icon

Ako sa vám podarilo znížiť teplotu pri Covid 19??

23. jan 2021

Co najlepšie zabralo? Manžel už má 38,8°C, postupne mu išla od rána hore.
Tiež ma zaujíma ako dlho ste mali teploty a koľko ste mali najvyššiu a kedy už bolo ako tak dobre. Ja som tak dúfala, že mu nad 38 nevystupi 😔

jarka9669
23. jan 2021

Najlepší na teplotu je novalgin a keď nepomaha tak zábaly

zalka
23. jan 2021

Vlažnú sprchu, nie studenú. Aj častejšie, ak stúpne teplota. Si neviem predstaviť u dospelého zábaly.

jankajamrozyova
23. jan 2021

Moja mamka mala 38.3 °C 7 dni stále dávala som jej 2 paraleny grip ale aj tie kym zabrali prešli 2 hodiny a kleslo iba na 37,7 °C ináč veeela pila a vitamin C, D

mogaa
23. jan 2021

je to individuálne aj teploty nad 39 môžu byť a môžu byť aj dlhotrvajúce....niekto je bez teploty a iný má horúčky aj 2-3týždne....pri Covide môžu byť uplne rozdielne príznaky, uplne odlišný priebeh, u niekoho dokonca pretrvávajú niektoré z príznakov aj týždne či mesiace po prekonaní Covidu(kašel, strata čuchu,bolesti hlavy,únava, rozhádzaný krvný obraz.....) a rovnako sú ľudia čo sú celý priebeh bezpríznakoví.....dokonca ani neplatí že ak už niekto má prekonaný Covid, druhý raz bude mať miernejší priebeh, tiež to nie je pravidlo, už bolo veľa prípadov čo mali prvý priebeh ľahký a pri druhom skončili v nemocnici.....dokonca ani u všetkých nepatí že 90dní majú imunitu a vytvorené protilátky, keď sa pred očkovaním v jednej nemocnici testovali lekári čo Covid prekonali zistili že protiláty alo vytvorených len 20% lekárov, ostatní ak aj mali ťažší priebeh boli bez vytvorených protilátok......ako puž bolo písané v príspevku vyššie treba hlavne čo najviac piť, nasadiť D-čko,zinok a Cčko a aj betaglukány na podporu imunity, D-čko a C-čko sú dobré na imunitu a zinok spomaluje /zastavuje šírenie vírusu....

katka164
23. jan 2021

Kamoške zabral iba paralen grip.

poopsie
23. jan 2021

Odporúčajú aj acylpirin

nazama
23. jan 2021

ja som brala Ibalgin, vždy keď mi stúpala teplota, najvyššia bola 39,7. nemôžem Paralen pre alergiu

mmt11
23. jan 2021

Môj mal teploty vysoké, skoro 39 aj týždeň v kuse... raz 38, raz 38,5, potom spadlo, potom 38,8...
Pomohla vlažná voda, napustili sme do vane a ochladil sa v nej plus acylpirin, jedine čo zabralo a ostalo mu konečne lepšie.
Dovtedy sme skúšali: paralen, aspirin, teraflu, no stiahlo veľmi malo a na chvíľku

janinah
23. jan 2021

Hlavne treba dávkovať podľa pribal.letalov liekov.pre 100 kg chlapa je 1 Paralen malo.

majamat
23. jan 2021

podla hmotnosti sa moze Paralen 500 2tbl. teraz neviem, tusim ak je hmotnost na d 50kg - podla navodu.
pripadne aj Ibalgin. a co by som neverila, mne znizil teplotu aj Metamistad. to ma rovnaku ucinnu latku ako Novlagin.

tieto leiky sa daju nakominovat, no pri teplote nad 38°C sa nikto neciti dobre, smaozrejme niekedy sa necitime dobre pri inf. ochoreni,a j ked je nizsia. no takuto teplotu je vhodne znizit,a le staci,a k poklesne co najviac pod 38°C. nemusi byt pod 37°C. je to pri infekciach normalne.

ja som mala prvy a neviem ci aj druhy den nad 38°C, potom treti den nic, 4-7den zvyene teploty. nemusela som mat vysoku teplotu, ale ked mi smerovala hore, bolelo ma velmi cele telo a ked klesala, zlepsovalo sa to. castokrat uz po 3 hodniach mi isla hore,a le leiky som neuzivala tak casto,s nazila som sa nieco vydrzat. hlavne na noc som si nieco uzila, no potom soms a v noci pravidelne budila na bolesti celeho tela ( hlavne krizov, neskor bedr. klby ) a musela som si dat lieky, lebo uz isla teplota hore.
a teda 8-9den mi vystupila zas nad 38°C, 10den uz len zvysena a 11den bez teploty.

katka2602
23. jan 2021

Známi (primár) odporúča acylpirin, novalgin, flektor, a naopak neodporúča paralen.

bejusicek
11. mar 2022

@katka2602 prosím vás vidím že už stará diskusia ale chcem sa poradit včera ráno som začala mat priznaky covid teplota sla hore 38 a teraz v noci som si merala a skoro 39 bolia ma neskutočne kríze a nemôžem spat kĺby bedrové tiež a hlava cez deň som pila veľa čaju mám doma aj acylpyrín ale teraz som užila paralen neviete mi povedať po koľkých hodinách mozem užiť acylpyrín? A ako kombinovať novalgin pripadne flektor uzivam vitaminy decko, cecko (rakytnik mrazený) zinok.. mám koronu prvý krát tak neviem…