Ako sa zbaviť hrtanovo hltanového refluxu?
Ahojte máte niekto skúsenosti s hrtanovo hltanovým refluxom?Ak áno podarilo sa niekomu z vás už túto diagnózu eliminovať na minimum alebo sa jej úplne zbaviť ? Ak áno dajte prosim vás typy a rady čo vám pomohlo . Prvotných symptomov sa mi podarilo zbaviť pred polrokom teraz už len cítim stále prebublavanie , a aj ako keby pritom podnebí ako je nosohltan a hltana a taký slabší tlak nan . Väčšinou keď sedím to cítim častejšie a vždy keď si odgrgnem príde len chvíľková úľava ako keby som to nemala potom to začne zas , ráno keď sa zobudím to tiež není ,až neskôr to začne alebo po prehltnutí . Na kontrolách u krcneho tam mi dali len stravovací lístok s potravinami aké majú PH, inak nič ani mi nič nenašli anatomicky všetko v poriadku , na gastro to isté (iba našiel malú axialnu herniu) ku ktorej sa vyjadril že ťa hernia by to nesposobovala že je to príčina niečoho iného dal nejaké protóny inhibitorovej pumpy , nevyjadril sa ani o stravovaní ani nič iné .
Za každú radu vám ďakujem ☺️
@tatiana149 ahoj , ja napr pri cvičení alebo tesne po nejakej aktivite to napr vôbec necítim , aj pri tomto to máš podobne ? ☺️
@iceberg presne. Pri cvičení uvoľnis svaly na krku a hrudi. Tiež reflux súvisí s krčnou chrbticou.
@tatiana149 áno? A aký by tam mal byť súvis, lebo ja s krčnou chrbticou napr nemám problémy 🙈 tebe u doktora čo povedali keď si bola ☺️
@iceberg bola som snáď u všetkých doktorov. Mne krčna tlačí na hrudnu a na krk. Sťahuje mi svaly na krku. Potom mám disfagiu, to je choroba prehltania a to mi spôsobuje reflux. Plus mám tetaniu
@tatiana149 čiže ak som zablokovaná, tak kým sa neuvoľním tak ani nič nezjem. Lebo sa mi prehĺtať nedá. A vtedy aj reflux sa zhorší
@tatiana149 a ako sa teraz stravujes? A predtým než sa ti tieto veci stali tak ako si sa vtedy stravovala?
@iceberg bola som snáď u všetkých doktorov. Mne krčna tlačí na hrudnu a na krk. Sťahuje mi svaly na krku. Potom mám disfagiu, to je choroba prehltania a to mi spôsobuje reflux. Plus mám tetaniu
@tatiana149 presne toto mam aj ja, teraz neviem ci reflux mi spusta tetaniu alebo naopak . Tiez mam aj problem s krcnou. Mne zrazu stiahne svaly na krcnej, potom citim aj reflux napina ma, oci tlak… vselijake stavy mi to sposobuje, zavraty a podobne.
@tatiana149 presne toto mam aj ja, teraz neviem ci reflux mi spusta tetaniu alebo naopak . Tiez mam aj problem s krcnou. Mne zrazu stiahne svaly na krcnej, potom citim aj reflux napina ma, oci tlak… vselijake stavy mi to sposobuje, zavraty a podobne.
@flaviafanfa hej presne. Ja momentalne chodim na rehabilitacie
@iceberg dobrý deň prosím vás aké ste mali príznaky? Ja sa už pól roka trápim s bolesťou ucha na jednej strane a skriabanim/bolestou hrdla. Zebraj mám zväčšenú pravú mandľu ale komplet cele hrdlo zapálene aj zadnú stenu. Už pól roka mi nič nezaberá. Teraz sa jedna dr na ORL vyjadrila že to môže byt tichý reflux. Ale ja nemám žiadne kyseliny a ani nemám pocit že by sa mi jedlo vracalo. Len proste tá bolesť a tlak v uchu a hrdlo ma trápia. Tak isto mám pocit tlaku hore na podnebí. Ďakujem

@iceberg tiež mám ten problém úplne akoby som seba čítala