icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
6. sep 2019

@mimiqa no taká bez energie, tak mimo ako keby som .,...

nanka1412
6. sep 2019

@elima to aj ja .vecer vždy us je lepsie .a aj chudnes lebo ja ano us som jak kosť

elima
6. sep 2019

@nanka1412 Ano, uz som schudla a uz nechcem viac :(Tiez som dost chuda.

slavkasobanska
6. sep 2019

@elima no a ja zase priberám

elima
6. sep 2019

@slavkasobanska Vies co, ja by som radsej priberala. Hoci viem, ze to nie je tiez nic moc.

tuzobnik
6. sep 2019

@mimiqa On je debil aj bez toho vykrikovania!

eliska13
6. sep 2019

Keď vytiahnem deku zo skrine na gauč a o 20 hod driemem pri TV je to znak, že jeseň je tu😭otrasné pocasie ako leje.Zajtra chcem ísť na samozber jabĺk snáď sa umudri.
@slavkasobanska si ma inšpirovala tvojimi výtvormi páčia sa mi tie paperové stromčeky.Vcera si niečo komentovala na FB stránke a pozerám známe meno a to ty😋presne takto som si Ťa predstavovala.Tvoj syn je veľký fešák!čo Ťa to napadlo vynechať liek či si zabudla?

eliska13
6. sep 2019

@slavkasobanska pierkové stromčeky myslim

slavkasobanska
6. sep 2019

@eliska13 dakujem pekne, vynechala som lieky lebo keď mi dala pred tým doktorka na spanie tak mi kázala vysadiť , no nie je to tak dobre, v pondelok sa jej opýtam

nanka1412
6. sep 2019

@elima ved aj ja som us jak kosť snažím sa jesť ale neide to .malo co zjem

tuzobnik
6. sep 2019

@slavkasobanska Ahoj. Nebolo ti zle keď si brala denne 20 mg Brintellix? Ja som bral 10 mg denne a nemal som žiadne nežiaduce účinky. Teraz mi doktorka navýšila na 20 mg denne a je mi už týždeň zle. Nevoľnosť. Stále pocit na vracanie (naueza). Asi znížim na 15 mg denne.

slavkasobanska
7. sep 2019

@tuzobnik ahoj bolo mi strašne zle keď mi dala už 20 mg, potom som brala asi pól roka 10 mg SAZ potom 20 mg a potom už dobre , ale bolo mi veľmi zle pri zvýšení

ivett311
7. sep 2019

@tuzobnik da sa delit 10mg na 5mg?

slavkasobanska
7. sep 2019

@ivett311 no aj ja rozmýšľam či sa môže deliť, asi nie

eliska13
7. sep 2019

@tuzobnik neznižuj skôr si daj niečo na ukľudnenie, ak by bolo zle.Ide jeseň tak či tak asi 15 nebude stačiť budeš to mať jedným vrzom ako zase navyšovať o ďalších 5 mg
Ja beriem 10, 20 mg a vždy cítim prechod žalúdok ma bolieval závrat pár dni

mimiqa
7. sep 2019

@slavkasobanska to pocasie je uplne na prt

mimiqa
7. sep 2019

Ahojteeee tak peknu sobotu😂

daniela123321
7. sep 2019

Ahojte kočky.Tie čo máte panickú poruchu (úzkosti) mávate aj vyšší tlak kôli tomu?

slavkasobanska
7. sep 2019

@mimiqa ahoj no to máš pravdu, ja som asi prechladla , tak má bolia kríže

slavkasobanska
7. sep 2019

@daniela123321 ahoj ja mávam , aj zo stresu , doktorka mi povedala že v prvom rade sa musím upokojiť , lebo žiadne lieky od tlaku mi nepomôžu.a to mi aj v nemocnici raz dali tabletku na upokojenie a tlak klesol

ivett311
7. sep 2019

@eliska13 aj ty berieš brintellix?

tuzobnik
7. sep 2019

@ivett311 Keď že má Brintellix tvar mandle a nemá deliacu čiaru tak sa delí zle ale dá sa. Ja ho delím lekárskym lomítkom na lieky. Presne na polovicu ho neprelomíš. Dávam si tu väčšiu polku. To je asi približne cca 7 mg. Volal som doktorke že mi je zle (nauzea). Tak mi kázala aby som znížil na 15 mg.

slavkasobanska
7. sep 2019

@tuzobnik tak keď ti lekárka tak povedala , tak si tak dávaj uvidis časom ako ti bude , držím palce

ivett311
7. sep 2019

@tuzobnik v utorok sa chystám aj ja k dr tak sa spýtam asi musím aj ja zvýšiť 😕

eliska13
7. sep 2019

@ivett311 nie, Seroxat

slavkasobanska
7. sep 2019

Ja mam ísť v pondelok na kontrolu , no začínam cítiť chorobu, najprv tie kriźe, teraz už aj teplota a nič nevladzem , chorý nemôžeme chodiť k doktorke tak asi zavolám

mimiqa
7. sep 2019

@slavkasobanska cajicek rumicek😂😁

eliska13
7. sep 2019

@slavkasobanska tak to už preto si sa cítila taká slabá.Tak pod deku a zapni telku.Ja som dnes spala od 22 do 9 dospali sme ranné vstávanie syn spal 12 hodín.ked chodí do školy spí 8 musím ho večer hnať skôr do postele asi mu to chyba

daniela123321
7. sep 2019

@slavkasobanska No uvidím čo mi vo štvrtok povie doktorka..mne to s tým tlakom začalo ako sa mi zhoršila panika..resp.mala som už presný termín cisárskeho a bola som nervózna..som skoro 3 týždne po pôrode

ivka185
7. sep 2019

Ahojte kocky tak citam ze u vas zle pocasie u nas teplo neprsalo vobec uz dlho, ja som dnes periny mala vonku, periem ,upratujem ,varim ,peciem uz na zajtra ,lebo idem do prace mame akciu tak musim ist . celkom som v pohode akurat ma od vcera bolia trochu mandle ale to si mozem sama za to predvcerom som zjedla cely mrazeny krem sarisan, a popri tom som si myslela ci nechytim hrdlo ale aj tak som jedla dalej , som ja ale sprosta ,no co uz. Vo stvrtok som bola na pohrebe zomrel kolegyni manzel ,mal 45 rokov este cely piatok som sa nemohla z toho spametat.No ta teraz uz budem len odychovat a uz nic nerobim akurat si vypijem zazvorovy cajik.Majte krasny zvysok vikendu.😍