Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@lanitram neboj sa to je len nezvyk mne pomáha taký pocit, že keď bude zle odídem😆si len unavená všetko nové....aj o syna sa bojíš ako to zvládne.Ty berieš lieky či nie?fakt sme ako cez kopirák všetky.Najdes si nové kamošky za pár dní sa okukas a niekoho na ihrisku stretnes.Aj mne sa často takto v myšlienke niečo vráti, že v tom období mi bolo zle...zaujímavé, že si nespomeniem ako mi v inom období bolo dobre.Napriklad kamoška mi už mesiac rozpráva o tom, že tiež deti idú do škôlky má dvojičky a ako sa boji, či nebudú plakať a mne sa presne ten zlý pocit vráti ako som to ja prezivala.
Syn bude mať super školu do života taká škola....bude v angličtine či poľštine?
@patricia_b nevadí
Baby, tie co beriete AD, ake prosim mate z nich neziaduce ucinky? Potrebujem iba taky hrubsi suhrn aby som mala predstavu. Dakujem ❤
Nevolnost, podrazdenost, hnacky, uzkosti. Rovnake stavy ako ked som nebrala. Ale len cca 2 tyzdne. Teraz ich berem 3 mesiace a citim sa super
@alexandraalexandrova bolesť žalúdka, ranné prehananie, pocit závratu, mravcenie v ramenach u mňa boli najviac zvýšenie úzkosti všetko to časom prejde
@uzanka16 uvidíš či to zaberie Persen sú bylinkové výťažky to je len taký cukrík, magnézium je najlepšie
A, keď to neprejde volnopredajny je Guajacuran na úzkosť, svalové uvoľnenie
A, keď to je naozaj zle tak obvodná pre nejaký Lexaurin, Xanax na chvíľku či rovno k psychiatrické tá tiež dá také lieky či antidepresíva nepíšeš či si úplne na tom zle nespavosť, chudnutie, placlivost....
A šport prechádzky, bicykel, čo najviac sa zaoberať niečom inym
Baby aj Vám tak vypadáva stále stránka?ja neviem nič načítať poriadne už asi týždeň stále vypadok
Baby mavate tik v oku ? Mne trha okom aj cely den.
@ivcam2 ahoj ja toto nie , ale zatinam zuby pre zmenu
Ahojte, podľa vás môžem zvýšiť dávku ad? Na kontrolu idem az v októbri,druhý týždeň mi je tak blbo 😒 ináč ad beriem od januára už
@ivett311 ahoj a aké?? Nemôžeš zavolať radšej doktorke ??
@slavkasobanska ahoj, brintellix
@slavkasobanska Ja som ho teraz začal užívať. Koľko miligramov si brala denne. A zakoľko ti začal účinkovať. Ja som začal 10 mg. Lekárka mi povedala že je to najnovšie,najmodernejšie a najúčinnejšie antidepresívum! Že sa dáva až vtedy keď ti nezaberú ostatné antidepresíva. Tak som zvedavý! 🤔
@tuzobnik ja som brala 10 mg ráno a po pól roku aj 10 mg obed , nomintem toho aj alventu , sú naozaj veľmi dobre aspoň mne pomohli , no momentálne beriem iba alventu , už mi to tak stačí, len mi dlhšie trvalo kým ml prešli nepriaznivé účinky .potom už oki
@ivett311 no sama by som si nedvíhala dávku , ja take veci konzultujem z lekárkou .

@bubu62 ja som tak stresovala, že keď som odchádzala zo škôlky nechala som si na nohách tie igelity😄ale hrala som hrdinku, ale hrca v krku.Nieco konci iné začína ja to neznášam vždy ma taká ľútosť nostalgia chytí.
@dika on by najradšej nech mu kúpim sama gúľa očami len, keď si ma 2 nohavice vyskúšať.