Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Koľko mg berieš?
@anita1234 ja 75mg
@patricia_b a aké boli prve týždne užívania?
@bubu62 no uplne rozumiem, presne tak sa citim. Mam si premeriavat tlak, ale na tlakomer sa nedokažem ani pozriet. Mimochodom kardiologička so mnou vobec nic neurobila, ani echo, ani zatazový test, nemam ani očne pozadie skontrolované, či obličky. Proste žiadne vyšetrenie, nakolko, ked sa kardiologička dozvedela, ze mam uzkostnu poruchu, tak v tom momente som skončila. Ale uzkostnu poruchu mam roky rokuce a vysoký tlak posledne 2 mesiace.
@anita1234 tak zo začiatku som brala lexaurin pri úzkostiach, kým nezačala pôsobiť alventa, ale každý deň bol pre mňa lepší a lepší, dokonca môžem tvrdiť, že sa teraz cítim tak dobre, ako pred vypuknutím ochorenia.
Chcem sa opýtať si sa môže kombinovať spitomin a alventa ?
@patricia_b ahojjjjj super ze ti je fajn.. Co drobcek
Ahojte☺️...dnes som bola u dr zmenil mi uplne všetky lieky...drzte mi palce nech mam co najmenej nežiaducich ucinkov ✨
Baby, ako ste to mali s paretinom? Ja som ho brala raz, zabral super, potom som mala zmenu na alventu, lebo som zmenila aj lekárku, začali sa mi viac ukazovat uzkosti, teraz mi dala naspäť paretin, ale zda sa, ze to este nie je celkom ok, rána su ešte všelijaké
@esselte mne ho dnes vysadil... každý znesie ine lieky
mne nesadol a alventa uplne cele zle..treba skusat a vydrzat s nimi aspoň 2 mesiace ked sa nepolepsi treba inu kombinaciu...a mne sa moc ani nepáči kolko liekov uzivas ako chce dr zistit ktory ti pasuje a ktory nie ked ich mas milion ja som max uzivala 2 druhy liekov rano a vecer na spanie
@esselte ja mám rána v pohode večery mám úzkostné...mne dal dulseviu rano a okolo 3 druhú a na noc kventiax este s amitryptilinom ale ten od dnes znižujem a pomaly ho vysadiť..som ho dala preč zo dňa na deň a v noci som sa zobudila na mravcenie v hlave tak mi kázal postupne vysadiť kym si kventiax urobí svoju hladinu v mozgu

@anita1234 Ahoj mne zabrala hned nemala som k tomu nic ine ale uz neviem aky cas to presne trvalo ale mam pocit ze to bolo kazdy den o trochu lepsie. Nepametam preto lebo uz je to nejakych 17 rokov dozadu.