Ako sa zbaviť vdovského hrbu pomocou cvičenia?
Zbavili ste sa ho cvičením?ako dlho to trvalo?
Preco sa to vola "vdovsky" hrb? 😀
@beata_ra Termín "vdovský hrb" vznikol z historických asociácií, pretože bol častejší u starších žien, ktoré boli dlho v strese alebo niesli veľkú emocionálnu či fyzickú záťaž. Dnes vieme, že jeho vznik je komplexnejší a súvisí s kombináciou faktorov, ako sú hormonálne zmeny (najmä pokles estrogénu v menopauze), nesprávne držanie tela (časté hrbenie sa, používanie mobilných zariadení), osteoporóza, chronický stres a genetická predispozícia. Vdovský hrb predstavuje nahromadenie tukového tkaniva v oblasti siedmeho krčného stavca (C7).
Tiez som to prvy krat pocul tak som prezistil.
Vďaka za odpovede na moje otázky 👍
Som si istá, že aj fyzioterapia môže pomôcť 🙂
cvicenim sa asi nezbavis ale poctivim cvicenim sa to urcite nebude zhorsovat a urcite treba obmedzit pozeranie do mobilu v predklone
cvicenim sa asi nezbavis ale poctivim cvicenim sa to urcite nebude zhorsovat a urcite treba obmedzit pozeranie do mobilu v predklone
@kacena4 máte vlastnú skúsenosť,že cvičenie to nezlepší?
Som si istá, že aj fyzioterapia môže pomôcť 🙂
@mirka_a_hrasok cvičím samozrejme,len som chcela vedieť kto s tým má reálne skusenosti
@moonlight1210 dakujem
@moonlight1210 dakujem
@anonym_autor Sesternica chodila na masáže .Viem, že jej to masíroval ,dával bankovanie a chodila cvičiť.Mala maséra čo je aj trénerom.Jej to pekne zmizlo.

Preco sa to vola "vdovsky" hrb? 😀