Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@kamajka jaj tak u nás musíš chodiť , a mne to vyhovuje že jej poviem ako mi je, a tak
@slavkasobanska pane boze to fakt daleko😮😮
Mávate to aj vy? Mám pocit plnej hlavy. Keď sedím zatrasiem hlavou, ako keby pískanie v hlave v ušiach. Ked ti nerobím tak mi nič nepiska😮😮
@slavkasobanska Veru, dlho som nebola, ale bolo mi dobre, tak načo? Ona má tie e-recepty, tak som len zavolala, že sa mám dobre a ona napísala recept
@eliska13 ja skôr mám pocit, že ma neberie dr vážne.. ja viem, že sú aj ťažšie prípady, ale každý človek je jedinečný.. niekto cíti viac, iný menej.. to ťažko..mala som predtým ženu doktorku a z tej som mala tiež kadejaké pocity... že sa zo mňa vysmieva... aaaa ani nie zaláskovala... neviem..ja si málokoho pustím k sebe blízko, ma to zranilo, že som sa otvorila a nič.. som sklamaná sama zo seba, že som to vôbec dovolila aby sa niekto tak priblížil. Áno ja viem, o mne to nič nehovorí, ale ...tomu nerozkážeš... vo svojich očiach som stratila hodnotu, vyčítam si to
@kamajka Ja robím na úrade prace-pridavky, rodicaky a ostatné štátne dávky. Tá robota je fajn, ale sú navalove obdobia, na začiatku sk. roka- kvôli potvrdením zo školy, v januári a v júli. Teraz sa všetko skomplikovalo, lebo zaviedli elektronické potvrdenia, samozrejme, že informácie neprišli. Je z toho obrovský chaos, neustále nové pokyny, či treba skontrolovať, čo je zle. Hrozné kvantum roboty, nestíhame. Všetky sme na nervy, hrozná nálada, magnezkom sa kŕmime jak lentilkami. Minulý týždeň kočka čo je u nás necelý rok, normálne dostala hodinový záchvat plaču, že ona už nevládzem, že to nie je normálne, že nestíha. Ja som sa snažila si to nepripustat, ale aj tak ma to dobehlo.
@1andrea111 Ahoj moja, rada ťa vidím. Ak ja si myslím, že za tým busenim srdca je stres a napätie z roboty.
Mám ešte pár benzacov, čo mi zostali, tak keď už okolo jednej neviem zaspať, tak si dám a potom zaspím. Len už sa mi míňajú a k dr. idem až 4.11. a v lekárni mi toto nepredajú len tak.
Keď ja sa bojím vstať z tej postele, keď neviem spat, že sa celkom preberiem. Fungovalo ti to?
Som rada, že si stabilizovaná, užívaj si to. Mne bolo tak dobre, že toto ma úplne rozhodilo. Ako sa blíži večer, už nastupujú myšlienky o spánku a samozrejme strach, že nebudem spat. Mávala si aj ty takéto zhoršenia? Ako sa ti to podarilo prekonať.
Stretko by bolo fajn😘
@sylvia30 Daj si liek už hneď vecer
@kamajka nebud na seba taká prísna, tak si si myslela, že sa mozes otvoriť, popálila si sa...samu seba musíme mať najradšej aj ja som dosť perfekcionista, tiež mám milión bolestok.To, čo iných ani nehne ja prežívam.ja s psychiatrickou vôbec nerozprávam len také bežné kecy a k psychologicke som prestala chodiť pred 3 r tá všetko bagatelizovala, že sa mám vlastne fajn, že každý má problémy, tak žijem ako viem.Vcera som rumazgala nad Gottovym pohrebom, keď som tie deti videla.
@eliska13 tak asi vieš o čo ide, ja ťahám štvrtý....najhoršie je, že keď uvažujem o zmene zamestnania, automaticky naskakujú myšlienky - čo keď to inde bude ešte horšie, čo keď to nezvládnem ani tam, ako budem chodiť k psychoške na kontroly ( ja si totiž vtedy beriem dovolenku) a nakoniec presvedčím samu seba, že veď je to celkom dobré - mám pocit, že som už čistý magor, ten strach z neznámeho mi nedovoluje urobiť krok k lepšiemu
ako myslíš, že liek hneď večer?
@sylvia30 Áno, hneď večer nech Ti zaucinkuje nech spiš aspoň o 22,23 hod
Ak to myslíš vážne, že Ťa praca stresuje, nebaví tak máš ideálny čas na zmenu neskôr už kvôli veku o 3,5 rokov by to bolo ťažšie,ale mozno si len znechutená, že je teraz novy systém....mňa práca bavila mám rada také monotónne mne vadil systém, nemožnosť zarobiť viac aj o x rokov, taká skostnatelost mala som pocit, že sa tam zbláznim, že zastal cas s budem tam do dôchodku
@patricia_b drž sa vypot všetko zo seba 💪😘
Dobre ranko , tak nový deň., nech je pekný pre všetkých
@slavkasobanska slnko svieti tak super
@mimiqa už tri týždne sa snažím schudnúť, od kedy mám nové lieky, ale nie vždy sa mi chce do posilky
@patricia_b tak si zacvičiť doma 🙃brusaky kliky drepy to ti úplne stačí
@mimiqa doma mám dieťa 😂 ... v posilke si od neho aspoň oddýchnem
@slavkasobanska aj ty maj pekný deň
@patricia_b poznám
@mimiqa Syn bol týždeň aj pol chorý dnes je prvý deň v škole moc nestíham.Ale, keď vidím ako je vonku krásne hneď by som sa po hrádzi prešla😉
@patricia_b ty si nemohla toľko pribrať čo píšeš....ja som nevedela večer zaspať asi spln?a v noci som bola viac x hore som spala snáď 5 hod som tak unavená.Ja som bola pár x na tých trampolínach cvičiť páči sa mi to, ale baba stále hodiny presúva, rusi, v nedeľu o 08 tak spánok mi bol presnejší.Ale cítila som sa super.zacala mi vypisovať, že raz za týždeň nemá význam úplne taký nátlak ja to neznášam aj na FB všetkých naháňa.Tak bezdetná bez extra povinnosti....som s odretými ušami 2x týždenne išla.Ale asi budem pokračovať nič extra tu nemám na výber ešte cvičenie s kettlebelom niečo ako bodyforming niečo chcem robiť hlavu vyvetrat
@eliska13 už som schudla 5 kg, ale stále 25 mám ... ja si cvičím svojim tempom, nik ma nenaháňa, môžem ísť hocikedy cvičiť, ja zase dobre spávam a ráno mám najviac energie, tak radšej ráno budem chodiť, teraz budem pod dohľadom trénerky mesiac, tak uvidím, že ako sa to pohne
Ahojte vsetci.
Vkuse mi je zle toci sa mi hlava chrbát ma boli chudnem som slaba vyčerpaná unavena.

@slavkasobanska ja som tiež dlho nebola u dr. Komunikujeme cez internet a posiela mi erecepty.
... ktovieako ho nemám rada...