Ako sa ochladzujete v tomto teple?
Ahojte, ako zvládate teploty? Čím sa ochladzujete? 🙂
My.mame mobilnu kimu a nie je to.blbost.Ochladi nam 3 izbak na 22-23 stupnov.Mame to uz 4 leto a spokojnost.A to nemame ai tu srandu do okna,vobec pred tym netreba sediet,vacsi chlad je uz aj tak.nebezpecny a, elektrinu plstime rovnako ako pred 4 rokmi a furt nam este aj vratia.A ide nam.cely den.A to ju msme dokonca za gaucom,aby na nas nefucalo,upne bokom je.Pridam foto.Akurat je to hovado velke a neprakticke,ale mame to tri kesisce v roku tak.kaslat na dizajn,hlavne ze tu je prijemne.
@carmenuska aky typ a znacka?
@simsalabim keby mám vlastný dom tak si tam dám montovať klímu za 500€ ale teraz nám to ozaj nevyhovuje
@carmenuska áno aj mňa by zaujímal typ a značka 🙂
Zle znasam horucavy, preto mame klimatizaciu - aspon v obyvacke, bez nej si leto uz neviem ani predstavit. toto leto ma byt pekelne. Treba vela pit, pocas obednych a poobedných hodin sa nebyt vonku, ak sa da.
tak ja vam poviem svoje tipy. ak idem z domu tak s mokryni vlasmi. prijemne chladia. so sebou voda v spreji na tvar a vlasy plus chladna voda a vejar. biele volne bavlnene alebo hodvabne oblecenie. doma ak nemas klimu tak zaluzie/zavesy/folie na okna. napustit do plna vanu a umyvadla chladnou vodou ked odchadzas. robit lad a dat ho do misky pod ventilator. a dat si teplu sprchu. jest lahke jedla a chladeny melon
@anka712
@duracellko tato je to,ziadna znacka,ale ide dobre,stala vtedy kolo 200-250€,uz si nepamatam,4 roky dozadu
Ďakujem za rady, no hádam toto leto nejako prežijem 🤷♀️🙏
@anka712 ahojky. K tomu ochladzovacu - je to podobný princíp ako ventilátor,on nemá schladiť miestnosť..to je len pocitové schladenie (keď to fúka na teba je to fajn). My dávame do tej vody ľad,takže schladiť to schladí,ale teplotu v izbe to nezníži. Ventilátor je fajn,ale tiež je to dobre len keď sedíš tak,aby na teba fúkal (predsa len fúka ten teplý vzduch,ale máš pocit že je studený) 😁 z tohto ti asi nič nepomôže znížiť teplotu v miestnosti. Jedine tá prenosná klíma. Treba však rátať s tým,že z tejto klímy musíš dať vývod do okna 😉 takže treba ti potom aj takú látku na okno,aby ti nešlo teplo zase dnu. 😁 Nas to odradilo,takže máme len ventilátor a ochladzovac😉
v noci spim pri otvorenom okne, rano si vyvetram je prijemne v celom dome a musia byt vysoke horučavy aby dnu sa nedalo vydrzat mame dobre zatepleny do :D
ak by som pozatvarala rano okna udrzalo by sa prijemne, ale nemam rada ked nie je čerstvy vzduch
Asi to bude zniet divne ale mne ked je na nevydrzanie, tak umelo si zvysim telesnu teplotu.Horuci caj a horuca sprcha.Pijem vlaznu vodu, nie studenu.U mna zabera ovela viac ako ked pijem studene a sprchujem sa studenou vodou
@ataner81 ono sa to takto aj odporuca, u mna je ale problem ten, ze mi je z takeho potom zle..
ja sa zvacsa ochladzujem tak, ze sa ideme s detmi kupat vecer, cez den si ovlazujem zapastia a tvar ladovou vodou, decka su cez den v bazene v tieni, alebo ideme do lesa.. v noci vetrame, rano zadebnime dom a aspon 10st.rozdiel mame.. mame vertikalny ventilator v obyvacke, s nim mam lepsiu skusenost.. ale zajtra sa ma mierne ochladit..
@jana_eyre_2 ja som extremista, takze fakt horuca sprcha.Ty ak nezvladas, tak len tepla a zacat postupne od noh, rok a potom hrudnik a hlava.Pomaly postupne.Lepsie ako studena, ktora zaberie na 5minut a potom je to este horsie

Ísť do lesa 😁