Vyšetrnie chrbtice

timejicka
21. sep 2017

Prosim Vas kto sa vyzna v diagnozach ?...vedeli by ste mi to vysvetliť zaver dnešneho rtg vyšetrenia chrbtice čo to znamena?Ďakujem pekne

bocianka123
22. sep 2017

a lekár čo ti povedal? jednoducho máš degeneratívne zmeny na krčnej chrbtici - spôsobuje ti to nejaké problémy? závrate, bolesti, trpnutie končatín?
máš tam - rednutie (osteoporoza).. asi aj pokryvenú (tá "sinistrorotácia...) vybočenú doľava(?) .. a ochorenie z opotrebovania (spondylartroza) ... ja nie som lekár ale čo to pozmám z vlastných skúsenosti.

timejicka
autor
22. sep 2017

@bocianka123 vcera som bola na rtg a svysledkom idem na neurol.o 10 dni chcela som vedier co to znamena...ci to.je nieco zavaznejsie a co macaka aka liecba.Mavam bolesti medzi lopatkami az do ramien a velmi casta az stala bolest hlavy .Blokuje je mi chrbticu niekedy tak ze ani pohnut krkom a chrbtom.Vy ste mali tiez taketo problemy?

timejicka
autor
22. sep 2017

@timejicka
@bocianka123 a samozrejme ze aj zavraty mavam niekedy

bocianka123
22. sep 2017

@timejicka ahoj ja som riešila teraz problém so závratmi.. no ct hlavy i rtg krčnej chrbtice bolo v poriadku.. ešte idem an sono karotíd - to sú cievy na krku .. aj orl som absolvovala. zatiaľ všetko v medziach normy.. u teba to skôr vidím na rehabilitáciu aj podľa toho aké ťažkosti popisuješ.. môže to byť z tejto krčnej chrbtice... niečo tam blokuje...