icon

Ako sa zbaviť dlhodobých žalúdočných problémov?

donutelka
5. mar 2020

Ahojte, chcem sa spýtať, či mal už niekto z Vás podobný problém. Minulý rok v lete ma začalo trápiť trávenie, mávala som pocit v žalúdku ako keď pociťujete stres, i keď všetko bolo v pohode a nemala som sa čoho báť, stresovať. Pár krát sa mi stalo, že ma prehnalo, ale bolo to len zriedka. Teraz sa bojím aj niekam ísť, vzdialiť sa od wc, lebo keď ma to chytí, musím hneď utekať. Nikdy som nemala alergie ani žiadne problémy. Bola som u mojej lekárky, tá mi z krvi zistila akurát alergiu na mlieko.Začala som si kupovať lacto free výrobky a snažím sa obmedzovať mliečne. Avšak problémy neprestali. Preženie m
a aj keď si dám napr len obyčajný vývar ( celiakiu nemám). Chystám sa v blízkej dobe na kolonoskopiu a gastro, bojím sa toho no chcem už znovu žiť. Je to pre mňa hrozný a ponižujúci pocit keď musím hocikde hľadať záchod pretože by som sa s prepáčením posrala...

evuska135
5. mar 2020

@donutelka no pri alergii na mlieko veci bezlaktozove jest nemozes, preto mas asi este stale tie problemy, pripadne zjes nieco kde je skryte mlieko, srvatka. Viem z vlastnej skusenosti, ja zatial neviem na co mam alergie ale aj ked som si dala kavenku tak ma z nej prehnalo 🙈

miskahryzka333
5. mar 2020

@donutelka mne toto robili kamienky v zlcniku,po kazdom jedle som utekala na zachod.

donutelka
autor
5. mar 2020

@miskahryzka333 a mala si aj bolesti? Ja bolesti nemám

deti95060810
5. mar 2020

ja len pri strese presne takto reagujem...skús si kúpiť niečo na ukľudnenie - možno ti to pomôže...v lekárni majú aj čaje, popr. tabl.

donutelka
autor
5. mar 2020

@deti95060810 ďakujem za radu. Tiež mám pocit že stres to zhoršuje, už si to aj sama privolávam, veľa krát aj idem na wc a nič...brala som lexaurin, potom xanax a helex, helex mi trošičku pomohol ale inak nič

gallina
Autor odpoveď zmazal
montemotherone
5. mar 2020

@donutelka ak máš potvrdenú alergiu na mlieko, tak máš mlieko vysadiť, nie obmedziť. Ak máš alergiu na mliečnu bielkovinu, tak nemôžeš ani lakto free, ani kyslomliečne výrobky. Dá sa žiť aj bez nich. Kým neupravíš dietu nemôžeš sa čudovať. Telo sa bráni