icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
14. okt 2019

@sylvia30 Ja sa zbavím stresu len športom, spánkom.na mňa to pôsobilo tak, že mi nelietali mysel čo musím, čo budem robiť sústredila som sa iba na to, čo som mala cítiť, ale to teplo, tiaz som cítila až po dlhom skúšaní.ked som to robila so psychologičkou povedala,cze som veľa mrkala očami, že videla, že som neistá, napätá.
Ono my musíme ubrať z povinnosti zo zodpovednosti perfekcionizmu😛ale tak bežne nebývam nervozna.Skor strach o blízkych, zo života a tak.Preto tak neznášame zmeny, lebo príde niečo nové a my sa bojíme ako zareagujemr, lebo vieme, že sme senzitivne my si to vlastne samé už naprogramujeme joj zmena ako to zvládnem?a to je o tom sebavedomí.Ja som bola na strednej taký priemerný žiak a, keď som mala maturovať som sa tak vyhecovala, že som zmaturovala s vyznamenanim a 2 najlepšie z triedy.neviem veci odflaknut môj veľký problémy, ale už eliminujem

kamajka
14. okt 2019

@eliska13 potom ja som permanentne ohrozená od útleho detstva 😁

katrinat
14. okt 2019

@kamajka ja ho beriem aj s citalecom....rano Citalec a večer 1/3 Trittico... toto je beh na dlhé trate veru . A akú máš diagnózu?

29467
14. okt 2019

Ženičky potrebujem poradiť môžem vysadiť Elontril zo dňa na deň beriem ho nie cele 2 mesiace už ste to niekto vysadili ak ano nič sa nedialo bolo všetko ok ja sa bojim a lekarka my povedala že ho mam vysadiť a mám obavu nebola to psychiatricka ale neurologička ona my ich aj dala ale mba veľmi bolia nohy z nich neviem čo mám robiť či ešte vydržať alebo ich naozaj vysadiť

ludmilusik
14. okt 2019

Ahojte len sa chcem poradiť. Dostala som na úzkosti Dulseviu 30mg jedenkrát denne. Prvé dva týždne i bolo trochu z nej blbo ale potom to prešlo. Teraz beriem osem týždňov. Problém je v tom že nemenila som dávkovanie ani nič a zrazu sa mi zacala točiť hlava, nevoľnosť, slabosť, návaly tepla. Myslíte že by tomohlo byť z liekov alebo krčma chrbtica alebo čo. Dakujem

mekicom
14. okt 2019

@29467 Ako posoby na teba elotrin

kamajka
14. okt 2019

@katrinat úzkostno- depresívna porucha

kamajka
14. okt 2019

@katrinat citalec je asi tiež escitalopram či? Len Ty máš 20mg ako som čítala... ja už bez liekov asi nebudem nikdy, stále sa to vracia, niekedy mám pocit, že som súca na oddelenie. Ja mám problém s emóciami, strašne intenzívne všetko cítim, prežívam, je jedno či pozitívne pocity alebo negatívne, mieša sa to dokopy a stále mám zo všetkého strach, zo vzťahov, z ľudí, ale cítim že potrebujem niekoho, komu by som mohla dôverovať, keď aj niekoho nájdem kvázi v pohode, tak to pokazím lebo zaradím spiatočku, strach proste.. nemám rada povrchné vzťahy vždy idem do hĺbky a ak mi na niekom záleží, tak je to naozaj... to sa asi od decka so mnou ťahá, mama od nás ušla keď som mala 6 rokov.

slavkasobanska
14. okt 2019

@sylvia30 mne to pomáha veľmi, ukludnim sa, tlak mi klesne , veľmi dobre, ale musíš na tom pracovať nie vždy sa uvoľnis , js som sama tak mam kľud

sylvia30
14. okt 2019

@slavkasobanska myslíš, že sa to dokážem naučiť aj sama, kto to vlastne učí? psychológ? psychoterapeut?

slavkasobanska
14. okt 2019

@sylvia30 terapeut , stacionárna sestra to učí , ale skús doma , na prvý krát sní mne to nešlo , teraz v pohode , ale to chce len trénovať , ja po obede stále mam na to vyhradený čas , ležíš , zakryjem sa , vankúš , pohodlie a nič tá nesmie rušiť , skús

29467
14. okt 2019

@mekicom no nie som spokojna trávenie rúk stále pretrváva a neskutočny problém z nohamy som začala mať a beriem ho nie cele dva mesiace už rozmýšľam že ho vysadim ale nemám nejaki odvahu a ty ako dlho ho berieš a ako si spokojna

sylvia30
14. okt 2019

@slavkasobanska Ok, začnem to teda skúšať. Ty počúvaš Chudika alebo Machatu. Alebo robíš Schuutsov autogenny tréning?

tuzobnik
14. okt 2019

@kamajka CITALEC (citalopram) je slabší od escitalopram.

kamajka
15. okt 2019

@sylvia30 čo je to autogénny tréning? Pekne rano Vam dievčatá prajem..

slavkasobanska
15. okt 2019

@sylvia30 Machatu, alebo Chudika

sylvia30
15. okt 2019

@kamajka Sú to také myšlienkové cvičenia na uvoľnenie od napätia a zrelaxovanie

sylvia30
15. okt 2019

@slavkasobanska A odkiaľ to máš? Dá sa to stiahnuť?

eliska13
15. okt 2019

@kamajka Také slová na meditáciu?napríklad ležím na podložke a z hlboka dýcham, cítim ako sa mi uvoľňuje ruka, potom druhá, cítim ako sa mi teplo rozlieva po tele ...a tak si uvoľnis celé telo.Naozaj sa tak sústredis, že to teplo, tiaz....pocitis.Dolezite je vždy, keď Ti myšlienky odídu vrátiť sa späť, kde si skončila je to jedna A4.mam znenie, keby niekto chcel pošlem... ale sú aj na webe rozne
@sylvia30 ja som to pár x robila s ňou a potom skúšala sama.

sylvia30
15. okt 2019

@eliska13 Prosím ťa, vieš mi to poslať?

sylvia30
15. okt 2019

Ahojte, ja som dnes doma, dcéra je chorá. Myslela som, že si ráno trošku pospim, ale vstala som ako do roboty 😠

eliska13
15. okt 2019

@kamajka Môže byť, že si zažila šok, neistotu....a nespracovala.ja som taká senzitivna tiež od detstva a to som nič zle neprežila aspoň z môjho pohľadu....mne sa páči na FB stránka psychosomatika etikoterapia v praxi, tam to je pekne vysvetlené a x príbehov ohľadne úzkosti, depresie čokoľvek aj ťažké životné príbehy treba vyhľadať vo vyhľadávací...tam je, že aj úplne bezvýznamná situácia napr, že mama dá dieťa do škôlky a to, to nesprávne mu spraví úzkosti na roky, alebo, že mamy prenesú svoje strachy na deti..je tam veľa terapeutov, a všelijakých čo sa venujú terapiam rodinné konštelácie, hlbinná terapia a tak....lenže tam sa lieky neuznávajú to je len o pocitoch, emóciách....pre nich sme ľudia, ktorí svoj problém prekrývajú liekmi a vlastne to nikdy nevyriešia.S čím aj súhlasím, ale inú cestu zatiaľ nevidím a možno aj preto som sa x krát snažila vysadiť, znížiť....

eliska13
15. okt 2019

@sylvia30 Pošlem poobede.Vsetci majú teraz virózy hnusne

katrinat
15. okt 2019

@kamajka áno je slabší a preto mi museli pridať ešte to trittico na spanie... ale stále nie som úplne okej a to beriem už 4 mesiac. Popri tom chodím aj k psychológovi ... Tiež zažívam strachy a úzkosti no ale čo už. Dnes napríklad cestujem vlakom do Prahy tak uvidíme 🙂

slavkasobanska
15. okt 2019

@sylvia30 ahoj to si daj na YouTube a nápis autogenny tréning a tam to budeš mat , je toho veľa

slavkasobanska
15. okt 2019

Ahojte , no prečo mi je tak na figu , JOJ

sylvia30
15. okt 2019

@slavkasobanska Ďakujem ♥️

patricia_b
15. okt 2019

@slavkasobanska aj mne je dnes na nič

bubu62
15. okt 2019

@29467 aké lieky berieš?

slavkasobanska
15. okt 2019

@patricia_b volala som doktorke , minuly týždeň mi dala nové lieky na spanie a veď ja mam pocit že odpadnem tsk mi je zle , kázala mi dať si iba štvrť tabletky