icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janasim
13. sep 2021

Ahojte,mate skusenosti s Alventou pri zacinajucej menopauze prosim? Pridružila sa mi nespavosť,v noci sa budim ,tak o nej uvažujem.

slavkasobanska
13. sep 2021

@janasim ahoj ja ju beriem uz velmi dlho a dostala som depresie ked mi vybrali zenske org.,tak som rychlo prisla do prechodu,,,a som spokojna

janasim
13. sep 2021

@slavkasobanska ja zatial vobec nič neužívam ,len občas Neurol...len toto nocné budenie ma uz velmi trapi ,skusila by som tu Alventu rozmýslam

beatabaw
13. sep 2021

@musinka12 primárny problém depresia, sekundárny úzkosti. Plus trošku ocd. Zlepšenie veľké, som spokojná viacmenej, netrápia ma veci, kvôli ktorým som kedysi nespávala, som vyrovnanejšia, veselšia. Riešim teraz vážnejšie zdravotné problémy a riešim ich s chladnou hlavou, takmer žiadne úzkosti, aj keď tie diagnózy sú také všelijaké. Nie je to úplne život gombička, ale cítim sa po dlhej dobe "normálne" 🙂

musinka12
13. sep 2021

@beatabaw Veď o to ide,cítiť sa normálne,fungovať ako predtým,zvládať prekážky a konečne žiť.🙂Jasné,že lieky nie sú zázračné,ale ak nám sadnú,tak by sme mali viesť plnohodnotný život a skludniť psychiku a tiež tie obmedzujúce fyzické prejavy.Nech Vám to vydrží.🙂

beatabaw
13. sep 2021

@musinka12 ďakujem 🙂 Ja viem, že toto je beh na dlhú trať, s depresiami bojujem už roky a je možné, že do toho zas padnem, ale aktuálne nad tým vôbec nerozmýšľam 🙂 Je dobre a tak pomedzi behačky po doktoroch konečne žijem a nie len prežívam.

musinka12
13. sep 2021

@beatabaw Podľa mňa by to takto malo v praxi vyzerať,ak beriem lieky,má to mať zmysel,majú pomôcť,vrátiť do normálu,majú človeka držať,aby sa nedostal do horšieho stavu,stabilizovať.Ak nezaberajú,tak brať ich pre mňa nemá význam.Som rada,za Váš pozitívny príspevok,užívajte život a myslite pozitívne🙂Iné zdravotné problémy vyriešite a bude dobre.🙂Dlho sa trápite s depresiou?

esselte
13. sep 2021

@musinka12 ja sa uz velmi dlho trapim, beriem escitolopram, neurol, diazepam, lamotrigin, teraz nejsky novy liek, ani neviem ako sa vola, zopiclon na spanie, nezijem iba prežívam

musinka12
13. sep 2021

@esselte Úplne to chápem,doslova je to prežívanie,každý deň o tom istom,vkuse tie dotieravé myšlienky,telo úplne zblbnuté,hlava chápe že sa nič hrozné rizikové nedeje,ale vlastné telo nespolupracuje,zlyháva...

musinka12
13. sep 2021

@esselte A podarilo sa Vám za tie roky nájsť spúštač,príčinu,prečo sa to zasa vrátilo,prečo nefunguje liečba?

janasim
14. sep 2021

Ahojte ,tak po tejto noci som zúfalá,strašne sa mi rozbehli problémy so spánkom,hlava plná myšlienok,ešte o 1h som nespala,potom som sa zobudila ešte 2x, potím sa,mám návaly ,začala mi predčasná menopauza,cez deň som vyčerpaná ,nemám vôbec energiu,štítnu žlazu mám v poriadku,mám navštívit psychiatra už a dať si tú Alventu?
Doporučujete v tejto situácii Neurol prechodne? Zatiaľ nič neužívam

musinka12
14. sep 2021

@janasim Na ukludnenie je neurol fajn,len s ním veľmi opatrne,je návykový.Môžete skúsiť ešte magnézium,ale ak je to zlé,tak moc nepomôže.Určite by bolo najvhodnejšie vyskúšať tú alventu,prípadne iný liek,ktorý vám odporučí lekár.Netreba sa toho báť.

slavkasobanska
14. sep 2021

@janasim no Alventa nie je na spanie,berie sa rano a obed

ivcam2
14. sep 2021

@janasim moje kolegyne ficia na CBD kvapkach, udajne super na ukludnenie a spanok.

janasim
14. sep 2021

@slavkasobanska mam aj depresiu,dnes si ju idem vybrať z lekárne,dufam že mi pomôže

janasim
14. sep 2021

@ivcam2 dakujem moc ,to je super nápad

janasim
14. sep 2021

@musinka12 dakujem,napisali mi ju,skúsim sa dať dokopy

ivcam2
14. sep 2021

@janasim drzim palce. Inak v DM som ich videla aj pre psov. Ak su aj na ukludnenie proti harajucim sa kockam, kupim nasmu 10 baleni 🤣

musinka12
14. sep 2021

@ivcam2 😄

musinka12
14. sep 2021

@janasim Keď vám ju predpísal lekár,tak smelo do toho.Ak alventa sadne,vyrieši sa prvotný problém,telo sa ukludní a spánok zlepší.Píšem z vlastnej skúsennosti,síce nemám depresiu,ale PP,ad som brala len raz a zabrali mi výborne.Keď sa nastaví správna liečba,trápenie odznie a cítite sa znovu normálne.Po vysadení sa to zvykne vracať,ale to už je o inom.

sandra2308
15. sep 2021

@esselte Ahoj Jani, čítam tvoje príspevky už dlhšie 🙄Ja by som na tvojom mieste určite vyhľadala nového lekára, a to čím skôr. To množstvo liekov, čo berieš a nič. Predtým si brala seroxat, nie? Mrzí ma, že ti je takto zle, ale neboj, bude zase dobre

yollanda
15. sep 2021

@sandra2308 ja sa trápim už dva roky. Stále nie je fajn. Tiež už neviem či zmeniť dr alebo co

esselte
15. sep 2021

@sandra2308 ved uz o tom uvažujem zmeniť lekarku

mokilko
22. sep 2021

Ahojte, máte skúsenosti s chudnutím pri Alvente? Zhruba za mesiac mi to urobilo 6-7kg. Nehovorím že nepoteší ale na druhej strane aj vystraší, celkom dosť kíl za dosť krátku dobu, práve preto, ze mám problémy s trávením.Zo začiatku užívania som mala velke nechutenstvo ale ako mi je lepšie tak som aj začala lepšie jesť. Ale váha ide dolu stále

luccija
22. sep 2021

@esselte zmeň lekárku a celú liečbu.Chodis aj na psychoterapie?Je to veľa liekov jeden na povzbudenie druhy na utlmenie..čo Ta baví čomu sa venuješ?vzťahy doma sú aké?Žiadny liek nepomôže, keď máš trápenie s ktorým sa nevieš zmieriť.

luccija
22. sep 2021

@janasim Alventa je fajn. .

esselte
22. sep 2021

@luccija niektoré lieky mi uz vysadila, zajtra idem na kontrolu, doma je vsetko ok, je pravda, ze manzel ma vytáča niekedy, ale je to v norme, inak mam velky tras nôh, dnes som bola na neurológii, takze to nie je nic neurologicke

luccija
22. sep 2021

@esselte magnézium berieš?

1andrea111
22. sep 2021

@esselte nemôže byť ten trás nôh vedľajší účinok niektorých liekov?

janasim
22. sep 2021

@mokilko ako užívaš prosím ta ,akú dávku a koľko krát denne