icon

Ako sa nezblázniť zo stereotypu?

aranel16
10. jan 2017

Mamicky prosim poradte hocico okrem ist do prace (dieta nedam do jasli ani ho nema kto postrazit). Kazdy den to iste, doma, varit, pratat, krmit, prebalovat, spat. Ked citam knihu alebo pozriem film, mam potom este väcsiu depku ze nemam taky zivot jak sa tam pise/ukazuje :D Takze toto moc nepomaha. Neznesiem kludny stereotypny zivot, niezeby som nebola rada na materskej ale potrebujem nieco nove proste zazitky...vonku v tej zime velmi nechodime, aj tak neviem co vonku robit. Potrebujeme sa s manzelom nejako sa zabavit v ramci financnych moznosti. Alkohol sice pomaha ale nieje to nejake super riesenie :-/ Ako to riesite vy-co vam pomaha? Bez blbych komentarov prosim. 🙂

Strana
z2
khkt
10. jan 2017

@blabla195 To si ma povzbudila, snáď aj moja sa nechá voziť, veľmi by nám to pomohlo. Tak či onak, problémy s vystrájaním v obchode to nevyrieši. 😢
Teším sa na jar, to budeme chodiť na ihrisko každý deň, našťastie ho máme blízko. 🙂

eliska13
10. jan 2017

@vladinka ty si musela ísť do práce išla by si, aj keby nebol ex nezamestnaný asi nie.Ona nepíše, že nemá z čoho žiť, ale že chce spestrenie😀
@aranel16
Ja som bola doma dosť dlho viac ako 3 roky a pre mňa to boli najlepšie roky a pritom som ani nič nevyrába nesila nepiekla.kazdy deň von, do materského centra, ak mi bolo príliš dlho ...a mať aspoň jednu dve kamarátky.
Mne stereotyp vyhovuje ako niekto hore písal dáva mi istotu práveže nemám rada veci čo sa stále menia preto aj zamestnanie ma baví stereotypné.
Či chceš či nie upratovať prať variť už budes celý život 😂
Teraz je zima je to na figu, jar bude lepšia môžete chodiť na všetky možné ihriská, kŕmiť labute...Dôležité je mať aspoň jednu kamošku na stretávanie ináč len prežiť dieťa už bude väčšie a máte okruh aktivít väčší
Materské centrá sú super na spoznávanie mamin a nové hračky....

blabla195
10. jan 2017

@khkt v obchode je tiez na skejte alebo sedi vo voziku. Obcas tlaci maly vozik. Ale chodim iba na mensie a rychle nakupy a raz za tyzden ideme vsetci s muzom na velky nakup, takze nemusim chodit s detmi po obchodoch. Nam nema kto strazit deti, tak sme zvyknuti ich vsade brat ☺

janickacrazy
10. jan 2017

@khkt A nemožeš si zaobstarať ten dvojkočík z bazaru? Možno by to nebola zlá investícia, naša suseda tak vozila deti stále, pokým to staršie nemalo cez 3,5 roka. Nemala problém tak ani nakúpiť alebo čokoľvek, občas ich vypustila pobehať, ked boli unavená tak zase naskočili do koča. Mne sa to veľmi páčilo.

nell77
10. jan 2017

Presne chapem kazdy den to iste..
manzel nahrava filmy a tesim sa ze vecer pozrieme..obcas si poziciam knihy z kniznice a vecer citam..inak je to narocne...
N.

wikisara
10. jan 2017

@aranel16 trošku ma zaskočila tá veta že alkohol trošku pomáha, to ako fakt si radšej vypiješ aby si nemala stereotyp? Viem ale o čom hovoríš, tiež som dlho premýšľala že čo si za aktivitu vymyslieť. Ja som svoj zmysel našla v cvičení. Tri krát do týždňa chodím na jumping a s malou je vtedy buď muž alebo rodičia a tým si aj ja oddýchnem a aj sa zresetujem

aranel16
autor
10. jan 2017

baby dakujem za rady urcite nieco poskusam, len dodam na vysvetlenie, ja sa nenudim, mam toho praveze dost, obas nestiham kedze niesom moc dobra v organizacii casu + velmi narocne dieta, tak si to potrebujem nejako ,,vyrovnat" nejakou zabavou, takze nie tak som to myslela ze sedim vsetko porobene a nemam co robit 🙂

aranel16
autor
10. jan 2017

@wikisara ano, citim sa potom fajn vo svojom svete ako kazdy :D mam pomimo aj ine problemy, jednym z nich je napriklad problem prihovorit sa spominanym mamickam cize nadväzovat kamaratstva, nemam s ludmi dobre skusenosti cize mi k zivotu ani nechybaju, no mozno aj to je problem preco sa tak citim. V zivote som mala len falosne kamosky a s viac takych stretnut netuzim :-/ radsej s manzelom a dcerou nejake aktivity ktore tu boli spomenute...

ladygina
10. jan 2017

@aranel16 dobre že si to napísala lebo to v tom prvom príspevku tak vyznelo že sa nudíš a že nemáš čo robiť. Normálne som nechápala 🙂 Pretože mňa moja Jasminka tak zabáva že ani neviem ako a deň prejde a je večer🙂 Rodičovstvo je trošku stereotypné ale vždy si ho treba niečim obohatiť🙂 Dá sa to, keď sa chce🙂

aranel16
autor
10. jan 2017

@ladygina nie nie robit mam kopu co, len niesom typ ze robit a robit - hlavne domace prace, co uz no :D Potrebujem si to nejako vykompenzovat... no ak nechcem komunikovat s ludmi tak su tie moznosti trochu obmedzenejsie :-/

ladygina
10. jan 2017

@aranel16 a prečo sa tak bojíš komunikovať s ľudmi? Veď to ti musí byť smutno stále len s tými istými ľudmi. Keby si mala kamarátky hneď by si to mala lepšie🙂

aranel16
autor
10. jan 2017

@ladygina mam velmi zle skusenosti.. skor nechcem ako sa bojim, mam aj uzkost z väcsej skupiny ludi, neviem to ovladat.. asi by som mala tu zabavu hladat najprv u psychologa :D Kamaratky by urcite boli fajn keby boli normalne, no len to treba najprv zistit a zoznamit sa ze.. snad aj natom popracujem 🙂

kamillla56
10. jan 2017

@aranel16 sudiac aj podla niektorych prisevkov tu, sa ti teda vobec necudujem. Ak natrafis na nejake mamicky ako su tu na mk.. zabavu s nimi si veru neuzijes. Ked ti dcerka podrastie bude veselsie neboj

vladinka
10. jan 2017

@eliska13 nikdy som nechcela zostať na RD dlhšie ako rok -dva...a ist do práce je tiež možnosť,ako vypadnúť zo stereotypu.Aj keď časom sa všetko zaužívané tym stereotypom stane..😎

khkt
10. jan 2017

@aranel16 Ja som sa s 3- mesačným bábätkom presťahovala do Prahy (to som mala ešte "iba" jedno dieťa). Tiež som introvert a počas 9 mesiacov stráveným tam som si nenašla ani jednu kamarátku. Samozrejme, že pár viet som prehodila v čakárni u pediatričky, ale to bolo asi všetko. Ale mne pomohlo chodiť s malou každý deň vonku, na dlhé prechádzky, na nákupy... Mala som pocit, že som sebestačná a všetko zvládam (čo sa o mne žiaľ nedá povedať teraz). Proste neseď doma, choď von, lebo sa zacyklíš v tom stereotype.

1981mirka
10. jan 2017

@aranel16 Neboj sa. Mamicky si navzajom radi pokecaju. Ja zase stretavam same fajn baby. Dokonca aj oteckovia na ihrisku su radi ak sa mozu niekomu novemu pochvalit,ake je ich dieta sikovne 🙂
No ak mas zle skusenosti, tak nemusis hned nadvazovat celozivotne, doverne priatelstva. Staci sa zoznamit a mat aspon kamosky z ihriska, na kocikovanie, ...

tinuskamartinuska
10. jan 2017

zarazila ma ta veta, ze ti troska alkohol pomaha...akoze myslis, opijanie sa,ci ?to teda moc nie je dobra alternatíva..
kazda mamicka na materskej sa asi nudi a ma hrozne stereotypny zivot..:/ verim ti,ja som raz bola chora dva mesiace vuse,co som v zime minus neviem kolko stupnov nemohla vychadzat z domu ani, lebo mi bolo horsie a som netusila,co mam doma robit :D absolutne..

lilka5566
11. jan 2017

Treba T

lilka5566
11. jan 2017

Treba

wikisara
13. jan 2017

@aranel16 aha tak už úplne chápem tvoj postoj. Keď si napísala že nemáš dobré skúsenosti s kamarátkami. To zamrzí a viem že už keď človeka viac krát ľudia sklamú tak je ťažké veriť. Fu, už neviem ani čo napísať. Asi iba toľko, že prajem aby si si aspoň jednu kamarátku našla, lebo je fakt potrebné a dobré vedieť že máš takých ľudí ktorým môžeš povedať keď ťa niečo trápi a sem tam si vyraziť niekm na kávu. To je to spestrenie života🙂

babulka82
13. jan 2017

@aranel16 ja by som ti odporučala v prvom rade psychologa alebo psychiatra vobec to neni hanba a urcite pomožu s uzkostou.A ja napr. som nikdy som nemala kamaratky mamičky nejake ktore by sme sa navštevovali.Uprimne sa nerada prisposobujem a najradšej som si čas zariadila sama ako mi vyhovuje a nikdy som

babulka82
13. jan 2017

@aranel16 odoslala som omylom skor prispevok .Chcela som povedat ze vždy som vonku niekoho stretla ale ja zas nemam problem sa prihovorit no mam opačne skusenosti že mamičky sa so mnou nebavili 😉

zltalienka
13. jan 2017

@aranel16 pridaj sa ty tu na MK do skupiny Košice a napíš že hľadáš maminy na spoločné kocikovanie, sídlisko, vek dieťaťa - možno niekoho nájdeš. (Ja som Jazercanka) A už to nebude oslovovanie naslepo. Ja som si takto našla super kamošku cez Augustovky, podľa veku najmladšieho. Veľa šťastia

victory7897
13. jan 2017

Kosice a mamicka sa nudi 🙂 smiešne ...

Strana
z2