Ako sa naštartovať a dať dokopy psychiku?
Ahojte prosím Vás v poslednom čase sa dosť sledujem , raz mi vyskočí tlak135/90 už keď vidím take číslo už mi začne byt zle . Inokedy zase mám pocit že sa mi ťažko dýcha atd . Nič má nebaví v poslednom čase a neviem sa z ničoho tešiť . Mala som zdravotne problémy v septembri s dýchacími cestami potom vysoké leukocyty . Potom dcérka … stále niečo . Na to že mám 40 sa cítim ako 80 ročná a už má to unavuje to všetko . Dakujem za každú radu
@loginexistuje veď toto si myslím aj ja . Vieš ja sa potom tak preľaknem že potom s toho vyskočí . Keď si poviem kľud , a vyzretejší si to s hlavy ta aj tlak klesne . Ale ako s toho von ? Čo mám užívať ? Teraz som začala pravidelne užívať magnerot 2x denne a sem tam si dávam gs anxiolan . Neviem či aj toto mám brat pravidelne . Tiež si myslím že to ta psychika robí ale neviem si rady
@essinna1 ja by som skusila pravidelne cvicenie napr a skus mozno aj terapie psychologa co uz ti bude vyhovovat kazdy potrebuje si obcas tak v sebe pretriedit mozno verbalizovat niektore veci obavy a pod
@loginexistuje
Dakujem ti veľmi pekne si zlata že si si našla na mna čas a poradila
@essinna1 súhlasím s cvičením. Cvičenie je úžasná psychohygiena. Pozri si vo svojom okolí, aké sú možnosti a vyber si z toho 2 veci a skús ich. Napadá ma buď niečo kľudné, ale fyzicky prospečné a zároveň sa pri tom človek sústredí na dýchanie a myslenie, ako joga a pilates alebo AY fly (cvičenie na plachtách). Alebo potom niečo akčné, kde vypotíš stresy a nervy, ako zumba, tabata, spinning, jumping. Choď na olejovú relaxačnú masáž, choď na pedikúru s masážou nôh, na kozmetiku. 2x mesačne si urob svoj deň, buď nejaká tá kozmetika masáž apod alebo káva či drink s kamoškou. O dieťa nech sa postará muž tie 2 poobedia/večere. Byť zo všetkého unavený je prirodzená vec, máme svoje limity. Nepoddávaj sa tomu, nájdi si pár aktivít, ktoré ťa nakopnú.
@essinna1 to je asi skor o tej psychike,nemáš veľa času a sledujes sa potom príliš??Ja to mam podobne,u mňa aj hormóny už blbnu statočne..
@janinamojka času ani nie , sim sama na na dcérku . Ale celkovo ona zdravotne problémy ja zdravotne problémy . Po roku som si konečne našla prácu ale asi aj tam to skončí lebo šéfke som nesadla . Ako hrozný rok
@essinna1 ahoj, je to v tebe a môžeš to zmeniť, nasaď si magnézium na nejaký čas a zameraj sa na lásku ku samej sebe, Bohu, rodine atď.. Vyhrať si čas pre seba, praktizuj vďačnosť. Uvidíš aká radosť sa v tebe časom začne rozlievať. Sem tam má človek také stavy že ho nič neteší a nebaví a je mu potom zle aj na fyzickej úrovni. Ale vieš to zmeniť a rýchlo len musíš byť vytrvalá. držím palce 🙂
@athena27 Dakujem ti , modlim sa a Dakujem Bohu za všetko čo mám a prosím o pomoc pri tom čo má ťaží . Je pravda že som viac podráždená a nie som to ja . Mám pocit že je toho veľa a nič nestíham a potom príde take že si neplánujem a v tedy telo povie nie . Musím sa viac venovať rodine a sebe tak ako píšeš . Dakujem začnem na sebe pracovat

@essinna1 ten tlak neni taky zeby ti malo byt z neho zle je to este stale v hranici
nemozes si to len nahovarat ze z toho ti je zle ? a mozno mas skor lahsiu depresiu ?