icon

Ako sa vyhnúť operácii platničky v 30tke?

25. apr 2022

Ahojte, chcem sa opytat , ci je tu niekto komu sa poskodila/vysunula platnicka v mladom veku a nemuseli ste na operaciu. Som z toho smutna, bojim sa ze sa to rokmi zhorsi a bude predsa potrebne ist na operaciu,resp. invalidity. Pomohli vam masaze, SM system ?

Strana
z2
martinka13
25. apr 2022

Brat 35 rokov. Jedna prasknuta a vytecena, jedna posunutá. Mal ísť na operáciu, zvolil cvičenie. Pravidelne 4xdo týždňa SM systém. Teraz ma 40, zatiaľ sa drží. Zlepšilo sa mu to.

simca06022011
25. apr 2022

pisala som ti ze mal platnicku "zacviknutu", preto ho na operaciu pchali, nesiel..

autor
25. apr 2022

@martinka13 dakujem za info, snad to aj mne odstrani bolesti🙏

zuzinapipina
26. apr 2022

No mne bolest z krizov vystrelovala do lavej nohy az ku prstom na nohach a nemohla som sa poriadne vystriet alebo ohnúť...a potom uz ked sa mi po 10 rokoch posunula este viacej, tak som chodila iba po 4 a od bolesti som odpadavala...vtedy uz bola operácia nutna

autor
26. apr 2022

@zuzinapipina a do nohy kde do lytka ?

zuzinapipina
26. apr 2022

No najprv z chrbtice do bedroveho klbu, potom do lytka a potom do prstov na nohach..

31jaja31
14. jan 2025

@zuzinapipina prosím ťa koľko si mala vysunutu platničku...ja mám 12 MM je to medzi stavcami L5S1...je tam už naznačena extruzia ... veľmi sa bojím operáciu😭

zuzinapipina
18. jan 2025

@31jaja31 ahoj no 2 cm az a presne ako ty. Mne to ale velmi pomohlo, tak drzim palce ❤️

Strana
z2