z detstva.Ak si mama malo všíma či ľúbi dieťa zase môže mať pocit, že život je ťažký a nie je bezpečný chyba taká sebaistota, sebavedomie je to všetko strašne zaujímavé.Keby som sa nebála😀išla by som na nejakú hypnoterapiu či nejakú metódu kde by som nakukla do detstva.
Ak sa Ta môžem spýtať a nevadí Ti to ty si žila bez mamy či mala si macochu?
Mandala sa mi strašne páči práve minule som citala, že bude sobotný 1 dňový kurz kúsok od nás, ale úprimne stalo to 85 eur mne sa to zdalo prehnane, ale možno sa tak hýbu ceny.inac ja, keď som pred menzesom vnútorne nervózna strašne mi pomáha magneb6 viac x za deň ľuďom veľmi chyba a z toho je aj únava, nervozita.
Ináč čo čítam ty si taká tvorivá duša😁
@maki43 ani nehovor tieto choroby syn mal AtB zistili mu zlatý stafylokok kaslal vyše mesiaca takvl sucho občas, hrdlo ho pobolievalo konečne je zdravý a muž ochorel a už kašle zase aj syn.Mam pocit, ze túto zimu stále niekto sopli.Na šťastie nie chrípka a teploty len také prechladnutie
@eliska13 u nás je mandala za 50€ a na moje narodky, tak si pôjdem užiť ... už som to písala, ale chcem učiť (študujem učiteľstvo matika a deskriptívna geometria a milujem kreslenie a geometriu), na mojej ploche sú dva príspevky, čo som robila s malým posledne, ale budem to rozširovať, celkovo ma baví robiť zadania z matiky a geo, ale takým netradičným spôsobom
No k mojej mame, od 14 pila prvú ligu, v 17 dostala epilepsiu z alkoholu, nevedela čo od rozkoše, tak jedla lieky hlava nehlava, rezala si žily a podobne, protialkoholicke absolvovala niekoľko krát neúspešne až posledne bolo úspešne v 22 som sa jej narodila ja (počas epi záchvatu, keď ju našli na wc trieskať si bruško do steny, v nemocke), z obdobia, kým bola oficiálne moja mama viem len dve veci, keď som mala 5 mesiacov, chcela so mnou skočiť z medziposchodia (pri záchrane bol aj muž mojej vzdialenej tety, policajt, ktorý ju už dobre poznal čo si nevedela dať rady, teda on sa vyjadril, že keby nemá decko na rukách, tak ju nechá skočiť, lebo tých pokusov o samovraždu mala od 17 skoro každý rok), potom jej preskočilo a išla zase na psychiatriu, ja som mala 16mesiacov a sestra 3 (otec ma papier, že je debil, nízke iq) nezvládal/nechcel sa starať, tak nás šupol do decaku, teda mňa sa zastali Maminy rodičia, ale sestra išla do decaku (prvý krát som ju videla v 15 rokoch), súd prebehol rýchlo a bola som v pestúnskej u starých rodičoch, oni sa snažili ešte nech sa mama spamätá a proste bojuje o deti, raz ma strážila, keď som mala 18 mesiacov a môj milovaný otec prišiel a zmlátil ju pol kilovým kladivom, mama išla na aro a ani lekári nechápu ako prežila a prebrala sa, tam sa riešil zákaz styku s oboma rodičmi, kvôli ohrozeniu mravnej výchovy ... teda ešte kým som bola s nimi, menšia, tak v kočíku na slnku bo ona na pivečko, v zime v kombinéze do postieľky a ona na diskotéku, akože matka roka (teraz to ľutuje, ale neskoro) ... už ako väčšie decko cháp tak asi od troch rokov si pamätám ako robievala opitá bordel, domov ju vozili policajti, viem že ma nechávali u starkynej sestry v meste kde bola na liečení a starí rodičia ju chodili pozrieť, pamätám si ako chcela skočiť z mosta, ako si podrezala žily, ako nám porozbíjala okna na dome, dedka totálne doskrabala opitá, úplne celú tvar mal krvavú, akože ona mala trvalý pobyt u starkých, ale väčšinou bývala kde tade u “frajerov” a len bordel chodila domov robiť ... keď som mala asi osem, tak moji starí rodičia jej povedali, že a dosť, už sa tu nikdy nevracaj, prišla strašne opitá, robila strašný bordel, pojedila lieky, dostala záchvat a z neho do epi a zase nervy a zase epi, tak sa volala sanitka a policajti, na nich nože vyťahovala, ale išla opäť smer liečenie, ja som sa neskutočne triasla vo vedľajšej izbe, toto bol jej posledný takýto scenár, dostala sa do zakoviec a tam sa dosť zmenila, ale aj tak bola v priebehu prvých piatich rokoch dva krát na psychiatrii, lebo asi zvyškový alkohol jej robil stavy, keďže na fare u Kuffu sa nesmie piť ... ja som od decka po dospelosť (18 rokov) chodila k psychológovi, že ako sa mam, či som spokojná u starkých a neskôr u maminej sestry, aký vzťah mám s rodičmi, či sa hnevam na nich, ako ma berú spolužiaci ... všetko bolo ok, len hanblivá a ticha som bola, ten taký typ, že ja klopem, ty ideš ... darilo sa mi viac menej stále, ako sem tam niečo nevyšlo, ale nikdy som nebola smutná, nešťastná len tak, vždy som si vravela, že nebudem ako moja mama, som úplne iná a ona dnes zahlodí, že to len tak robila z nudy ... ale ja sa o svoje dieťa starám, len fakt chcem cítiť to, že je moje a musím ho chrániť, lebo ja mu nechcem úmyselne ublížiť, to by som kašlala na neho úplne, resp. by som nerobila toľko rôznych veci pre neho a s ním, dúfam, že sa dám rýchlo do normálu
@patricia_b ano aj, ale myslim si osobne ze ten kventiax je zbytocny, kedze som kedysi dokazala fungovat len s alventou.
mala som totiz predtym doktora, ktory ma nevedel rok a pol nastavit na liecbu. kazdy druhy tyzden mi menil lieky a bola som v totalnych srackach. potom som zmenila dr a popri alvente mi dala aj toto
@patricia_b citam hore tvoj prispevok.... obdivujem ta, ze po tomto vsetkom dokazes zit v pohode
@patricia_b peklo....😢😔 mas moj obdiv tak isto..ake tazke detstvo..musis byt silna osobnost..
@patricia_b Veľmi ťažké veci ☹ Ja ako ťa čítam, tak vidím trochu seba...potrebu sa zavďačiť, všetko zvládať, byť vždy perfektná a hlavne nie ako tvoja mama. Ja som tiež terapiu začínala rozumom, ale to sa nedá iba logikou utiahnuť. Veľmi mi šla terapeutka na nervy, keď mi to vravela, lebo ja som dovtedy rozumom utiahla všetko 😆 Máme v sebe veľký strach straty kontroly. Je možné, že si v detstve potlačila Tvoju spontánnu časť, nechala si si iba tú rozumnú a poslušnú a zvyšok zamkla zo strachu. Držím ti palce, si silná cieľavedomá žena, zlepšenie príde ❤
:( :( :( dnes aj to hmlisté počasie je lepšie ako moja nálada ... malého som vyslala s kamošom na celodenný výlet, pre istotu
U nás je zatiaľ krásne počasie,slniečko svieti,bola som sa prejsť,len to že chodím sama ,také o ničom,začínam sa zase izolovať od ľudí,no po pravde ani nemám s kým,každý pracuje,alebo ma partnera,joj,nie je to dobré...
@maki43 otras obdobie mam ale ze uplne...tak on 6 dni si uzival lebo chcel klud. Ja posratych 40 minut lezim co ma bolia krize uz mi 2x vtrhol do izby samo maly reve ze kaslem na to ze place. Tak som vstala urobila mliecko uz je dobre. Sa ho pytam a ty kde si bol 6 dni ze ja si ani polezat nemozem. Ten moj uplne prepinaky. Neprijemny nervozny...kurnik neuzna neuzna ze byt na materskej nie je len tak. Este plus domacnost varenie a atd. Oni posratu jednu vec maju ako chlapi na starost zabezpecit rodinu..
@mimiqa to ti verím,mal by ti pomáhať ,keď niektorí muži si myslia že celý deň ležíš,ja to mám už za sebou,deti dospelé,sama som s nimi bola ,tak ťa chápem..
@slavkasobanska ja odpadnem, ja som tiež z PP ... inak ja na prechádzky chodievam v noci, nech nestretnem veľa ľudí
@patricia_b A nebojis sa v noci? Jaj vlastne nie čo sa ti už môže stať. No vidíš ja by som sa bala. Aké smiešne že sa bojím že mi niekto ublíži. Nebojím sa smrti ale bolesti a nemohucnosti.
@mimiqa To je najhoršie to neuznanie. On môže ležať ty nie. To neznasam. Našťastie toto už unášať prešlo. Skoro.
@saslavka73 bojím sa viac ľudí ako tmy 😂 ... ale ak vieš kadiaľ chodiť, tak je to safe ... dokonca v BA mám menší strach ako v PP ... chodím len po osvetlených uliciach, aby som mala dobrý výhľad, ak by sa náhodou niekto objavil, tak nech mám čas a priestor zmeniť smer, prejsť na druhu stranu cesty a tak
@patricia_b A tvoj muž čo na to hovorí? Na to chodenie v noci?
@slavkasobanska on vie byt snim..len vytyka....prepinaky ma ze uplne

Bambule aky mate dnes program....inspirujte ma 😙