Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte dievčatá, mali ste už niekedy pri našich stavoch problém so zalahnutie uší? Hučanie, zalahnutie, praskanie v ušiach? 😪
Ahojte, vstala som bez ataku, ale začala som na to myslieť, obliekla a pripravila som sa do prace, atak prišiel, veľmi na to myslím, preto to asi pride, neviem, čo mam robiť, sby som si na to nepomyslela, prva moja myšlienka patrila úzkosti, bola sim rada, ze som vstala ok, len čo som si pomyslela, hneď to prislo, ale uz aj odišlo, vzala som si do prace so sebou neurol, ak niečo, tak vezmem
Ahojte. Stále mám živé sny, somariny..máte niekto taký problém? Beriem Ad 2.rok
@ivett311 ahoj ja som to mala a od kedy mam zmenene lieky na spanue tak mam tak uzasne sny ..ani zobudit sa nechcem ale fakt...moze to byt asi liekmi.
@slavkasobanska predtým som nemala take stavy tak neviem. Zmeniť by som nechcela lebo sa cítim celkom dobre..
ahojte, zabrali vám nakoniec lieky na derealizacie ? alebo depresie ? alebo ste to inak riešili.ďakujem
Ahojte, tak týždeň som prežila v pohode, ja to fakt nechápem, v práci som ok a dnes som sa rano zobudila v pohode, ale asi o pol hodinu na to mi začínala úzkosť, ale nejako som to zahnala, doma na to asi príliš myslim a si to privolam, a po ďalšie posledné ataky mi prišli prave v sobotu, asi si to s tym spajam, aspoň myslim, lieky by mali zaberať, ak som cez týždeň ok, uz len ovladat tie úzkosti, to sa musim naučiť
Ahoj dievcata, neberie tu prave nikto z vas Mirtazapin prosim? Ja som kvoli nocnej panike prestala spavat, to este v auguste, fungovala som na tbl na spanie a pred tyzdnom som uz zufala zacala brat ten Mirtazapin. Zatial teda nic moc.. potrebuje to isty cas kym sa prejavi ucinok? Paniku som inak nemavala uz od sept., uzkosti boli tiez coraz lepsie, len ten spanok ☹ Teraz sa zase bojim ze nebudem vediet ten Mirta neskor vysadit. Och, hroza tie myslienky, fakt.
@justina2311 ahoj mne tiež keď sa polepšilo cez deň zhoršil sa spánok a trápim sa s ním už od septembra ja ale asi neberiem
Mizarten mate skusenosti?? Pomohol vam?
Prosim mate niektora len telesne prejavy? Mne pride zle trpnutie a triaska noh a ide to smerom hore triaska do tela busenie srdca pocit na odpadnutie ale ziadny strach ani myslienky, spim tak ze ma to trasenie zobudi v noci ale potom zaspim
Ahoj, konečne sa mi stav trocha upravil, ale bojím sa pochváliť, lebo sa to ako narocky začne zas
Odkedy som vysadila lieky mam bolesti krcnej chbtice, ruk a spodnej casti hlavy.
je tu niekto, kto to zvládol bez liekov alebo zvláda a bojuje bez nich ? 🙂
Ahojte,ma niekto skusenosti s uzivanim fluoxetinu?dakujem
@anna883 Ja bojujem bez kľudne napíš budem rada
Ahojte ako za dá zvládnuť stres?dnes v škôlke bol taký incident, ktorými sme boli hlavnými hrdinami..a keď som prišla domov,strašne ma bolela hlava,proste to neviem a nejde mi to ničím zastaviť,tá bolesť hlavy jedine keď pospim na 10min...ako sa dá s tým bojovať,alebo čo mám robiť?stačí že cez deň zvýšim hlas na deti a zase tá bolesť hlavy..
@bubu62 ty učíš v škôlke? Ja v škole, liečim sa uz 8 rokov, mam panicku poruchu, momentálne beriem alventu, kventiax x, neurol a na napätie tisercin,lebo som menila lieky, tak mam toho teraz viac, cely týždeň v praci mi bolo super, akonahle som doma, pride atak, ja to nechápem, lieky užívam rovnako, ty ako? V piatok jedna kolegyňa začala rozoberat depresiu, niečo sme o tom rozprávali, prišla na to tema, ona povedala, ze človek, čo berie lieky na psychiku, nesmie učiť v škole, ja som sa tak zľakla, nevedela som sa ukludnit, včera smw zas mali oslavu, manzel sa pripil, vecer bol drzy, dnes ráno prisiel atak, ja neviem, v práci mi je lepšie ako doma, doma nad tym velmi premýšľam, ako si na tom ty?
@lenkaoravcova ahoj, ty si tu nova. zvladas depresiu bez liekov, ci len ten spanok ta trapi?
@yollanda no zvladam bez niekedy lepšie niekedy horšie ale snažím sa
@lenkaoravcova bola si aj u psychiatra?
Ahojte, je mi velmi zle, uz dlho mi takto nebolo, od tretej ráno len teplo na tele, zle a zle, pritom uz asi 2 týždne mi nič nebolo, uz som myslela, ze som za vodou, alventu beriem uz tretí mesiac, uz by sa mi toto nemalo stávať, pri paretine to nebolo tak casto
@yollanda nie nebola moja dr mi odporučila psychológa a to som aj chodila pravidelne 3 mesiace. Vraj nie som prípad pre psychiatra a ja ad brat ani nechcem. Ako som už veľa krát čítala aj s ad sa úzkosti vracajú.
@esselte možno si to len nepamätáš. Vieš, že kým sa to úplne ustáli, tak to trvá. Jani a prečo si vlastne prešla na alventu?

@bubu62 ahoj, čo beries okrem xanaxu? Aké ad?