icon

Ako sa u vás prejavuje astma?

2. sep 2025

v štvrtok mam imunologicku a alergologicku, lebo mi bolo povedané ze mam pravdepodobne astmu. Vie mi niekto z vás napísať, ako prebiehajú u vás také záchvaty? Ja som cez den ôk, sem tam zakaslem, nič hrozné, ale už 3. Ci 4. Noc.sa budím nad ránom na to, že lapem po dychu, neviem sa nadychnut ústami, len mam pocit akoby som nestíhala preglgat hlieny, a ledva dám cez ústa do seba vzduch, jedine pomaly nosom,len veľakrát pri tom šoku to už veľmi ťažko rozdycham. Vždy je to ale len vecer.. moze sa jednať o astmu? Otec je sipny astmatik aj alergik.. dychanie mam ciste, len pri vydychu je sem tam piskot. Prosím bez vlhkých poznámok, len ma zaujíma ako.to astmatici majú, ci to.koze byt to

anonym_6e533b
2. sep 2025

No je typický príklad astmy, keď sa budíš v noci, že nemôžeš dýchať. Ja mám tzv, záťažovú astmu - pri cvičení, pri chôdzi do kopca, pri turistike nevládzem dýchať. Plus keď ochoriem, tak mám veľmi veľkú obštrukciu a mám spreje, kortokoidy apd.

biba_18
2. sep 2025

pri výdychu pískajú astmatici, áno. ale stále to nemusí byt chronická astma, ja mám napr. iritovanú (keď ochoriem a veľmi kašlem..). ak si aj ty alergička, môže ti to vyvolať záchvat astmy…

basulaak
2. sep 2025

Opisujes astmu ako z ucebnice. Presne tymto som trpela - spustila mi to neliecena alergia na ambroziu, vraj tento alergen je najcastejsim spustacom astmy ak sa nelieci. No a dnes som na liekoch a inhalatoroch a vsetko ok. Zachvaty uz nemam, som trochu zadychanejsia ako ostatni sle nic hrozne.

autor
2. sep 2025
@anonym_6e533b

No je typický príklad astmy, keď sa budíš v noci, že nemôžeš dýchať. Ja mám tzv, záťažovú astmu - pri cvičení, pri chôdzi do kopca, pri turistike nevládzem dýchať. Plus keď ochoriem, tak mám veľmi veľkú obštrukciu a mám spreje, kortokoidy apd.

@anonym_6e533b no je to niečo hrozné, ja som aj cvičila aj všetko robila, v živote tento problém s dýchaním nemala, jedine keď tak som mala tetaniu a to sem tam tak lapala po dychu..ale túto noc som si myslela ze umriem

autor
2. sep 2025
@basulaak

Opisujes astmu ako z ucebnice. Presne tymto som trpela - spustila mi to neliecena alergia na ambroziu, vraj tento alergen je najcastejsim spustacom astmy ak sa nelieci. No a dnes som na liekoch a inhalatoroch a vsetko ok. Zachvaty uz nemam, som trochu zadychanejsia ako ostatni sle nic hrozne.

@basulaak ja som tiež alergik, ale priznám sa ze liekynsom nebrala, lebo som sa riadila tým,že načo ak mi nič nie je.. a mala som zapal priedusiek cca mesiac dozadu, kasel neutichal a teraz toto, len som nevedela co to je, už len nech je stvetok

dzulli1980
2. sep 2025

Áno astma ... aj u mňa to tak začalo.

diewcatqoo
2. sep 2025

Ano, aj u mna sa to takto prejavuje.

biba_18
2. sep 2025

no, takže alergik so zápalom pľúc 🤷‍♀️ ale sú na to lieky, neboj, normálne aj športovať budeš môcť…

autor
2. sep 2025

Ja sa priznám ze keď som bola na alergologii, asi aj 6 rokov dozadu, vtedy mi vyšla na velmi veľa veci alergia, plus roztoče a psie chlpy, mala som brat rupatadine, ale nebrala som ich potom.lebo si vravím ze na co, ak mi nič nebolo ani doteraz.. a teraz sa to posledné dni začalo z ničoho nič diať, ale stále len vecer, to nechápem.. cez den som v pohode, aj v pohode dýcham, akurát pri nádychu ma tak berie na kasel ale nič hrozné.. preto si niesom istá, či to môže byť to

autor
2. sep 2025

no snáď mi niečo dajú a pomôžu mi tie lieky, lebo popravde sa už aj bojím ist spat, že ma to nad ránom znova caka

autor
2. sep 2025
@diewcatqoo

Ano, aj u mna sa to takto prejavuje.

@diewcatqoo ale tiež len vecer?

simsalabim
2. sep 2025
@anonym_autor

@basulaak ja som tiež alergik, ale priznám sa ze liekynsom nebrala, lebo som sa riadila tým,že načo ak mi nič nie je.. a mala som zapal priedusiek cca mesiac dozadu, kasel neutichal a teraz toto, len som nevedela co to je, už len nech je stvetok

@anonym_autor astma, u mna to tiez zacalo nocnymi zachvatmi, dusivy, suchy, hnusny kasel, ani dychat sa mi nedalo. Presedela som v noci niekolko hodin v obyvacke, aby som muza nebudila. Nezaberali zaidne kvapky na kasel. Vdaka liecbe to uplne ustupilo. Ked mi alergo 1x dala lieky, na druhy den som nechapala, ako velmi som mala obmedzene dychanie a ze som si to vobec nevsimla...muselo sa to vyvinut tak postupne, ze som si nic nevsimla a pritom kapacita pluc bola velmi znizena.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_08ba02
2. sep 2025

Ano, pískanie pri vydychu, dlhotrvajúce kaslanie to mam aj ja. Stredne silná astma. Bolo chybou nebrať lieky.

la_dolce_vita
2. sep 2025

Pri zhorseni mam v noci piskanie pri dychani, pri zachvate vyslovene problem sa nadychnut. Uz zrejme navzdy mam problem s dychom pri fyzickej namahe napr vystup na vysoky kopec, vtedy musim uzit dalsi sprej. Ak nebola dostatocna liecba, bola som velmi unavena. Som alergik + senna nadcha, u mna to ide postupne :(

anonym_86dfea
2. sep 2025
@biba_18

pri výdychu pískajú astmatici, áno. ale stále to nemusí byt chronická astma, ja mám napr. iritovanú (keď ochoriem a veľmi kašlem..). ak si aj ty alergička, môže ti to vyvolať záchvat astmy…

@biba_18 Tak nejak to mám aj ja. Každé väčšie respiračné ochorenie u mňa skončí dusivým,draždivym kašlom.V noci sa iden zadusiť a nepomáha na to nič. Len dlhodobo brať spreje a lieky na alergiu. Vyskúšala som za tie roky všetko aj prírodné aj antibiotiká vždy a kašľu sa potom neviem zbaviť mesiace.Mam brinchitídu.
@anonym_autor A tie noci su moja nočná mora aj pískanie mám a dusivý drázdivý kašeľ, bolesť na hrudi .