icon

Ako sa vyrovnať so znásilnením?

awooojky
28. feb 2012

Je to vec o ktorej sa dnes veľa nehovorí ..ale možno by malo.. je to vec za ktorú sa každá ktorá to zažila hanbí aj keď to nie je jej vina....Je to vec s ktorou neviem ci sa dá vyrovnať.. lebo mne sa to doteraz nepodarilo...
Stalo sa mi to pred 5 rokmi už je tomu 5 rokov a stále sa s tým neviem vyrovnať. Ten sviniar si chodí po svete ako by sa nič nestalo.. zatiaľ čo ja celé noci nespím.. a nechápem prečo sa to muselo stať...Prvé dva roky som mala akoby blok nepamätala som si co sa presne stalo... ako keby som mala okno..len útržky.. a to čo povedal ked bolo po všetkom.. ja som vojak..a ty len obyčajné dievča ktorému nik neuverí...od vtedy čo sa to stalo.. som sa bála ked sa ku mne nejaký chlap co i len priblížil.. začala som chodiť na vysokú.. ale musela som skončiť.. lebo som mala problém aj so skúškami ked sme mali profesora.. dlho som to nikomu nepovedala až už teraz mojmu manželovi.. mal to ťažké so mnou a stále aj má..vyhľadala som aj psychológa ale ani tam som nepochodila nedokázala som totiž o tom hovorit.. ani teraz vlastne neviem.. neviem zo seba dostat všetkú tú zlosť hnev bolesť... ako by som cítila hanbu za to aj ked ako som písala ja som za to nemohla.. ale nezmení to nič na to ako sa cítim.. že sa hnusím sama sebe.. že sa prebúdzam. na to, že cítim znova tie dotyky počujem jeho hlas.. a kde sa pohnem bojím sa či tam nie je...

Strana
z2
kacickah
3. mar 2012

@mimikyky fúha tak to by som asi tažko rozchodila...bože prečo niektorí majú tak úžasné mami.čo by som dala za takú dobrú maminu možno by som bola iná a niektoré veci by som riešila inak a vela vecí by sa nestalo ☹

mimikyky
3. mar 2012

@kacickah presne tak!! aj ja si stále kladiem túto otázku! prečo ja nemám takú mamu,akú môžem iným len v tichosti závidieť??? prečo?? mala by som sa kam ísť vyplakať 😢

kacickah
3. mar 2012

@mimikyky tak nejak asi nomôžme mat všetko ale berem to aj pozitívne 😉 😉 😉 😉

mimikyky
3. mar 2012

@kacickah ja to tak nedokážem brať, snažím sa ale byť tu pre svoje decká, a stále,stále im to opakujem 😉

kacickah
3. mar 2012

@mimikyky viem ako sa cítiš ale skús sa na niektoré veci pozerat inak.má to svoje ZA ale aj PROTI

awooojky
autor
6. mar 2012

@kostka211 ale asi mu nedokázem odpustit.. nedá sa to.. ak vies ako povedz. ale nedá sa to..

awooojky
autor
6. mar 2012

@luky1313 to som spravila.. a vela som o tom rozpravala s knazom.. ale nanávist je asi vacsia.. skusala som to vela krat.. mozno sa to aj podarilo. ale stale ked osm si na to spomenula. pocítila som znova tu nenávisť..

awooojky
autor
6. mar 2012

dievcatá na vsetky vase príspevky som reagovala a dva krát mi to vyplo..
je to strasné ze sa to muselo stat a stále stáva.. neviem ci sa da odpustit ako ste tu napísali. jedna cast to mozno vie.. ale ta druhá v nas nie.. ta nevie ani odpustit nechce. ked sa vam to stalo ako detom.. je to nieco strasné.. takých chlapov by mali zavesit za vajcia do prievanu ako moj ocko vraví.. aby poriadne trpeli za to co spravili... je nás tu dost co sme to zazili.. a urcite je nas viac.. len jedno si musíme ze to nebola nasa vina.. sice ja sama sa citim vinná ze nac som tam sla preco som nespravila to a to.. a vycitky su tu stale..
je smutné ak vas ani rodina nepodrzala.. ja som to nasim doma ani nepovedala nikomu z nich.. dusila som to v sebe a az neskor som to povedala muzovi.. ten bol ako sialený povedal ze ho zabije.. za to co spravil..
ja mam asi tiez ako by blog.. lebo si tiez niektoré veci nepamatam. uplne sa mi vymazala jeho tvar.. ale niektoré veci sa mi casom vracaju..
a ten sviniar sa o to pokusil este raz pred rokom. ked som ho stretla. nevedela osm kto to je len zrazu ta spomienka a strach ze je to on.. keby nenadisli ludia neviem ako by to dopadlo.. no asi najhorsie ako by mohlo..
tiez mam problém ked sa o znasilnení hovorí ci v telke.. tak sa klepem ako osika..muz vtedy hned prepína.. mam obdobia kedy akoby som na to zabudla.. a vsetko je v poriadku lenze potom zasa pride obdobie.. kedy ho vidim za kazdým rohom.. s manzel musí dat pozor na to ako sa ma dotkne. lebo ma chytá panika..
doteraz nechapem preco sa to musí stat.. ako moze nejaký chlap spravit nieco také strasné.

awooojky
autor
30. mar 2012

@unavenasom
@bodka13
@ibamy2
@kostka211
@luky1313
@dijuri dievcatá je mi luto mate s niecim takým skusenosti.. som nahnevaná lebo som vam kazdej jednej pisala a teraz pozeram ze o tu ani nieje

unavenasom
30. mar 2012

@awooojky je mi luto, ze si si tym presla 😔
presne..su obdobia, kedy je pohoda pohodicka..a su obdobia kedy sa to vracia stale a znovu, kazdy detail, a ten pocit ani po rokoch nestratil na intenzite
nesiem si to so sebou, je to sucast mna...kto vie aka by som bola keby sa to nestalo

awooojky
autor
31. mar 2012

@unavenasom veru presne ako pises. ja osm mala teraz asi dva týzdne no strasné nieco.. muz povedal.. ze som nenormálne vyvádzala ze som bola ako v tranze.. a ked malý zacal plakat.. tak ze som zrazu stíchla.. a potom akoby som sa spamatala.. vravel ze uz nevedel co ma so mnou robit.. a terz som zasa v pohode.. ako pises kto vie aké by to bolo keby sa nám nic také nestalo

zuzik405
5. jún 2012

Ahojte. Ja mam za sebou "len" sexualne obťažovanie, bol to cudzí chlap. V dectve to boli bratia a pred niekoľkými mesiacmi bývalý priateľ. som na to sama. Riešim to s lekármi ale nepomáha to. Zašlo to tak ďaleko že som sa niekoľkokrát pokúsila zabiť. Snažila som sa o tom hovoriť ale po názoroch že sa nič nestalo že ma neznásilnili som to vzdala.

katecameron
5. jún 2012

fuuu baby silna tema to co sa vam stalo urcite si zato nemozete same ved je to volovina za to mozu tí neokrochanci ktory nevedia co s testosteronom odtat im gule na klade mam dceru a samozrejme sa o nu bojím preto chodí uz niekolko rokov na karate a ja dufam ze sa bude vediet obranit no ako matku keby sa nieco taketo stalo mne asi by som sa zblaznila urcite by ma to polozilo neviem neviem ci by som tomu nasilnikovi nieco skarede neurobila za tu dceru a nieto este obvinovat

ivankaalenka
5. okt 2012

rovno poviem: nezazila som. A dodavam: tych hajzlov by som na mieste zastrelila! Nemozem tu asi horsie povedat :( mna "len" obtazoval vlastny ujo a mala som dost...neviem si predstavit...a male dieta...jezisi, v akom svete zijeme??? A este niektora napise, ze vyspovedaj sa?????? Nie, ja by som zabila, nie sa spovedala!
Baby drzte sa, ine nepoviem, vsetko by bolo malo...

lenka22222222222222222351
Odpoveď bola odstránená
krasneleto
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
bambulka83
30. sep 2013

@awooojky @kacickah @mimikyky @unavenasom - holky viem o com pisete a odpustila som to - takze mozne to je, ale nikdy na to nezabudnem...rozdiel je v tom, ze uz nezijem s tym chlapom co ma znasilnil (to myslim obrazne) som ovela viac oslobodena, aj ked myslim na to .. tazko to vysvetlit, ale mne to pomohlo v tom, ze som stastnejsia 🙂
moju mamcu znasilnili 2krat a mna raz bol to clovek ktoremu som verila, jeho brat bol moj dobry kamos a moj vtedajsi priatel bol jeho dobry kamarat...
znasilnenim som stratila vela a naraz som sa ocitla uplne sama a s nedoverou v muzov... zacala som to riesit alkoholom, lebo vtedy som bola mimo a nemyslela som na to... z toho ma dostal terajsi manzel, ktoremu jedinemu s mojim ocinom verim z chlapov 😨
znasilnil ma chlap ktory je vysoko postaveny manazer a ma 2 VS cize ziaden hlupak, doteraz je stastny a ma 2 deti, ale tazko nieco radit...ja verim v Boha a aj v to, ze treba odpustat nie len svojim priatelom ale hlavne svojim nepriatelom a to je ovela tazsie 🙄 , ale oslobodzujuce 🤐 kazdy sa s tym musi vyrovnat svojim sposobom
nic v zlom ale zabranit tomu je takze - dufam,ze nebudem mat ziadnu dceru, lebo aj moja mamca sa snazila o to co Vy, ale bohuzial asi co sa ma stat sa stane ☹ uz, ked som mala 14 rokov ma zacala upozornovat, ze nemam verit chlapom a zakorenila mi v dusi nedoveru a vdaka tomu som bola vzdy ostrazita...bol to len jeden okamih nepozornosti ...
podla mna zit s nenavistou je ovela horsie ako odpustenie a to horsie pre Vas, lebo ten chlap ak ste ho neudali zije niekde vysmiaty a len Vy ste tie co ste nestastne a prezivate to co prezivate 😲 nenavist Vas nici, ale nenici toho chlapa cize znici to len Vas a stastie Vam ujde.. 😨

povedat to ludom okolo je zbytocne - ja som to povedala viacerym ich reakcie boli akoze je to tvoja chyba, urcite si si to uzila, urcite si si o to koledovala ...nikto kto to neprezil to nepochopi... 😝

antonysakamaki
23. júl 2019

Mne sa to stalo tiež . Nedávno a neviem sa s tím vyrovnať . Stále sa za to vinim a s chalanmi a chlapmi sa už nedokážem ani rozprávať .Horšie je to že to nemôžem nikomu povedať . Tomu človeku som síce odpustila ale neuľavilo sa mi . Stále mi je zle . Nedokážem o tom hovoriť . Nedokážem spávať . A moj otec o tom nevie a stále kričí že som iná že nespím a nejem .
Nedokážem mu to povedať . Ale stále počúvať jeho krik už nedokážem hlavne kvôli tomu že za to nemôžem . Prosím poraďte mi ako sa s tim vyrovnať

zuz02
23. júl 2019

@antonysakamaki tak hlavne to nie je tvoja vina. Myslím, že sama to ťažko zvládneš. Ideálne by bolo, keby si nasla nejakeho odborníka, ktorému sa môžeš zdôveriť. Niekomu, kto by ti rozumel a pomohol. Neviem poradiť konkretne, ale skus kde bývaš, pripadne pozri na nete, či nie je nejaká poradňa, ktorá by ti pomohla aspoň na začiatok cez mail alebo telefón.

juliet86
23. júl 2019

@antonysakamaki pomocobetiam.sk

juliet86
23. júl 2019

@antonysakamaki urcite sa s nimi porad. tvoj vseobecny lekar ti moze vypisat zadarmo sedenia u psychologa. moz o navstiv aj psychiatra. a otcovi povedz ze ma pravdu ze je s tebou zle. ze si prezila tazku trauku a nie si schopna mu o nej hovorit. drz sa

mlada_baculka__23
23. júl 2019

@awooojky karma existuje... raz sa mu to všetko vráti! Ja som nedokázala prestať plakať keď som pozerala tento film... https://film.kukaj.to/3096-dni-pribeh-nataschi-...
Niečo strašné.

Strana
z2