Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@tuzobnik tak to záleží aj komu ako sadne , je to novší liek , no nie každému dobre robí ..to vieš musíš to brat tak že všetko je biznis .....
@slavkasobanska Napísal som niečo iné? 🤔
@tuzobnik nie to iste čo si ja myslím
@tuzobnik no vidíš a za mojej éry bol najlepší Seroxat a berie ho tu teraz už len jedna myslím.jasne, za tie roky sú nové lieky a tie teraz predpisujú rôzne generika a pod...z jedného originálu spravia 5 generik.Escitalopram, Escitil....
Dôležité je ako sa po ňom cítiš.hlavne nech Ti pominú úzkosti a cítiš sa fajn😏
Mne tiež povedala pred x rokmi psychiatrička, že mám najlepši liek a garantuje mi, že mi zaberie.susedka začala brať pred pár mesiacmi Escitil a povedala jej, že je to Mercedes medzi liekmi vtedy som pochopila, že to povedia každému.musia Ti dodať istotu a vieru, že bude dobre.
@eliska13 Tak potom chodíte hlupákom doktorom! Treba si nájsť iného! Som od teba o niečo starší. Tak viem čo píšem. Treba vždy užívať originál a nie generika! Potom sa nečudujte že vám lieky nepomáhajú. A čo sa týka toho Seroxatu. Seroxat je stále jedno z najlepších antidepresív. A jedno z najviac predpisovaných antidepresív na svete! A zo skupiny SSRI antidepresív je najlepšie a najsilnejšie! Osobne som ho bral 8 rokov!
@tuzobnik ahojte ja beriem alventu veľmi dlho a dobre mi robí
@tuzobnik nikto sa nečuduje, že nezaberajú😏ak si ich toľko rokov bral tak vieš, že prehltnúť tabletku nestačí a je to celé o postoji k životu, samému sebe...niektoré potrebuju utlmiť iné nakopnut.Mas pravdu mala som mega šťastie, že mi zabral iné nepoznám nikto nevie ako by som sa cítila, keby som iné brala.ja nezatracujem generika vôbec len to už je farmakologicka lobby, že niekto vymyslí originál roky výskumu a iní sa na tom prizivia 3 generikami a lekári predpisujú za čo dostanú zaplatene.Podla mňa človek, keď sa cíti zle verí lekárovi a neskúma liek.Bral si 2 super lieky, ak sa môžem spýtať prečo sa to znova objavilo?nepísala som tuším nikde môj vek či áno😊
@eliska13 Mám 49 rokov! Tak pochybujem o tom že si staršia! 🤔 Či? Prečo sa mi to vrátilo? Lebo som prestal užívať lieky. Keď sa ti v živote vráti depresia viac ako tri krát tak musíš už brať lieky do konca života! Keď prestaneš užívať tak vybabreš len sám so sebou! A čo sa týka tých generik. Sú slabšie ako originál! Nebudem písať okoľko! Mám v rodine lekárku pschychiatričku! Tak asi len toľko. ...
Ahojte, píšem tu prvýkrát. Mávam úzkosti, chodila som na psychoterapiu a pomáhala mi, takže som prestala chodiť, že až znova,keď ma chytia tie úzkosti. Vytvára sa to u mňa po silných stresových udalostiach, ktoré v poslednej dobe boli. Neberiem lieky, večer si dávam Magnerot, ten ma tak príjemne upokojí, cez deň sa snažím fungovať normálne, chodím von, mám dve deti, starám sa o nich. Píšem z dôvodu, že vidím tu fajn rady a myslím už len vypísať sa z toho niekedy pomôže. Tie (tí), čo mávate úzkosti, čo Vám na to pomáha. Ja keď sa nejako posnažím ich zahnať v hlave, tak zvyknem čítať,alebo chodiť na prechádzky. Takže Vás chcem poprosiť o nejaké rady, ako byť nie moc úzkostlivá. Ďakujem 🙂
@tuzobnik nie, som mladšia😉ale nie o moc
Ale robila som tie chyby čo ty, keď mi bolo dlhodobo dobre znížila som až vysadila lieky.a tiež som dostala kazanie a príučku ako ty.Tiez je psychologička a psychiatrická toho názoru, že nemám vysadzovat.Uz sa to opakovalo viac x vždy pri veľkej zmene strese som zase spanikárila a už to išlo....
@purplelilac vraj to je o sebadovere veriť sám sebe, že čokoľvek príde všetko zvládnem.U mňa je to naopak príde niečo ťažké nečakané problémové a zlaknem sa či to zvládnem.zvladnem, ale po tom vypätí sa cítim už zle akoby som do toho dala všetko a vystavim sa vnútorne.
Ale ja to aj vidím, že v našej rodine sa tak zvyklo panikáriť a všetko moc prezivat na našu škodu
Moja rada?hýbať sa, šport, deti... robiť to, čo Ti robí radosť...niekto pečie, niekto turistika, niekto sa musi o druhého starať...na každú úzkosť depresiu zlú náladu šport prechádzky vyplaviť endorfíny, plávať, hrať sa s deťmi...tešiť sa z maličkostí
Ja som sa tu už zmienil ktoré antidepresívum je momentálne najlepšie. Ale to neznamená že ho teraz budeme všetci užívať a bude nám dobre. Tak to nie je. A neznamená že každému pomôže. Je to individuálne. Každý sme iný. A každý liek je dobrý ktorý vám pomôže.
Mne alventa tiež nerobila dobre.

@lublu Máš tiky. Keď ti nepomôže magnézium tak treba anxiolitika!