icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

bubu62
7. nov 2020

@slavkasobanska áno môže,to poznám, bože ja by som ich kdesi nakopla🤦..aj stačí teda mne,že príde niekto a sa stále sťažuje na niečo..tak sa snažím im to vyhovoriť,ale niekedy to nejde..

esselte
8. nov 2020

Baby, je to všetko o mne, vcera som upratovala, prala, žehlila, cely den bol v pohode, dnes rsno ok, pripravila som si raňajky, sadla a pomyslela na minulú nedeľu, ako mi bolo zle a ono mi ozaj prišlo, ale skúsila som to zahnat slovami chod preč, nechcem ta3, nevládnes ma,, akiby som sa bavila s človekom, co mi robi zle, poradila mi to lekarka a ono to preslo, proste musím zmenit cele svoje myšlienky, ale to bude určite na dlhšie

patricia_b
8. nov 2020

@slavkasobanska vieš čo? Ani veľmi nie som spokojná s liekmi, účinkovať síce učinkujú, ale prejavuje sa aj vedlajší účinok a s tým moc nie som stotožnená, ale asi moc nemám na výber. Buď budú lieky fungovať, ale budú aj vedľajšie účinky, alebo nebudem mať vedľajšie účinky a lieky nebudú účinkovať ako majú.

bubu62
8. nov 2020

@esselte toto presne,mam aj ja,akoby som sa niekedy zobudila cez biely den,sama nechapem ci je to mozne..

slavkasobanska
8. nov 2020

@patricia_b to mas pravdu ,ziadne nie su super no nech mam je len lepsie a malicky sa ma ako ?? Uz je velky skolkar z neho

patricia_b
8. nov 2020

@slavkasobanska no radšej by som bola bez vedľajších účinkov, lebo od kedy beriem nové lieky tak nemám krámy, dokonca ani vyvolávačky od gynekológa nepomohli ... no malý má kamošku v škôlke, aj učiteľka v škôlke povedala, že sú na seba naviazaní, tak môj malý sa uprostred noci rozhodne, že on ide do škôlky, tak sa oblečieme, vezmeme psíka a ideme ku autu, tam mu vysvetlím, že auto ešte spinká, ale ráno pôjde do škôlky

sandra2308
8. nov 2020

@ivcam2 ahoj Ivi, ako sa máš? Aký máš priebeh?

ivcam2
8. nov 2020

@sandra2308 ahoj 😍. No uz sme.vsetci ok. Mala som vacsi strach z toho co mam cakat ako mi v skutocnosti bolo a to ma vycerpavalo. Bala som sa o rodicov, predsa len vek a pridruzene choroby. Ale si v poriadku a to je hlavne.

sandra2308
9. nov 2020

@ivcam2 tak to sa teším 🥰

yollanda
Autor odpoveď zmazal
1andrea111
11. nov 2020

@yollanda a. kde si bola na liečení?

yollanda
Autor odpoveď zmazal
yollanda
12. nov 2020

@slavkasobanska Slavka ty ako?

slavkasobanska
12. nov 2020

@yollanda ahoj ja sa trapim s vysokym tlakom vcera som bola na internom mam dalsue lieky na tlak tak nech je len lepsie

esselte
13. nov 2020

@yollanda ahoj, ja presne teraz beriem kventiax a alventu, teším sa, že píšeš, ze si sa citila supeer, mne pred týždňom dvihla lekarka alventu, tak este musím vraj vydržať, ze bude lepsie,vidím, ze este nie je celkom ok, hlavne v takom počasí ako je teraz, verím, ze bude fajn

yollanda
13. nov 2020

@esselte mne kedysi krásne alventa a kvetiax zaberali, no po vysadení a spätnom nasadení mi to už nepomohlo. Resp pomohlo, ale zlyhala alventa a nikto nevie prečo. Preto mám ten Elontril. Už vyše roka som po recidíve a stále neni dobre

yollanda
13. nov 2020

@esselte aké máš dávkovanie? Ja 375 mg alventy a 900 kventiaxu

esselte
14. nov 2020

@yollanda ja mam rabo 150 alventu a na obed 75, kventiax ráno, obed po 25 mg

esselte
14. nov 2020

@yollanda a toto ti nezabera? Ved kventiax by to mal držte držať, je proti uzkosti, ja berierm na vecer este 200 mg kvetiapin

kajkag
15. nov 2020

Stále sa cítim zle zienky, už 2 tyzdne cítim hrozné úzkosti, ráno sa skoro budim nevyspata, neuzivam nic len Magnerot. Mám doma Escitil a Ansilan, ktoré som užívala pred 2 mesiacmi, všetko som vyradila. Znova to mam😪😪😪😪

esselte
15. nov 2020

@kajkag a to sa vraví, ze antidepresiva nie sú návykové, sú, urcite, kazdemu sa to po case vráti, keď znova klesne hladina serotoninu

yollanda
15. nov 2020

@kajkag
@kajkag
Prečo si to urobila? Najväčšia chyba!!!! Pekne sa k tomu vráť! To nie je sranda, ja som vysadila a keď som znovu nasadila už nezabralo. Teraz sa trápim vyše roka

esselte
15. nov 2020

Ahojte, tak ja uz neviem, užívam lieky ako vzdy, rano a na obed alventu, kventiax, lexaurin a vecer kventiapin, cez týždeň som úplne v pohode, pride víkend, voľno a mne sa ukážu úzkosti, je pravda, ze na to dost myslím, ze to pride, riesim to, teraz he este aj vonku otras, mohlo sa stať, ze mi nesadla alventa? Menila som paretin na alventu, uz to beriem treti mesiac, druhy týždeň mam zvýšenú dávku alventy, úzkosti stále prichádzajú, neviem, či nebol lepší paretin, hoci aj pri ňom prichádzali uzkosti, ale nie tak často ako teraz

sylvia30
15. nov 2020

@esselte ahoj, ja som takéto stavy mávala v začiatkoch liečby. Cez týždeň klasický stereotyp, nič mi nebolo a prišiel víkend a bum, úzkosti, nepokoj. Trvalo to asi 3-4 mesiace, možno aj dlhšie, kým sa to stabilizovalo. Ty si v podstate tiež na začiatku liečby novými liekmi, takže chvíľu potrvá, kým sa to stabilizuje.

esselte
15. nov 2020

@sylvia30 aj lekarka vraví, ze este treba pockat, este ma len nastavuje na lieky, ze to potrvá, brala som dlho dlho paretin a zrazu hop a alventa, asi toto so mnou máva, len nechápem prečo som cez týždeň v práci ok a pride voľno, čo by mi malo byť fajn a úzkosť je tu, asi o tom príliš premýšľam

sylvia30
15. nov 2020

@kajkag toto je najhoršie obdobie v roku, aj zdraví ho ťažko znášajú a k tomu tie opatrenia kvôli korone.... Viem, že kvôli tehotenstvu nechceš brať lieky, ale keď to inak nepôjde, dá sa to aj z liekmi. Jednoducho nám ten serotonín chýba....

sylvia30
15. nov 2020

@esselte presne takto som to mala aj ja.... Keď som mala mať pohodu, bolo mi ešte horšie...tak som vtedy neznášala víkendy.... Skús si nejako zamestnať myseľ, tajničky, osemsmerovky, ručne práce, ja som vtedy veľa počúvala hudbu ( aby som tie myšlienky prebila), do difuzera si daj upokojujúce vône, harmancekovy čaj - spríjemní si víkend čo najviac ❤️

ivcam2
15. nov 2020

@kajkag znova si ich nasad. Cukrovkar nemoze vysadit inzulin, lebo leho hladina cukru je ok. Aj ja som vysadila a vratilo sa mi to. Radsej s liekmi a ako tak v pohode, ako sa trapit. Hlava je trasny betar.

sardinka852
15. nov 2020

@esselte a kdeze su antidepresiva navykove ked si clovek vsima veci tak sa mu zdaju ze su niektore veci ine ako ked neboli lieky

kajkag
15. nov 2020

@ivcam2 vypada to tak, že znova si ich nasadim
😏