Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@roboma45 Prepač ale neexistuje človek ktorý nas bude chapat,ani moj manžel nechape a nechce to prijat,Je velmi rodinne založený ale denne mi povie že ma nechape ako takto viem žita nech sa vzchopim,No a ja zas vysvetlujem ,že to nejde a takto fungujem už 10 rokov.Povie mi ,že samu seba ničim,.Aby som mala nejaký koniček aby som športovala atd.Nikdy vživote nas nepochopia a keby to bolo u nas opačne už by som ho nechala.Ja by som nemala nervy na to.Každý ma vživote nejaku ulohu,tu musi splnit a potom je koniec.
@luna53 Kto určuje, kto akú dostane úlohu v živote a poďľa čoho sa to určuje? Nesúsim Ťa, nepoznám Ťa. No podľa toho, čo si mi o sebe písala, si tiež myslím, že keby si bola povahovo taká ako predtým, k tomu zdravá a Tvoj manžel by mal ťažkú depresiu, tak by si ho s veľkou pravdepodobnosťou opustila. Je to však naopak. Chorá si ty a závislá si na tom človeku, ktorého by si pre chorobu opustila, lebo by si s ním nemala trpezlivosť. Asi to tak má byť, aby si sa zmenila, pochopila veci, ktoré by si ako zdravá nedokázala prijať. Na jednej strane je to pre Teba kruté, no na druhej máš šťastie, že Tvoj muž je taký, aký je a neopustí Ťa. Mne je dosť ťažko. Na pohrebe som bol. Otec je už tam, kde sa musí zodpovedať, za to, ako žil. V deň pohrebu, keď som prišiel k mame, otvorila mi sestra. Býva tam teraz so švagrom, aby sa mama necítila sama. Chápem to. Opýtala sa ma, či z pohrebu idem hneď naspať k priateľke. Odpovedal som, že ešte neviem. Povedala mi, mám sa vraj opýtať mamy, či tam môžem prespať. Zarazilo ma to. Ona tam so švagrom žije už niekoľko dní a ja sa mám opýtať mamy, či môžem doma, kde som vyrastal prespať jednu noc. Mne kebyže zomre manželka a moje dospelé dieťa, ktoré už nežije so mnou, príde na jej pohreb, tak by sa ma nemuselo pýtať, či môže u mňa prespať. Veď je to choré . Predsa je to moje dieťa, je to stále jeho domov, kde vyrástlo, aj keď tam už nežije. Ja by som tam aj tak nespal. Chcel som prespať u syna. Po pohrebe som navštívil všetky svoje deti a na druhý deň som išiel k priateľke. Už sa skoro vôbec nerozprávame. Potom, ako mi to pred nejakým časom povedala, že som stále ticho, tak som sa aj snažil s ňou rozprávať, no povedala, že si už na to zvykla, ako som stále ticho a je jej čudné, že zrazu s a s ňou chcem rozprávať. Potom, ako mi povedala, že ako čakala, že si nájdem prácu a budem mať príjem a že vraj mi to už trvá dlho, ako sa neviem z toho dostať, tak sa cítim veľmi trápne a mám výčitky, keď idem u nej hocičo jesť, alebo keď mi ide oprať veci. Dávam jej peniaze, ale málo. Nemám však momentálne z čoho , lebo mám len čias.i.dôchodok. Mladší syn vie, že má sklerózu multiplex a celkom dobre to znáša. Nevie však o tom útvare, ktorý má v hlave. Zajtra ide do nemocnice, budú mu robiť predoperačné vyšetrenia a v pondelok mu operujú tú ruku. Moje deti ma majú radi aj takého, aký som a vedia mi to aj povedať. Je to veľmi dobrý pocit. Veľmi ma však mrzí, že majú za otca práve mňa a nie niekoho iného-lepšieho. Kto by im vedel zabezpečiť lepší život a nebol by taký precitlivený slaboch, ako som ja. Od psychológa sa aj po rokoch, ako k nemu chodím, dozvedám o sebe stále nové veci, ktoré som si sám neuvedomoval. Len nechápem, prečo mi ich hovorí až teraz po desiatich rokoch, veď keby mi to povedal hneď, ako som začal k nemu chodiť, už som mohol na nich pracovať a možno by som ich vyriešil. Pri tom som mu o tom konkrétnom probléme už viac krát v minulosti hovoril a nikdy mi to nevysvetlil, až teraz.
Je to veľmi dôležité pre môj život a keď sa s tým v blízkej budúcnosti nedokážem vysporiadať, tak nedokážem normálne žiť. Ešte ma k tomu čaká dedičské konanie, musím zistiť, kedy bude, lebo ak som vydedený, tak neviem, či sú povinní mi oznámiť dátum jeho konania. Budem musieť podať námietku proti tomu, že otec všetok majetok prepísal na sestru a mamu. Bude z toho nepríjemný konflikt a ja by som už tak rád mal pokoj. Necítim sa teraz na to. Nechce sa mi už písať. Necítim sa vôbec dobre, mám depresiu aj úzkosť. Drž sa a buď vďačná svojmu mužovi za to, že stojí pri Tebe.
@roboma45 Ked ta vydedil tak ta tam nezavolaju,nemaš šancu nič ziskat.Zbytočne sa budeš natahovat a platit na sudoch.Stale sa nepodcenuj ,že si slaboch,to ti silu neda,.Musiš mysliet na to že to dokažeš.Prestahovat sa najst si pracu a byt si sebestačný.Teraz si zavyslí od priatelky a to ti ubera sil.Musiš sa postavyt na vlastne nohy.Budeš hrdý že si to dokazal a aj depresia ustupi.Psychologovia až odstupom času povedia nejake tie veci ked ta lepšie spoznaju ,čo vlastne znesieš ,ked ti povedia.Je super že si z detmi rozumieš.Rodičov a surodencov si nevyberieš, ale od nich sa asi pomoci nedočkaš,podla toho čo pišeš.
Ahojte, ako sa vám darí?😉
@kajkag ahoj celkom oki ,sem tam kriza no ide to ,,,a ty?
@kajkag od decembra mi nebolo sto krát najlepšie, ale už sa to upravuje
No ja celkom fajn, keď je vonku takto krasne, hneď mi je lepšie 😉
Ahojtw ako sa mate v tomto covid obdoby no ja uskost ako sviňa pocit nedostatok kyslika az sa musim z hlboka nadychavat z hlboka
Ahojky spolubojovnici,uz dlho som tu nebola a citam,ze aj na vas dolieha jarna unava..na mna skor jarna uzkost a depresia...stvrty den citim ze nemozem nikoho ani vidiet,nalada bod mrazu,zaludok na vode,uzkost a zase tie blbe pocity,ze sa to vracia a ci to da,kedy to skonci,preco to takto je....nehovoriac o tom,ze uz naozaj pochybujem o tom,ze by som niekedy dala este druhe dieta...ach cele zle..
Ahoj, chcem sa spytat, ci tu niekto berie alventu, kvetiapin, depakine alebo sulpirid? Ja totiz taky mix beriem, z kazdeho po kusku, ci niekto berie aj. Viac liekov ako 5 druhov, este beriem aj neurol
@esselte ja beriem alventu
@patricia_b aj jaaa
@patricia_b a ako sa ti zda s alventou, chodíš do prace, či si doma?
@esselte tak zatiaľ v pohode, beriem ju len 6 týždňov, ale zatiaľ v pohode a som doma so synom, lebo do škôlky chodí len na 4 hodiny
@patricia_b čo berieš este okrem alventy?
@esselte rispen, akineton a lexaurin mám podľa potreby
@patricia_b ja beriem k alvente este kvetiapin, betamax, 50 mg a 100 mg vecer, depakine pil tabletky rano a celu večer, neurol rano a vecer, naobed diazepam

@roboma45 choď na pohreb. Aby si to raz neľutoval,že si tam nešiel. Časom mu určite odpustíš.