Ako sa vyhnúť úzkosti a nevoľnosti na slnku?
cauuko casto mi byva zle a uzkostne na slnku ze uz odpadnut idem mam 14 rokov a netusim ze z coho by to mohlo byt mala som neprijemny zazitok minuli rok v auguste ze som skoro odpadla a odvtedy sa bojim neviem ci to moze byt od strachu alebo preco..uz netusim co s tym tak dufam ze mi date nejake rady
Piť vodu, mať na halve klobúčik, veď "slamáky" sú znovu v móde
Však nos klobúk ,dlhé rukávy a nohavice
Dáždnik tiež určite mate doma
Nechodit na to priame slnko, ja som za Gothic look, parazol a schovat sa niekde, kde to nepecie 😀
Ahoj, nevoľnosť, závrate či pocity na odpadnutie sa často vyskytujú pri prehriatí, preto je potrebné piť veľa vody, najmä pred odchodom z domu alebo počas fyzickej aktivity na priamom slnku. Dôležitá je aj pokrývka hlavy - klobúk alebo šiltovka. Ak si prežila niečo nepríjemné spojené s týmto počasím, môže sa ti spúšťať stresová reakcia a pociťuješ úzkosť... mohlo by pomôcť vyrozprávať sa z toho niekomu, komu dôveruješ (rodič, kamarátka, učiteľ, školský psychológ). Iné možné príčiny môžu byť:
> anémia - ak ti začal menzes a je nepravidelný alebo silný, možno treba jesť viac potravín s vysokým obsahom železa
> hypoglykémia - nízky cukor v krvi ... Nemáš cukrovku? Mohlo by pomôcť nosiť si von sladkú vodu, napr. s obľúbeným sirupom
> hypotenzia - nízky tlak krvi, je častý u mladých štíhlych ľudí (tlak si vieme zvýšiť pitím dostatočného množstva vody, najlepšie minerálky, prípadne zjesť niečo slané alebo si vyložiť nohy)
Pamätaj si, že ak ti bude na odpadnutie (slabosť v nohách, zahmlievanie pred očami, točenie hlavy), čupni si alebo si sadni, takže ak by si naozaj odpadla, nezraníš si hlavu. Dúfam, že to skoro prejde a budeš si môcť užívať leto. Taktiež Ti prajem už len príjemné zážitky na slnku ❤️
@anonym_autor ahoj akoze aj ja totálne ja mám 15 a strašne zle sa za to cítim keď vidím niektorých úplne v pohode po vonku chodiť, ja neviem či je to za to dusno ale tiež mi býva zle a keď som v chládku tak v pohode. Tiež som pred rokom mala zlú skúsenosť a odvtedy sa bojím neviem čo už mám robiť nosím aj okuliare uv ale totálne mi to nepomáha.

Chrániť sa pred priamym slnkom, pi veľa vody.