icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivka185
20. mar 2021

@anita1234 Ahoj mne zabrala hned nemala som k tomu nic ine ale uz neviem aky cas to presne trvalo ale mam pocit ze to bolo kazdy den o trochu lepsie. Nepametam preto lebo uz je to nejakych 17 rokov dozadu.

patricia_b
20. mar 2021

@anita1234 ahoj, ja ju beriem dva mesiace a ako píše @ivka185 tak zabrala hneď, postupne mi bolo každý deň lepšie a lepšie

anita1234
20. mar 2021

Koľko mg berieš?

patricia_b
20. mar 2021

@anita1234 ja 75mg

bubu62
20. mar 2021

@rehabe vysoký tlak mám pár dní zo stresu neviem ho prijať a prežiť,strašne tlaky v hlave a zle videnie mám.. uvidím čo mi povie dr.ked tam pôjdem ak vôbec🤷.

anita1234
20. mar 2021

@patricia_b a aké boli prve týždne užívania?

rehabe
21. mar 2021

@bubu62 no uplne rozumiem, presne tak sa citim. Mam si premeriavat tlak, ale na tlakomer sa nedokažem ani pozriet. Mimochodom kardiologička so mnou vobec nic neurobila, ani echo, ani zatazový test, nemam ani očne pozadie skontrolované, či obličky. Proste žiadne vyšetrenie, nakolko, ked sa kardiologička dozvedela, ze mam uzkostnu poruchu, tak v tom momente som skončila. Ale uzkostnu poruchu mam roky rokuce a vysoký tlak posledne 2 mesiace.

patricia_b
21. mar 2021

@anita1234 tak zo začiatku som brala lexaurin pri úzkostiach, kým nezačala pôsobiť alventa, ale každý deň bol pre mňa lepší a lepší, dokonca môžem tvrdiť, že sa teraz cítim tak dobre, ako pred vypuknutím ochorenia.

anita1234
21. mar 2021

Chcem sa opýtať si sa môže kombinovať spitomin a alventa ?

mimiqa
22. mar 2021

@patricia_b ahojjjjj super ze ti je fajn.. Co drobcek

nemcurik
22. mar 2021

Ahojte☺️...dnes som bola u dr zmenil mi uplne všetky lieky...drzte mi palce nech mam co najmenej nežiaducich ucinkov ✨

esselte
22. mar 2021

Baby, ako ste to mali s paretinom? Ja som ho brala raz, zabral super, potom som mala zmenu na alventu, lebo som zmenila aj lekárku, začali sa mi viac ukazovat uzkosti, teraz mi dala naspäť paretin, ale zda sa, ze to este nie je celkom ok, rána su ešte všelijaké

tuzobnik
22. mar 2021

@anita1234 Ano môže.

tuzobnik
22. mar 2021

@esselte Načo ti menila lieky keď ti bolo dobre! 🤔

nemcurik
22. mar 2021

@esselte mne ho dnes vysadil... každý znesie ine lieky
mne nesadol a alventa uplne cele zle..treba skusat a vydrzat s nimi aspoň 2 mesiace ked sa nepolepsi treba inu kombinaciu...a mne sa moc ani nepáči kolko liekov uzivas ako chce dr zistit ktory ti pasuje a ktory nie ked ich mas milion ja som max uzivala 2 druhy liekov rano a vecer na spanie

esselte
23. mar 2021

@nemcurik no veď práve, ze ich beriem veľa, ale antidepresivum je len paretin

esselte
23. mar 2021

@tuzobnik uz sa mi častejšie ukazovali úzkosti, ale nemusela ho menit, mozno stačilo navýšiť

nemcurik
23. mar 2021

@esselte držím prsty nech ti sadne niekedy treba povedat dr ze ci nepomoze zvysenie davky

tuzobnik
23. mar 2021

@esselte Ja som kôli úzkosti navýšil Paroxetin na 30mg.

esselte
24. mar 2021

@tuzobnik dnes mi navysila lekarka na 2 tabletky paretinu, tak uvidíme

esselte
24. mar 2021

@nemcurik dnes mi to zvýšila na 2 tabletky, som zvedavá

nemcurik
24. mar 2021

@esselte a ako sa cítiš? Ja mam od včera nove lieky zatial sa to da prežiť len ma hlava strasne boli a točí sa zatial nepanikarim...inak nepotis sa v noci strasne ? Ja sa budim ze mi je zima cela mokra pripisujem to liekom

esselte
25. mar 2021

@nemcurik tiez vstanem spotena a rano je najhoršie, počas dňa sa to stabilizuje, vcera mi lekarka dvihla lieky

tuzobnik
25. mar 2021

@esselte Možno stačilo zvýšiť na 30 mg.

nemcurik
25. mar 2021

@esselte ja mám rána v pohode večery mám úzkostné...mne dal dulseviu rano a okolo 3 druhú a na noc kventiax este s amitryptilinom ale ten od dnes znižujem a pomaly ho vysadiť..som ho dala preč zo dňa na deň a v noci som sa zobudila na mravcenie v hlave tak mi kázal postupne vysadiť kym si kventiax urobí svoju hladinu v mozgu

esselte
25. mar 2021

@nemcurik ja zas beriem rano paretin uz 40 mg, 2 tabletky, od dnes som začala, som zvedavá ako mi bude

esselte
25. mar 2021

@nemcurik tiez beriem kventiax večer

esselte
25. mar 2021

@tuzobnik tiez si myslim, ved uvidím, ako mi bude

nemcurik
25. mar 2021

@esselte ja som brala pol paretinu rano s pol amitryptilinom to iste na obed a večer pol amitryptilinu ale nesedelo mi to pravdepodobne mi nesedel amitryptilin

esselte
26. mar 2021

@nemcurik ja som dnes vstala s úzkosťou, strašne som sa cítila, lekárka mi dvihla na 2 tabletky, ale postupne sa to stabilizuje, lekarka mi pisala, ze sa moze po nasadení paretinu zhoršiť úzkosť a ešte mi ho teraz dvihla, som zvedava