icon

Ako sa ochladzujete v tomto teple?

anka712
26. jún 2019

Ahojte, ako zvládate teploty? Čím sa ochladzujete? 🙂

Strana
z2
hettinka
26. jún 2019

vlažná sprcha, klimatizácia, zmrzlina, ovocná dreň, spím nahá pod plachtou iba

anka712
autor
26. jún 2019

@hettinka nemám klímu, tá by aj mňa zachránila 😔

janci05
26. jún 2019

Ja žiadno. Mám teplo rada aj keď toto je trošku moc. Mala som dva nanuky doma mrazené, inak nič. Na záhrade máme bazén, ale ešte som v ňom nebola, len manžel a syn. Teraz ma napadol ventilátor, že mám doma a ešte som ho nezapla.🙂

anka712
autor
26. jún 2019

@janci05 veď aj na mňa je už toto moc, tiež by sa mi zišiel asi ventilátor, kúpili sme taký ochladzovač vzduchu ale to vôbec nefungovalo 🙈

29simona29
26. jún 2019

@anka712 kúpalisko, ventilátor, zmrzlina, sprcha, klimatizované nákupné centrá🤷‍♀️

miriam11
26. jún 2019

@anka712 kup si aspon ventilator... ved to nie je tak priserne drahe. Dostat vselijake, ved to budes mat roky a pomaha to. Su aj take ako luster, velmi pekne to vyzera a je to super

janci05
26. jún 2019

@anka712 My rozmýšľame s manželom, že kúpime mobilnú klimatizáciu, švagriná má a povedala, že to celkom ochladí.

deti95060810
26. jún 2019

chodím len v plavkách po dome aj po záhrade, ak treba cestovať v aute mám klímu, a pijem hodne vody z vodovodu....to je všetko.

anka712
autor
26. jún 2019

@miriam11 tu vôbec nejde o peniaze, kúpili sme teraz blbosť za 70€ ochladzovať či čo a samozrejme chcem kúpiť niekde aj ventilátor.

anka712
autor
26. jún 2019

@janci05 a čo je to ta mobilná klíma ? Kde sa to dá prosím kúpiť ? 🙂

anka712
autor
26. jún 2019

@janci05 už som to pozerala teda ak to je ono, pohybuje sa to od cca 300€ vyššie ?

timilv
26. jún 2019

Časté sprchy, veľa čistej vody a klimatizácia 😉 moja svätá trojica týchto dní 🙏

tiumen
26. jún 2019

@anka712 ochladzovač je blbosť na entú 😏 mobilná klíma+ tesnenie na okno a bude to 👌

natal12
26. jún 2019

@anka712 ahoj. Aký ochladzovac si kúpila?

nancy666
26. jún 2019

Baby ja len že mobilnú klímu mame. Je to blbost ako mraky. Treba sedieť pred tým aby to malo efekt, vzduch síce studený ide ale za cenu akej elektriny.. v podstate je to dobrá vec ale tým že vyvod a z neho ide ďalšie teplo aj rúrou Na vyvod do otvoreného okna, je to blbost, darmo mame listu cez cely otvor okna. A test že sme merali stupne, tiež vyšiel že nič moc. Hlavne o chvíľu to je spat, neporovnateľne s normálnou klímou, škoda prachov. Ak niekto chcete, predám Vám moju ;)

monca0021
27. jún 2019

@anka712 ja veru tieto teploty vôbec nezvladam. Idem max do obchodu a inak som radšej zavretá vnútri. Stačí vonku 2 minuty zo psom a už mi je hrozne zle.

hettinka
27. jún 2019

@nancy666 aj my máme len mobilnú klímu a vychladí mi krásne obytnú časť, máme to prepojené - jedáleň, kuchyňa, obývačka. Skôr mi vadí hluk, ktorý robí.

h2
27. jún 2019

@anka712 Ahoj, aj my máme mobilnú klímu a je to super. Samozrejme ale nie s vývodom tepla cez otvorené okno! 😁 S trochou námahy a šikovnosti manžela treba prevŕtať stenu, vyviesť teplo von a okná zavrieť. 😉 Cez deň sú okná otvorené, na večer zatvorím, pustím klímu, za pár hodín to krásne vychladí a keď ideme spať, vypnem klímu, otvorím okná a spíme v pohode až do rána. A bazén je tiež super, včera sme si s mužom dali nočné kúpanie a bola romantika, že až. 😁😁😁

simsalabim
27. jún 2019

@anka712 mobilna klima je totalna blbost. Vyvod horuceho vzduhu sa vedie OTVORENYM oknom von - cize teplo ide aj tak dnu. Navyse, strasne huci. Sused ju ma, kupil na bazose po nejkom tiez sklamanom cloveku. Pouzva ju tak, ze rano klimu na poschodi zapne a po prichode domov, resp. az po tom, co na tom poschodi chce byt, ju vypina. Mury potom nie su tak prehriate, ale inak sa miestnosti dost rychlo znovu zohreju. My mame klasiku -klimu Daikin a je to skvela vec. Ak horucavy trvaju pridlo, tak pri nej aj spime, ak sa to este da, tak ju na noc vypiname a otvorime dokoran okno. Cez vikend, ked spime dlhsie, okno o pol piatej zavriem a zapinam klimu...mame spalnu na vychod, tak nam svieti dnu a zohrieva. Ako pise niekto nadomnou, da sa pre mobilnu klimu aj prevrtat otvor cez stenu, ale potom uz preco nedat poriadnu klimu, ktora nehuci ako helikoptera?

anka712
autor
27. jún 2019

@natal12 ahoj, kúpili sme v NAY nejaký ochladzovať že vraj to má vychladiť miestnosť ale vôbec, my sme ho boli vrátiť a teraz neviem čo mám kúpiť. Za mňa ho žiaľ určite neodporúčam

anka712
autor
27. jún 2019

@nancy666 a za koľko predávaš ? 🙂 nevychladi to aspoň jednu miestnosť?

anka712
autor
27. jún 2019

@monca0021 aj ja trávim väčšinu času doma, len mám pocit niekedy že je vonku lepšie ako doma aspoň poobede určite pretože nám sa slnko otáča a potom svieti do bytu celý deň 🙈

anka712
autor
27. jún 2019

Ďakujem baby za rady, no neviem teda či je ta mobilná klíma dobrá, pre niekoho áno a pre niekoho nie. A ak hučí veľmi tak to by som ju asi ani nechcela 😏

nancy666
27. jún 2019

@anka712 cena dohodou 🙂 a ako pisem, vychladi trocha lebo fúka studený vzduch. Ale jednak tá jednotka je zdrojom tepla a druha vec je vyvod- rúra cez ktorú teplo ide je tiež tepla a vyvod. Je ju aj počuť. Ale keď sedíš v danej miestnosti pokým to ide tak je to fajn. Pre udržanie chladu v miestnosti by bolo treba hneď po vychladeni zavrieť samozrejme okno, vyniesť klímu do inej izby. Ale zas je na koleckach a má diaľkové 🙂

h2
27. jún 2019

@simsalabim Ahoj, jasné, tiež by som mala radšej "normálnu" klímu, ale my sme mobilnú nekupovali, dostali sme 2 ks od známeho, ktorý to mal vo firme, ale veľmi rýchlo prešiel na normálnu klímu, zrejme kvôli tomu hluku. Keby som nemala žiadnu, tak by som asi mobilnú nekupovali. Hučí a zaberá miesto... Ale zase vychladí, keď to máme zapojené tak, že horúci vzduch ide von.
Jáj, a ešte jednu nevýhodu som si spomenula: z mobilnej klímy treba vylievať vodu.

anka712
autor
27. jún 2019

@nancy666 tak poprosím cenu 🙂

anka712
autor
27. jún 2019

@h2 ďakujem, no ja neviem čo mám kúpiť aby som toto leto vôbec prežila 😄

nancy666
27. jún 2019

@anka712 napríklad 60€?

simsalabim
27. jún 2019

@anka712 oslov firmy, co klimu montuju a daj si to nacenit. A potom si vyber. Akurat asi teraz bude problem s montazou, lebo teraz sa kazdy spamatal a chce klimu este dnes.

hefo
27. jún 2019

@simsalabim No veď práve pointa, čo už vyššie niekto spomínal, je, že to nesmie byť cez otvorené okno, to nemá zmysel. Ja to mám napríklad tak, že v tej izbe máme veľké 3-krídlové okno, tak som vyrezal z XPS (extrudovaný polystyrén, taký tvrdší zelený, asi 2.5 cm hrúbka) platňu čo presne vyplní otvor jedného z bočných krídel (zapadne do tesnení), a v tej platni je otvor, do ktorého je pripevnený ten výduch.

Samozrejme, nie je to až taký efekt ako splitová klimatizácia, ale dá sa pri tom aspoň rozumne spať (na hluk si všetci zvykli a nerobí im to problém).

Strana
z2