icon

Ako sa pripraviť na prvú návštevu u psychiatra?

29. mar 2023

Mám strach, obavy, cítim hanbu…
Čo očakávať? Načo sa pripraviť?

nyusika
29. mar 2023

presne tak isto, ako ked ides na odber krvi k obviodnemu.

janett_332
29. mar 2023

psychiater alebo psycholog? ale to je asi jedno. ani neviem, ci sa na toto treba nejakym sposobom pripravovat. je to lekar ako kazdy iny, tak si musis povedat. ved to predsa nic nie je a robis nieco pre svoje zdravie.

1gramofon
29. mar 2023

Veľa ľudí má problém, no nikam nepôjdu a problém si nepriznaju, správajú sa otrasne a ťažko s nimi žiť ci pracovať. Veľa ľudí navštevuje aj psychiatra, aj psychológa. Dnes to už nie je šokantne. Nehanbi sa, robíš správnu vec 🙂

luccija
29. mar 2023

Prvý rozhovor je dlhší bude sa pýtať čo Ta trápi či dobre spis, či Ti chuti jesť, schudla si, myšlienky, úzkosti...či máte v rodine psych.problemy, či berieš nejaké iné lieky, štítna žľaza?aké si mala stresory, traumy, autonehodu, potrat...vôbec sa necít zle robíš to pre seba!je to lekár ako každý iny

lias3915
29. mar 2023

Nie je to hanba !!! To si pamätaj. Treba to brat ako návštevu hocijakého iného doktora. Ak to odložíš a zutekáš bude to horšie 🙂 ver mi 🙂 odkladala som to veľmi dlho až kým som sa psychicky nezrútila. Je lepšie ísť 🙂 bohužiaľ žijeme na Slovensku takze kazdy kto chodi k psychológovi nie ešte k psychiatrovi je označovaný hneď za psychopata, blázna atď. Ale nie je to tak ! Je hektická doba, veľa ľudí má problémy ale väčšina sa boji/hanbí vyhľadať pomoc. Stačí sa ukľudniť, uvoľniť a pôjde to samo. Prvá návšteva je stresujúca pokial neprejdeš dvermi, nesadneš si a nepovieš prvé slovo. Po chvíľke to bude ok 🙂 ja som išla tiež so stiahnutým zadkom a odišla som uvoľnená s tým že som vedela čo a ako - postraumaticka stresová porucha a panická úzkostná porucha. Pol roka som brala lieky, potom otehotnela a už je všetko fajn. Pár krát ešte prídu ťažké chvíle ale už viem že sa nemám čoho báť a nemám sa za co hanbiť takze viem že ak sa mi to vráti/zhorší tak viem co mám robiť a viem že bude všetko v poriadku 🙂

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
ildiko36
29. mar 2023

Napis mi ip, som pracovala na amb.s lekarom, napisem ti zhruba ake otazky dava

mikadooo
29. mar 2023

Zistiť rodinnú anamnézu, premyslieť si, aký mám presne problém aby som ho vedela správne popísať. To stačí. Vôbec sa nemusíš hanbiť. Psychiater hľadá lieky, aby ti uľavil od tvojho problému, nebude s tebou viesť nejakú psychoterapiu. Navrhne možno aj nejaké nemedikamentózne riešenie (napríklad tú psychoterapiu). A hanbiť sa nemusíš. Ani mať strach. Je to proste lekár, jeho záujmom je vyliečiť ťa. Nič viac, nič menej.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
mareka49
29. mar 2023

Vôbec nejako.
Bud sa bude pýtať, alebo to pôjde z teba samé.
Nepripravuj nic

autor
29. mar 2023

Ďakujem vám

zuzanna33
29. mar 2023

Niekedy je dobré ak sa sama vyrozprávaš záleží na situácií aj keby si si poplakala netreba sa hanbiť je to normálne hlavne aby sa tebe uľavilo určite sa nemáš čoho obávať odpovieš načo budeš pripravená...🍀