Ako sa zbaviť strachu z výšky?

10. feb 2023

Ahojte, mali ste niekto strach z výšky a podarilo sa vám ho prekonať? Vopred ďakujem za všetky rady a tipy ako na to.
Celá rodina má rada hory a kôli strachu z výšky som ako to piate koleso na voze.
Pre predstavu, v lete som chytila panický záchvat na Vysokej v Malých Karpatoch. Ísť do Tatier nehrozí. Rada by som sa toho strachu zbavila ak sa to dá.

luccija
10. feb 2023

Mne dnes posielala kamarátka fotku ako sedí na lanovke práve včera som jej hovorila, že ju obdivujem, že lyzuju na vysokých zjazdovkách.
Tiež nemám rada výšky lanovku na Skalnaté pleso predychavam.Detto turistika v Tatrách na nebezpečnejší u miestach..ale, ak chcem niečo zažiť musím.Vysoku a Skalnatu som zvládla🙂kedy sa Ti to objavilo?mne, keď som bola v začiatkoch tehotenstva a išla som lanovkou dovtedy som tento druh strachu nepoznala.
Asi len skúšať, posmelovat sa, vyskúšať a, keď to bude zle viem, že sa môžem vrátiť.Ja by som nemohla bývať ani na vysokom poschodí je mi zle, keď vyjdem u známych na balkón na 10 poschodí.
Možno by Ti pomohlo placebo dám si magnézium a zvládnem to.Slovensky raj rebríky som vzdala

veto2
10. feb 2023

Možno postupne skúšať. Napríklad ak idete na rozhľadnu vyskúšať pár schodov pokiaľ vám je to príjemné. Nerobiť na seba nátlak a ak sa osmelite nabudúce môžete vystúpiť vyššie.

euka210
10. feb 2023

Mas sa zaseknut niekde v Priecnom sedle...kde by som ani ja nesla a viem, ze sa to tam stava...tak to si dam radsej kolecko okolo Strbskeho plesa 😉

micusa2222
11. feb 2023

nezbavíš sa toho, mám to isté...ale neriešim to...

brembo
11. feb 2023

Postpupne. Chodiť do výšok,aby si si zvykla. Treba ísť do výšky,kde ti je to už nepríjemné. Ale to chce každodenný tréning,inak to neprekonáš. Tiež nemám rád výšky,ale mal som prácu,kde som skrátka musel pracovať vo výškach. Naprv to bola hrôza,ale za týždeň som si zvykol na o 3 týždne som to bral,ako keby som bol na zemi