icon

Ako sa vyrovnať s neurosarkoidozou?

ivanapastvova
23. júl 2025

Dobrý deň,
mam neurosarkoidozu, ma niekto skúsenosti s touto chorobou? Každý týždeň si picham Humiru a beriem 1x týždenne Ebetrexan. Neurosarkoidoza mi poškodila nervy, pohybujem sa len pomocou choditka. Momentálne bývam v zahraničí,kde sa aj liečim. Budúci rok v apríli by som sa mala vracať na Slovensko vôbec neviem kde začať ohľadom môjho zdravia. Mam aj sarkoidozu ale ta mi okrem suchého kašľa zatiaľ problémy nerobí.

taktotedanie
23. júl 2025

@ivanapastvova pre teba je podstatne ked sa vratis aby si si nasla zdravotnu poistovnu, ktora ta poisti, nasla si vseobecneho lekara, ten ti da vymenne listky k odbornikom, zabezpec si ked sa vratis aby si mala dostatok liekov do zasoby ak by si tu dlhsie cakala na vysetrenie a hlavne vsetky dokumenty ohladom zdrav stavu zober so sebou na SR

siska53
23. júl 2025
@taktotedanie

@ivanapastvova pre teba je podstatne ked sa vratis aby si si nasla zdravotnu poistovnu, ktora ta poisti, nasla si vseobecneho lekara, ten ti da vymenne listky k odbornikom, zabezpec si ked sa vratis aby si mala dostatok liekov do zasoby ak by si tu dlhsie cakala na vysetrenie a hlavne vsetky dokumenty ohladom zdrav stavu zober so sebou na SR

@taktotedanie Poistit ju poistia, ona si musi vybrat, ktoru chce, len musi dodat doklad, ze uz nie je v zahranici poistena a spisat prihlasku.

taktotedanie
23. júl 2025
@siska53

@taktotedanie Poistit ju poistia, ona si musi vybrat, ktoru chce, len musi dodat doklad, ze uz nie je v zahranici poistena a spisat prihlasku.

@siska53 vzhladom k diagnozam je vhodne si prejst kazdu poistovnu a ponukane “vyhody”, ak by mala uz vybranych lekarov zistit ci maju zmluvy so vsetkymi poistovnami ( ano aj to je pre niekoho dovod na vyber poistovne ) atd atd

siska53
23. júl 2025
@taktotedanie

@siska53 vzhladom k diagnozam je vhodne si prejst kazdu poistovnu a ponukane “vyhody”, ak by mala uz vybranych lekarov zistit ci maju zmluvy so vsetkymi poistovnami ( ano aj to je pre niekoho dovod na vyber poistovne ) atd atd

@taktotedanie Pri takychto specialnych diagnozach ide liecba vzdy zo zdravotného poistenia, na to vyhody nie su, co som pozerala... Ziadna poistovna nemoze ist proti zakonu a su pravidla, ktore musi respektovat kazda. Mali sme a mame aj specificke diagnozy.

taktotedanie
23. júl 2025
@siska53

@taktotedanie Pri takychto specialnych diagnozach ide liecba vzdy zo zdravotného poistenia, na to vyhody nie su, co som pozerala... Ziadna poistovna nemoze ist proti zakonu a su pravidla, ktore musi respektovat kazda. Mali sme a mame aj specificke diagnozy.

@siska53 nebudeme sa tu chytat teraz za kazde jedno slovicko
Tiez sme mali viac takych pripadov takze tiez nesplietam do vetra
Nehovorim, ze ju nebudu chciet poistit a pod.
Pekny den

siska53
23. júl 2025
@taktotedanie

@siska53 nebudeme sa tu chytat teraz za kazde jedno slovicko
Tiez sme mali viac takych pripadov takze tiez nesplietam do vetra
Nehovorim, ze ju nebudu chciet poistit a pod.
Pekny den

@taktotedanie Pozri, rozhodnut sa musi ona. Ale poistit ju poisti hocktora, ktoru si vyberie. Pekny den.