icon

Ako sa starať o priateľa po transplantácii obličky?

kikulla89
26. jan 2024

Dobrý den. Priatela čaka operacia budu mu davát obličku
Mame dcerku 6rocnu a 5 mesačneho syna a chcem sa spytat ako to je ked pride domov z nemocnice či s nami môže byt v jednom byte ale izolovany od nas dcerke zabezpečim učenie doma to nie je problem. Lebo nechcem aby bol dalej od nas keby sa nie čo stalo aby som bola po ruke hned či uz z varenim pre neho a hlavne keby boli nejake komplikacie čo verim že nebudu.
Viete mi prosim niekto poradit som ochotna hoci čo spravit len aby nemusel byt niekde sam kde keby nahodou tak nebude nikto k dispozicii jeho rodina nechce aby bol tak zabezpečeny ale keby je u jeho ocina tak je to tam iste. Ďakujem za rady a odpovede.

Strana
z2
letfenixa
29. jan 2024

@kikulla89 normálne život ako predtym. Ked sme chodili na kontroly, dokonca tam chodila aj jedna tehotná. Takže keď si predstavis, že žena s transplantovanou oblickou otehotnela, tak vieš, že život pokračuje normálne ďalej.

lenkakamen
29. jan 2024

@kikulla89 koleginin muž žiaľ zomrel na kovid..bo ho dostal po transplantácii...ja by som preto urobila všetko a izolovala...aspoň na mesiac...

cakanka22
29. jan 2024

@kikulla89 ahoj. U nás po transplantacii bola zvýšená hygiena, umývanie rúk často + dezinfekcia vsade k dispozícii. Prvý mesiac dva žiadne návštevy, potom neskôr žiadna návšteva s prechladnutim, doteraz máme tak nastavené (ľudia sa vedia aj chorý dotrepat). Akurat vtedy začalo kovid obdobie, takze vsade s respiratorom.
Co sa psov tyka, boli s nami aj po transplantacii bez problemov. Kupili sme ionizator, pre lepsi vzduch.

cakanka22
29. jan 2024

@kikulla89 a vela zdravia 😉 nech vam vsetko dobre dopadne

letfenixa
29. jan 2024

@kikulla89 pozri, ty si doma, aj deti budú doma. Zbytočne sa nestretavajte s nikým, kto by mohol byť chory. Imunosupresiva bude muž užívať už stále, zvýšená náchylnosť na choroby tým bude stále. Do uzavreteho priestoru nech nosí respirator. Umývanie rúk je samozrejmosť. Držte sa!

kikulla89
autor
29. jan 2024

@cakanka22 Ano to pozname ked niekto pride povie že nie je chory a odrazu sopli kašle a neviem čo. Lebo psika sa nechcem vzdat kedze ho nemame chvilu a je to aj nas terapeut a hlavne pre decka tak velmi dakujem za radu s tymto lebo nemala by som ju ani kde dat

kikulla89
autor
29. jan 2024

@letfenixa Ano s tymto som poučena len psika sme nevedeli čo a ako s nim a kedze v dnešnej dobe sa ludia spravaju zle k zvieratam nedali by sme ju do ruk zlym ludom samozrejme všetko zabezpečim tak aby bolo čo najlepšie a bezpečne

kikulla89
autor
29. jan 2024

@cakanka22 Ďakujeme ❤️

kikulla89
autor
29. jan 2024

@cakanka22 a musel byt sam v izbe ze ste boli aj oddeleny od seba ? lebo tym ze nebudeme nikam chodit tak sa pyta že hadam pri synovi by mohol byt aj pri dcerke a nie len v izbe. Lebo ja som mu povedala ze ho zamknem do izby 🙈ale v dobrom

cakanka22
29. jan 2024

@kikulla89 u nas doslova spi pes v posteli 😃 cize po operacii sa nic na tom nezmenilo. Pes nie je nebezpečný, skôr chory človek. Nemusi ist len o chripku a pod., ale aj ak niekto hnackuje, crevne virozy, na to si tiez treba dat pozor. Po transplantacii to clovek preziva horšie.
Nebol izolovany sam v izbe. S nami normalne v domácnosti, akurat viac spal, tak mal všetko poruke v spálni. Bolo to začiatkom leta, tak vyšiel aj na záhradu posedieť, keď sa mu chcelo.
Si zvyknete, neboj sa nič. U nas bolo na začiatku aj tak, ze ani nechcel návštevy, lebo kazdy z rodiny sa vypytoval to iste a uz nas nebavilo odpovedat na tie iste zvedave otázky.. Nie kazdemu napadne, ze sa niekedy pyta osobné otázky na telo, maximalne nevhodné.
Každopádne, vela zdravia a stastia vam prajeme 🍀🥰

kikulla89
autor
29. jan 2024

@cakanka22 Ďakujem krasne za radu hned som kludnejšia a doslova mi padol obrovsky kamen zo srdca 🥰

Strana
z2