icon

Ako sa pripraviť na prvé RTG vyšetrenie chrbtice?

30. mar 2025

Ahojte, mam ísť prvýkrát na RTG C chrbtice...1 bočné +sandberg a RTG TH chrbtice.
Chcem sa opýtať, ako to prebieha, čo všetko mi budu robiť, či je potrebne sa nejako nachystať? Ďakujem, pekný deň

joesvk
30. mar 2025

Netreba sa chystať, ale zobrala by som bezkosticovú podprsenku alebo športovú a dúfala, že sa nebudem musieť vyzliecť do pol pása.

tim23
30. mar 2025

@joesvk prečo?

viestta
30. mar 2025

Vyzlecies sa v kabinke do pol pasa, zlozis retiazky z krku, ides k pristroju, laborant alebo laborantka nastavi pristroj, odide, osnimkuje, otoci ta, nastavi pristroj, odide, osnimkuje, odchadzas.

januska12323
30. mar 2025

Na rtg stačí prísť a vyzliecť sa podľa pokynov.

lubkovaandrejka
30. mar 2025

@joesvk ja som mala bezkosticovu a musela som sa aj tak vyzliect, a tak človek sa citi mierne trapne, ale da sa to prezit. Mna naposledy pobavila radiologicka, ked mi povedala,ze vyzeram ako cisarovna Sisi 😄😄.

joesvk
30. mar 2025

@tim23 Bol by to len pokus .🤪

jananovotna88
30. mar 2025

Ja som v 16 išla na blic zo školy a na rtg chrbtice. Ani som si neuvedomovala o čo ide. Zrevala na mňa na celú chodbu "Novotná dvojka do nohavičiek"😃 nechala som si podprdu otočila ma ako som vošla

oli18
30. mar 2025

Ti si este v zivote nebola na ziaden snimok? Pripravit sa netreba nijak. Odhaluje sa ta cast tela, ktora sa ide snimkovat. Cez oblecenie sa nic nesnimkuje.