Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@janasim ahoj ja ju beriem uz velmi dlho a dostala som depresie ked mi vybrali zenske org.,tak som rychlo prisla do prechodu,,,a som spokojna
@slavkasobanska ja zatial vobec nič neužívam ,len občas Neurol...len toto nocné budenie ma uz velmi trapi ,skusila by som tu Alventu rozmýslam
@musinka12 primárny problém depresia, sekundárny úzkosti. Plus trošku ocd. Zlepšenie veľké, som spokojná viacmenej, netrápia ma veci, kvôli ktorým som kedysi nespávala, som vyrovnanejšia, veselšia. Riešim teraz vážnejšie zdravotné problémy a riešim ich s chladnou hlavou, takmer žiadne úzkosti, aj keď tie diagnózy sú také všelijaké. Nie je to úplne život gombička, ale cítim sa po dlhej dobe "normálne" 🙂
@beatabaw Podľa mňa by to takto malo v praxi vyzerať,ak beriem lieky,má to mať zmysel,majú pomôcť,vrátiť do normálu,majú človeka držať,aby sa nedostal do horšieho stavu,stabilizovať.Ak nezaberajú,tak brať ich pre mňa nemá význam.Som rada,za Váš pozitívny príspevok,užívajte život a myslite pozitívne🙂Iné zdravotné problémy vyriešite a bude dobre.🙂Dlho sa trápite s depresiou?
Ahojte ,tak po tejto noci som zúfalá,strašne sa mi rozbehli problémy so spánkom,hlava plná myšlienok,ešte o 1h som nespala,potom som sa zobudila ešte 2x, potím sa,mám návaly ,začala mi predčasná menopauza,cez deň som vyčerpaná ,nemám vôbec energiu,štítnu žlazu mám v poriadku,mám navštívit psychiatra už a dať si tú Alventu?
Doporučujete v tejto situácii Neurol prechodne? Zatiaľ nič neužívam
@janasim no Alventa nie je na spanie,berie sa rano a obed
@slavkasobanska mam aj depresiu,dnes si ju idem vybrať z lekárne,dufam že mi pomôže
@janasim Keď vám ju predpísal lekár,tak smelo do toho.Ak alventa sadne,vyrieši sa prvotný problém,telo sa ukludní a spánok zlepší.Píšem z vlastnej skúsennosti,síce nemám depresiu,ale PP,ad som brala len raz a zabrali mi výborne.Keď sa nastaví správna liečba,trápenie odznie a cítite sa znovu normálne.Po vysadení sa to zvykne vracať,ale to už je o inom.
@esselte Ahoj Jani, čítam tvoje príspevky už dlhšie 🙄Ja by som na tvojom mieste určite vyhľadala nového lekára, a to čím skôr. To množstvo liekov, čo berieš a nič. Predtým si brala seroxat, nie? Mrzí ma, že ti je takto zle, ale neboj, bude zase dobre
@sandra2308 ja sa trápim už dva roky. Stále nie je fajn. Tiež už neviem či zmeniť dr alebo co
@sandra2308 ved uz o tom uvažujem zmeniť lekarku
Ahojte, máte skúsenosti s chudnutím pri Alvente? Zhruba za mesiac mi to urobilo 6-7kg. Nehovorím že nepoteší ale na druhej strane aj vystraší, celkom dosť kíl za dosť krátku dobu, práve preto, ze mám problémy s trávením.Zo začiatku užívania som mala velke nechutenstvo ale ako mi je lepšie tak som aj začala lepšie jesť. Ale váha ide dolu stále
@esselte nemôže byť ten trás nôh vedľajší účinok niektorých liekov?

Ahojte,mate skusenosti s Alventou pri zacinajucej menopauze prosim? Pridružila sa mi nespavosť,v noci sa budim ,tak o nej uvažujem.