Ako sa vyhnúť operácii platničky v 30tke?
Ahojte, chcem sa opytat , ci je tu niekto komu sa poskodila/vysunula platnicka v mladom veku a nemuseli ste na operaciu. Som z toho smutna, bojim sa ze sa to rokmi zhorsi a bude predsa potrebne ist na operaciu,resp. invalidity. Pomohli vam masaze, SM system ?
pisala som ti ze mal platnicku "zacviknutu", preto ho na operaciu pchali, nesiel..
@martinka13 dakujem za info, snad to aj mne odstrani bolesti🙏
No mne bolest z krizov vystrelovala do lavej nohy az ku prstom na nohach a nemohla som sa poriadne vystriet alebo ohnúť...a potom uz ked sa mi po 10 rokoch posunula este viacej, tak som chodila iba po 4 a od bolesti som odpadavala...vtedy uz bola operácia nutna
@zuzinapipina a do nohy kde do lytka ?
No najprv z chrbtice do bedroveho klbu, potom do lytka a potom do prstov na nohach..
@zuzinapipina prosím ťa koľko si mala vysunutu platničku...ja mám 12 MM je to medzi stavcami L5S1...je tam už naznačena extruzia ... veľmi sa bojím operáciu😭
@31jaja31 ahoj no 2 cm az a presne ako ty. Mne to ale velmi pomohlo, tak drzim palce ❤️

Brat 35 rokov. Jedna prasknuta a vytecena, jedna posunutá. Mal ísť na operáciu, zvolil cvičenie. Pravidelne 4xdo týždňa SM systém. Teraz ma 40, zatiaľ sa drží. Zlepšilo sa mu to.