icon

Ako sa prejavujú črevné parazity?

patik114
13. jan 2018

Mala ste niektorá hlisty ? Ako sa prejavujú?? Lebo ja sa najem a vždy som hladná na žalúdku mi skvrka ...

lindusss2016
13. jan 2018

Hlisty mat mozes, tak ako kazdy, ale ze by zrovna hlad po jedle bol priznakom, ze ich mas, to si nemyslim. Hlad skor pocitujes pri pasomnici, ked uz to ma byt parazit, ale je samozrejme vela dovodov

judar
13. jan 2018

pri hlístach by ťa mrlilo v zadnici

lindusss2016
13. jan 2018

@judar to su mrle, o com pises

patik114
autor
13. jan 2018

@lindusss2016
@lindusss2016 nevieš jak zistím či ju mám okrem doktorky ??

dorottka
13. jan 2018

@patik114 sleduj si stolicu, ak ich mas, tam sa zjavia.

lindusss2016
13. jan 2018

@patik114 koho? Pasomnicu? Ci hlistu? 😀 no okrem dr mozes cakat, ci ti hlista vylezie cez nos alebo cez usta a pasomnica vylucuje svoje posledne clanky s tvojou stolicou, takze sa tam mozes par dni hrabat, ci najdes. Myslim, ze dr je najjednoduchsia moznost.

lindusss2016
13. jan 2018

@dorottka hlista sa v stolici len tak.nezjavi, neziju v hrubom creve. V stolici moze najst max mrle

eliska13
13. jan 2018

@patik114 nijako iba odber stolice, ale mne povedala pediatricka, že 90%parazitov sa aj tak nenájde, lebo teraz sa po novom nejakým iným spôsobom robia tie laboratórne vyšetrenia a sú klamlivé.Syna často bolievalo brucho bol na sono, odbery a dala nám Vermox, ale na šťastie nemal nič.
Skrkanie v bruchu nič nenaznačuje veď si sa najedla, tak orgány pracujú.

patik114
autor
13. jan 2018

@eliska13 ale ja som vždy hladná aj keď sa najem

eliska13
13. jan 2018

@patik114 ak Ti je nepríjemné nosiť stolicu či zdôveriť sa obvodnej povedz, že v škôlke sú parazity a chces lieky je to bežný postup.vela deti ich má aj dospelých a nevedia o tom piesok, zle umyte ruky, zle umyte zelenina, ktorá bola hnojena ktorú kúpiš na trhu. ..

eliska13
13. jan 2018

@patik114 tak asi málo ješ či máš veľké prestávky🙂)moc Ti klesne cukor.Mas to dlho?lebo ja som pred menzesom či po sviatkoch, kedy som jedla viac ako obvykle tiež pazrava🙂)
Niekto jedáva aj zo psychiky nuda, stres...ak si dáš každé 3 hod niečo nemôžeš byť stále hladná a veľa tekutin možno si smadna

stankadu
13. jan 2018

ja tiež ked sa najem, tak po 5 minútach ma tak začne boleť žalúdok ako keby som celý deň nejedla. Jednoducho pociťujem strašný hlad. Je to z toho, že mám vela žalúdočnej kyseliny. Velmi nepríjemný pocit. Ked je to velmi silné, dám si Helicid (iba na predpis), ale už som si zvykla tak to obmedzujem. No pre istotu navštív doktorku, človek nikdy nevie.

konikvrany
20. feb 2023

@patik114 mozem sa spytat ci sa Vas stav zlepsil ? Mam nieco podobne a tiez neviem co by to mohlo byt.