icon

Ako sa zbaviť ochorenia Clostridium difficile?

stana1974
24. júl 2023

Ahojte,mám clostridium difficile už zas, aj prvýkrát aj druhýkrát som dostávala Normix,aj Entizol...no po dobratí sa to vracia.... probiotiká beriem od začiatku vkuse..Prosím vás napíšte mi sem kto sa z toho dostal úplne a ako. A koľko času prešlo od poslednej liečby.

Strana
z2
mimikami
Autor odpoveď zmazal
stana1974
autor
11. mar 2024

@mimikami Super som rada. Ja som polroka po transplantácii, zatiaľ všetko v poriadku...prajem veľa zdravia a všetko dobré...

sashenocka007
9. jún 2024

@stana1974 prosím vás kde vám robili tu transplantáciu? starká má problém s klostridiami ma 93 a dost zoslabla hľadám ako jej pomôcť

kata_rina25
Autor odpoveď zmazal
stana1974
autor
30. jún 2024

@sashenocka007 ihneď kontaktujte clostridiovu linku v Bratislave ak nebudú dvíhať napíšte sms o čo sa jedna. Ale volajte viackrát. Prajem nech to dobre dopadne.

mon_ben
14. okt 2024

@mimikami dobrý deň, môžem sa opýtať kde to absolvovala a na koho podnet? Myslím ze môj dr o takej možnosti ani nevie...

mon_ben
15. okt 2024

@inka04 dobrý deň, akú diétu ste držali ak sa smiem spýtať. A mate skúsenosti s tou transplantáciou? Kľudne aj do ss, Vďaka

sashenocka007
15. okt 2024

@mon_ben presli sme si tym so starkou bola hospitalizovana vyse mesiaca. oni tu liecbu nemizu dat hned ma to svoju postupnost. zacinaju s jednymi liekmi potom ak nezaberaju daju druhe. a treba bezzvyskovu dietu drzat a uzivat probiotika. transplantacia je az niekde na konci ak ine nezaberie.

mon_ben
15. okt 2024

@sashenocka007 chápem, opýtam sa svojho dr. A teda absolvovali ste ju Vy alebo starká? Pomohla vám diéta, príp aké probiotika? Beriem dlhodobo Symprove a bohužiaľ žiadne zlepšenie:/

inka04
15. okt 2024

@mon_ben Pozrite 20-stranovú diskusiu, tam je to popísané viackrát: Clostridium difficile v dospelosti

sashenocka007
16. okt 2024

@mon_ben Starkej nerobili transplantáciu. Njaprv jej dala obvodná normix a davali sme hylak a yomogi ale nepomohlo a povedala ze ona jej už viac dat nemoze ze v nemocnici mozu dat ine lieky. tam jej potom davali vankomycin a entizol alebo enterol to jej zabralo ale dlho to trvalo hylak a yomogi jej davame aj teraz. keby jej to nezabralo pokracovali by liekom dificlir atd. velmi dobre su ovsene vlocky a ovsene mlieko pomaha to vylucovat tie bakterie. a bezzvyskova dieta ziadne mliecne veci.

maminocka14
17. okt 2024

@sashenocka007 dobrý deň, môžem sa spýtať na tú stravu? Starám sa o uja, ktorý v nemocnici dostal tú hnusobu a dali mi ho tak domov, prešli sme si doslova peklom. Boli chvíle kedy už sme si mysleli, že to nezvládne. No dali sme to🙏. ( Má 80 rokov, tumor nadoblicky, bez liečby)
Hnačky už nemá, budem dávať opäť vzorku pretože, bola ešte pozitívna na clostridiu. Zatiaľ má ako jedlo : ryžu, zemiaky, kuracie prsia, rybu, mrkvu, sucháre bez stopy mlieka. Ďalšie jedlo vôbec netuším ako postupne dávať a hlavne čo mu postupne zapracovať do jedálnička. Už som sa párkrát snažila spýtať jeho obvodacky, no žiaľ z jej strany žiadna pomoc není. Hlavne, že mesačne si 💸 pripíše. Čo už. Viete mi prosím poradiť ako ďalej s tou stravou? Ďakujem

mon_ben
17. okt 2024

@sashenocka007 mňa z nemocnice prepustili do domácej liečby s entizolom a vankomycinom. Po pár dňoch to bolo späť, tak som začala užívať normix a uvidím ci a ako to zaberie. Mlieku sa vyhýbam dlhodobo, skúsim ešte tie vločky. Vďaka

sashenocka007
18. okt 2024

@maminocka14 no len to co pisete ja som jej varievala vyvar z rezancami kludne aj z kuracich prs alebo stehna to je raz dva vyvarila som zeleninu ale davala som jej len mrkvu alebo taku zeleninovu s mrkvou a zemiakom alebo rytou. alebo vyvar s masovymi gulickami .https://kuchynalidla.sk/recepty/zeleninova-poli... pre zmenu. je to jedlo dost jednotvarne neda sa moc vymýšľať. masko na prirodno so zemiakmi ci ryzou. a postupne sme skusali po troske davat nieco ine. mlieko jej davam ovsene aj smotanu rastlinu. pecivo moze ale nie celozrnné obycajne biele s rastlinnym maslom a davala som aj trocha dzemu alebo sunku, masove parky. tuniak vo vlastnej šťave a tak. ovocie vez supky jablko alebo aj broskynu som davala osupenu. Kasu krupicovu z ovseneho mlieka, puding. presnidavky, piskoty,
https://kapitolyozdravi.sk/clanok/bezzvyskova-d...

maminocka14
22. okt 2024

@sashenocka007 konečne som sa dostala aj odpisaniu vám. Som veľmi vďačná za ten link zo stravou 🙏. Včera som mu skúsila pridať nové jedlo po prečítaní čo všetko môže a zatiaľ je to OK, som neskutočne vďačná za takúto skupinku.😊 Inak neviem ako by som sa radila, na Dr sa veru nemôžem spoľahnúť. Ešte raz ďakujem

sashenocka007
22. okt 2024

@maminocka14 tak ja som tiež nevedela na zaciatku, rada som pomohla

maminocka14
28. okt 2024

@sashenocka007 taaak práve som dovolala a toxíny sú negatívne 🙏🙏🙏, pozitívne clostridie sú stále. Viem že ešte aj môžu byť dlhšie, no a samozrejme pokračovať v tejto strave. , mlieko a mliečne výrobky je jasné že dlhoooo nie a už možno vôbec, ale ako to je s ostatnými potravinami to netuším. Nateraz sa tešíme že je to tak ako to je. Prajem pekný deň

krisruska
Autor odpoveď zmazal
mimikami
16. jan 2025

@mon_ben Dobrý deň, mojej mame robili transplantaciu v Bratislave - Mudr. SARVASOVA. Pricom my sme zo ZA. Rovnako jej osetrujuci lekar o tejto moznosti ani nevedel, zachranilo jej to zivot..recidivy boli neustale, terapia zabrala na prvykrat.

sashenocka007
16. jan 2025

@mon_ben ako sa vám darí

mon_ben
16. jan 2025

@sashenocka007 už som ju viac nemala, klop klop. Ale som ani nebrala atb odvtedy

zuzinka0101
30. apr 2025
@jankak055

@inka04 da sa z toho dostat. Ja som to mala zhruba pred 5 rokmi. Po hospitalizacii kde boli na nasadene atb a hladovka sa mi to este raz zopakovalo. A naposledy minuly rok mesiac po liecbe dalacinu. Nasadim si hned dietu co znamena nic nejest len pit a vysoke davky probiotik a po tyzdni bolo po probleme. Odvtedy mam pokoj. Dolezite je stale si udrziavat spravnu mikrofloru v creve beznou stravou nic vynimocne.

@jankak055 Janka ahoj a aké probiotika si pri klostridii užívala ďakujem

jankak055
30. apr 2025
@zuzinka0101

@jankak055 Janka ahoj a aké probiotika si pri klostridii užívala ďakujem

@zuzinka0101 probiofix a v lekarni mi doporucili nekadex tomu davam 1*

kata_rina25
23. jún 2025

Prosím vás, mal niekto recidívu po blokátoroch proteinovej pumpy? Sú bezpečné? Ďakujem

janammm
7. aug 2025

Je tu vlastne niekto, kto zvládol antibiotiká bez recidívy klostrídií? Dá sa to vôbec?

bjanka00
16. sep 2025
@janammm

Je tu vlastne niekto, kto zvládol antibiotiká bez recidívy klostrídií? Dá sa to vôbec?

@janammm no to by zaujimalo aj mna.
Lebo ja to mam nejak divne. Bola som odniest kontrolne odbery, bojim sa co vyjde.

kata_rina25
25. sep 2025
@janammm

@janammm Písali mi mamičky, ktoré to zvládli, ale typ antibiotík lekári veľmi zvažovali. Môj 5 ročný syn po troch rokoch od liečby Metronidazolom zvládol Summamed s Enterolom na diete a nedostal cdiff späť, takže sú také prípady určite, ale aj veľa takých, ktorí cdiff dostali aj po veľa rokoch, jedna mamička tu písala, že to riskla po 6 rokoch a cdiff dostala opäť. Ťažko povedať.

janammm
25. sep 2025
@kata_rina25

@janammm Písali mi mamičky, ktoré to zvládli, ale typ antibiotík lekári veľmi zvažovali. Môj 5 ročný syn po troch rokoch od liečby Metronidazolom zvládol Summamed s Enterolom na diete a nedostal cdiff späť, takže sú také prípady určite, ale aj veľa takých, ktorí cdiff dostali aj po veľa rokoch, jedna mamička tu písala, že to riskla po 6 rokoch a cdiff dostala opäť. Ťažko povedať.

@kata_rina25 ďakujem pekne za odpoveď, je to riziko... veľké...ale aspoň že nejaká šanca, nádej, svetielko

Strana
z2