Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@ivett311 stalo sa ti to? Ja som bola už dlhšie v pohode a teraz už asi mesiac mám problém s rovnováhou, s videním.....
@slavkasobanska ja sa kvôli tomu bojím chodiť do mesta, tam je to najhoršie. Máš to často?
@sandra2308 no práve že často a ako píšeš , už nechodím ďaleko od bydliska a obmedzuje má to už . Doktorka mi povedala že len psychológ má má naučiť techniky na prekonanie
@sandra2308 áno aj ja mám dosť často hlavne teraz keď ide jeseň, dneska mi povedal dr že väčšinou meteosenzitivni ľudia to majú
@sandra2308 tiež mesiac mi je horšie točáky pocit neistoty atd
@ivett311
@slavkasobanska a ako to riešite dievčatá? Čo práca, nákupy, deti.....? Pomáha vám na to neurol? Snáď to skoro skončí
@sandra2308 tak chodím na nákupy no je to ako kedy
Ahojte. Idem si k vám žienky po radu. Už 2 mesiace mam problém. Začalo to ako tlak na hrudi, sťažené dýchanie, vysoký tlak, prehananie. Prichádzalo to na mňa hlavne večer. Raz som dokonca bežala na pohotovosť lebo som sa strašne bála ze mi dačo vážne je. Dali infuzku, EKG a kV bola v poriadku tak som šla domov. Keď mi bolo na druhý deň zase zle šla som k obvodnej lebo o 3 dní sme mali letieť do Turecka. Ta usúdila že to je psychika a dala mi frontin. Takže keď to na MBA prišlo dala som si tabletku a bolo lepšie. Dokonca na dovolenke som ich ani nebrala. No asi po týždni ako sme sa vrátili sa stavy znova vrátili. Takže som zase začala užívať frontin. Teraz ho beriem ráno a večer. V piatok mam prvý krát sedenie u psychiatra. Cele dni mi je na nič, stále cítim takú vnútornú triasku, nepokoj, nemôžem jest. Snažím sa vsugerovat si ze mi nič nie je ze je to len psychika ale keďže skoro stále cítim bolesť na hrudi som z toho vylakana a to je potom začarovaný kruh. Sledujem už každé zakaslanie a dostávam sa z toho potom do stresu. Tak sa chcem opýtať mali ste aj vy niektorá takú bolesť na hrudi? Raz je v strede, inokedy na ľavo. Dakujem
@lucka23 ahoj na začiatku mne bolo hádam všetko , a vyšetrenia všetky boli oki . Tak som skončila na psychiatrii a liečim sa , nastavia ti asi lieky a keď ti môžem odporučiť začni chodiť k psychologovi . Ja som začala neskoro , ide to no pomaličky , na začiatku by to bolo asi lepšie , držím palce
@slavkasobanska ďakujem. Ja vlastne ani neviem aký je rozdiel psychológ a psychiater. Nikdy som podobne problémy nemala. Prišlo to tak zrazu. V minulosti som v 20tt prišla o syna, potom mi na vianoce zomrel ocko a ja som mala mesiac pred pôrodom. To boli situácie keď som sa mohla zložiť a nie teraz. Nechápem to. Dá sa to vôbec vsugerovat si ze si zdravá lebo hlava si robí svoje. A tie myšlienky neviem ovládnuť.
@lucka23 môže to byt aj tým , psychológ tam sa len rozprávaš o problémoch a on tá nasmeruje , psychiater predpisuje už lieky . Preto si nájdi aj psychológa výmenný lístok to dá buď obvodný alebo psychiater , skús
@lucka23 Ak Ti mozem poradit urcite skus psychologa a musis sa niecim zamestnat, zacni sportovat, chodit na prechadzky, citat a robit si radost. Ide to velmi pomalicky a su horsie a lepsie dni, ale da sa s tym pracovat. Ja mam tiez problem vypnut hlavu a namyslam si kadeco, ale snazim sa nevsimat si to a sustredit sa na nieco ine, toto asi najviac pomaha. Ja to zatial davam bez liekov, ale neviem dokedy, lebo posledne mesiace nie som Ok.
@elima presne to sa snažím. Stále sa niečím zamestnať. Chodím sa prechádzať každý deň. Zistila som ze nemôžem ostať sama. Vtedy je to zle. Raz som šla sama na prechádzku, zase som cítila bolesť na hrudi a už to šlo. Celý čas som myslela len na to ze tam odpadnem a nik ma nenájde. Hrozný stav ☹️ niekedy mi je po frontine lepšie, niekedy ani ten nepomôže.
@lucka23 no ja mam to iste , možno ti naozaj pomôže psychológ a nebudeš musieť brat lieky časom
@slavkasobanska no už sa fakt neviem dočkať toho piatku. Lebo takto si neviem predstaviť zit. Stále len zle. A keď je chvíľu dobre už len čakám kedy to zase príde ☹️
@lucka23 neboj bude dobre
@slavkasobanska verím v to. Musí byť. Však ja večný optimista, plný energie a teraz som hotová troska bez záujmu o čokoľvek, večne unavená bez nálady.
@slavkasobanska Miluj svoj život mám aj ja doma. Úžasna kniha🙂
@kajkag áno je úžasná
Ahojte kocky , no mi povedzte prečo sa mi točí hlava často , už som bola aj vonku no nepomohlo , beriem liekY na závrate ale už má to nebaví , vždy niečo , kurnik
@slavkasobanska bola si na tej masáži?
@eliska13 áno bola , raz dobre potom zle, no robím doma , tak na to nemyslím
Ahojte dievčatá, ako sa máte? Ja som si zohnala lístky na dva koncerty, takže v decembri a v januári sa pôjdem vymetalovať. Dr. mi zvýšila lieky, ale dúfam, že sa mi polepší.
@ivett311 ahoj, ako ti je? Máš sa lepšie? Ja mám stále tie zavrate, aj v očiach cítim takú ťažobu, akoby rozmazané videnie. Myslíš, že je to zo psychiky? Už si hocičo namyslam 🙈
@sandra2308 ahoj, je krajšie počasie tak aj sa cítim oveľa lepšie. Ale večer som tiež mala zavraty trosku
@sandra2308 podľa mna je to zo psychiky. Nie si moc unavená?

@sandra2308 ahoj to mam aj ja