icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
1. nov 2020

@slavkasobanska pisem ti do ip

kajkag
2. nov 2020

Ja sa tiež dievčatá zle cítim, z ničoho nič vysoký tlak, príšerne napatie v tele, ako Keby mi srdce preskakovalo, počasie hrozné...

esselte
2. nov 2020

Baby, kto berie kventiax a v akom množstve?

esselte
2. nov 2020

@kajkag ja tiez tak, bzsenue srdca a bolest na hrudi, to je urcite z počasia

kajkag
2. nov 2020

@esselte musíme nejako vydržať tento hnusný november...keby aspon slniečko svietilo...

esselte
2. nov 2020

@kajkag presne tak, na mna to veľmi pôsobí, som nervoznejsia, mala som teraz aj ataky, vykyvy, sice som aj menila lieky

esselte
3. nov 2020

Ahoj baby, idem do prace, dufam, ze bude ok, ucim len 4 hodiny s idem na kontrolu k lekarke, držte prsty

roboma45
3. nov 2020

Ahojte, neviem, či vám nebude vadiť, že som chlap. Dúfam, že nie. Od mala mám citlivú povahu, všetko príliš vnímam, pripúšťam si. Niečo z toho som si o sebe začal uvedomovať v puberte, niektoré veci až keď som bol dospelý, hlavne po rozvode. Liečim sa na úzkostno depresívnu poruchu.

esselte
3. nov 2020

Ahojte, takže lekarka mi upravila lueky, alventa 150 mg rano, k tomu kventiax 25 mg a lexaurin 3 mg, na obed alventa 75 mg, lexaurin 1,5 mg kventiax 25mg,vecer kventiapin 200 mg s predlzenym uvoľňovaním a lexaurin 1,5 mg, povedala, ze alventa ma velmi dobre ucinky proti úzkosti a to iste aj kventiax a lexaurin, alventa by mala aj zlepšovať naladu, ze ma s nou velmi dobre skúsenosti, došla som domov, cely den nic, v praci super a hned doma prišiel atak, ale aj rýchlo odisiel, ja proste musím byt stale v práci, ked sedim doma, namyslam si, v praci nemam cas

esselte
3. nov 2020

@roboma45 Vítame ťa medzi nami, aj chlapi mávajú problémy, aj môj švagor ma silnú depresiu, dokonca bol aj v nemocnici. Čo užívaš? Aké lieky? Zaberaju?

slavkasobanska
4. nov 2020

@roboma45 ahoj nevadi ...vitaj medzi nami

mimiqa
4. nov 2020

@roboma45 ahoojjj 🙏🙏🙏

kajkag
4. nov 2020

@roboma45 ahoj😉

kajkag
4. nov 2020

@esselte aj mne je v praci lepšie...lenže sme zavreti, tak som doma na nervy😐

roboma45
4. nov 2020

@esselte Ďakujem za privítanie. Užívam ráno 150mg Elontril, ráno a popoludní 50mg Sertralin, ráno a večer 75mg Pregabalin a na noc 2x 15mg Chlorprothixen. Elontril beriem asi tretí mesiac na depresiu. Pregabalin vyše pol roka na úzkosť, ale lekárka mi ho chce dať preč lebo nezaberá. Sertralin beriem 10 dní, mám ho mať na úzkosť, no zatial ma z neho bolí len hlava a je mi na vracanie. Mávam úzkosť, ktorá trvá niekedy aj celý deň a už som z toho zúfalý. Vyskúšal som už niekoľko antidepresív, no zatiaľ nič nezabralo. Bral som už Prothiaden, Escitalopram, Brintelix, Anafranil, Alventu, Mirzaten, Valdoxan, Tritico, Seroxat. Mám strach, že čo ak mi nič nezaberie, ako budem žiť a chodiť do práce. Ty berieš Lexaurin pravidelne a ako dlho?

esselte
4. nov 2020

@roboma45 ahoj, lexaurin beriem len teraz, kym zaberie alventa, potom ho postupne vysadim, ja som tiež brala aj ine ad, paretin, cymbaltu, venlafaxin, teraz alventu, k nej lexaurin a kventiax, kvventiax je na uzkosti

havja
4. nov 2020

Ahojte, ako sa tu máte?? Hlásim sa po rokoch😃Žienky, je tu niekto taký, kto užíval Citalec počas tehu?? Ďakujem

roboma45
5. nov 2020

@esselte Ahoj, kwentiax je na úzkosť? Nie je náhodou na spanie?

esselte
5. nov 2020

@roboma45 aj na spanie ale aj na potlacenie uzkosti

sandra2308
5. nov 2020

@havja ahoj, ja som brala citalec počas tehotenstva

kajkag
5. nov 2020

Žienky ako znížim tlak 140/90 A tep 92, viem, že nie je úplne vysoký ale ja ho cítim, ťažko sa mi dýcha, hrôza. To bude zase noc😏

patricia_b
5. nov 2020

Ahojte, ako sa máte? My sa máme dobre, maličký má teraz prázdniny, tak môžeme ráno pospať dlhšie, ale chudáčik bude sklamaný, že ráno nejde do škôlky. Ja som bola v utorok na kontrole, všetko v poriadku, jeseň na mňa nemá vplyv, ale lieky mi nechala tie isté, možno o mesiac zníži. Ako sa máte vy? Pochválte sa a preháňajte. 😊

havja
6. nov 2020

@sandra2308 Ahoj, a v akej dávke?? Strašne by som chcela druhé dieťa, ale nedarí sa mi citalec vysadiť😔

esselte
6. nov 2020

Ahoj, to už nie je normálne,ja asi nemôžem byť doma, akonáhle som doma ako dnes, prišiel atak, pričom celý týždeň bol už ok, nechápem, asi je to preto, že sa na to príliš sústredím a zatiaľ to v práci na mna neprišlo, stále len doma, asi si to sama privolám

patricia_b
6. nov 2020

@esselte podľa mňa sa na to príliš doma sústrediš, skús si nájsť nejaký koníček, ktorý ti vyplní čas a ty budeš mať menej času myslieť na atak.

esselte
6. nov 2020

@patricia_b presne to si myslím, ze doma nemnam az taku dôležituu prácu, sme len 3,syn je dospely, muz stále v práci a ja sama, aj ked urobím základné veci, upratujem, varím, periem ale to nie kazdy den, ked mam voľno, vtedy sa tie uzkosti ukážu

patricia_b
6. nov 2020

@esselte ale ak by si mala nejakého žrúta času ako háčkovanie, pletenie, vyrábanie niečoho, čítanie alebo čo ti len napadne, tak by nebol priestor myslieť na ataky, ja napríklad počúvam hudbu či som doma alebo von a nie je priestor na to aby sa mi pohoršilo

bubu62
7. nov 2020

Dlhodobo sa mi snívajú zlé sny,asi preto že umrel strýko pod nami,včera som si musela dať xanax a polku lexaurinu,aby som sa konečne vyspala po mesiaci..

slavkasobanska
7. nov 2020

@patricia_b ahoj patka tak si oki ako citam ..to som rada

slavkasobanska
7. nov 2020

@bubu62 to je normalne aj mne take veci zke robia ..myslite ze ak mi znama kazdy den vola aj vyse hodiny mi rozprava ako je jej zle atd....moze sa mne pohorsit stav ?? Nie som tak v pohode ako kedysi