icon

Ako sa vyhnúť úzkosti a nevoľnosti na slnku?

6. jún 2025

cauuko casto mi byva zle a uzkostne na slnku ze uz odpadnut idem mam 14 rokov a netusim ze z coho by to mohlo byt mala som neprijemny zazitok minuli rok v auguste ze som skoro odpadla a odvtedy sa bojim neviem ci to moze byt od strachu alebo preco..uz netusim co s tym tak dufam ze mi date nejake rady

kavasmliekom
6. jún 2025

Chrániť sa pred priamym slnkom, pi veľa vody.

isis234
7. jún 2025

Piť vodu, mať na halve klobúčik, veď "slamáky" sú znovu v móde

minenkaa
7. jún 2025

Však nos klobúk ,dlhé rukávy a nohavice

minenkaa
7. jún 2025

Dáždnik tiež určite mate doma

kiki68
7. jún 2025

Nechodit na to priame slnko, ja som za Gothic look, parazol a schovat sa niekde, kde to nepecie 😀

slniecko39
7. jún 2025

Ahoj, nevoľnosť, závrate či pocity na odpadnutie sa často vyskytujú pri prehriatí, preto je potrebné piť veľa vody, najmä pred odchodom z domu alebo počas fyzickej aktivity na priamom slnku. Dôležitá je aj pokrývka hlavy - klobúk alebo šiltovka. Ak si prežila niečo nepríjemné spojené s týmto počasím, môže sa ti spúšťať stresová reakcia a pociťuješ úzkosť... mohlo by pomôcť vyrozprávať sa z toho niekomu, komu dôveruješ (rodič, kamarátka, učiteľ, školský psychológ). Iné možné príčiny môžu byť:
> anémia - ak ti začal menzes a je nepravidelný alebo silný, možno treba jesť viac potravín s vysokým obsahom železa
> hypoglykémia - nízky cukor v krvi ... Nemáš cukrovku? Mohlo by pomôcť nosiť si von sladkú vodu, napr. s obľúbeným sirupom
> hypotenzia - nízky tlak krvi, je častý u mladých štíhlych ľudí (tlak si vieme zvýšiť pitím dostatočného množstva vody, najlepšie minerálky, prípadne zjesť niečo slané alebo si vyložiť nohy)
Pamätaj si, že ak ti bude na odpadnutie (slabosť v nohách, zahmlievanie pred očami, točenie hlavy), čupni si alebo si sadni, takže ak by si naozaj odpadla, nezraníš si hlavu. Dúfam, že to skoro prejde a budeš si môcť užívať leto. Taktiež Ti prajem už len príjemné zážitky na slnku ❤️

anonym_c9ebb0
14. aug 2025

@anonym_autor ahoj akoze aj ja totálne ja mám 15 a strašne zle sa za to cítim keď vidím niektorých úplne v pohode po vonku chodiť, ja neviem či je to za to dusno ale tiež mi býva zle a keď som v chládku tak v pohode. Tiež som pred rokom mala zlú skúsenosť a odvtedy sa bojím neviem čo už mám robiť nosím aj okuliare uv ale totálne mi to nepomáha.