Ako sa pripraviť na prvé RTG vyšetrenie chrbtice?
Ahojte, mam ísť prvýkrát na RTG C chrbtice...1 bočné +sandberg a RTG TH chrbtice.
Chcem sa opýtať, ako to prebieha, čo všetko mi budu robiť, či je potrebne sa nejako nachystať? Ďakujem, pekný deň
Vyzlecies sa v kabinke do pol pasa, zlozis retiazky z krku, ides k pristroju, laborant alebo laborantka nastavi pristroj, odide, osnimkuje, otoci ta, nastavi pristroj, odide, osnimkuje, odchadzas.
Na rtg stačí prísť a vyzliecť sa podľa pokynov.
@joesvk ja som mala bezkosticovu a musela som sa aj tak vyzliect, a tak človek sa citi mierne trapne, ale da sa to prezit. Mna naposledy pobavila radiologicka, ked mi povedala,ze vyzeram ako cisarovna Sisi 😄😄.
Ja som v 16 išla na blic zo školy a na rtg chrbtice. Ani som si neuvedomovala o čo ide. Zrevala na mňa na celú chodbu "Novotná dvojka do nohavičiek"😃 nechala som si podprdu otočila ma ako som vošla
Ti si este v zivote nebola na ziaden snimok? Pripravit sa netreba nijak. Odhaluje sa ta cast tela, ktora sa ide snimkovat. Cez oblecenie sa nic nesnimkuje.

Netreba sa chystať, ale zobrala by som bezkosticovú podprsenku alebo športovú a dúfala, že sa nebudem musieť vyzliecť do pol pása.