icon

Ako sa zbaviť vší a hníd?

helus888
10. mar 2021

Zdravím prosím vás o radu už mesiac sa trápim so vsami skúsila som veľa prípravkov lekárne a vždy vycesem minimalne 2 . Určite mám aj hnidy ale ja si ich nevidim akurát mám na hlave sampon paranit a igelitku už fakt neviem .. vlasy mám po pás dlhé a husté

Strana
z2
erickatt
11. mar 2021

@helus888 a su to isto hnidy?? Sampon na psov a v robote odfotim( idem si skontrolovat salon) jeden sprai ten v prípade pohotivosti pouzivam

erickatt
11. mar 2021

@helus888 ved to, aj ja som take farbila a nezabralo. Ale aj uteraky na 90, hrebene do sava, vystrikat v aute sedacky, navlecky oprat ozehlit,.....

macekovam
11. mar 2021

@helus888 poradím ti..známa si dala na vlasy metanol alebo lieh.. Zabalila do uterák a.. Všetko podochlo...

misiatko81
11. mar 2021

ja som sa so vsami trapila mesiace, priniesla dcera zo skolky. mali sme ich ja, dcera a syn. vyskusala som vsetko, ani farbenie Vlasov nepomohlo. nekonečně vycesavanie a zehlenie vlasov, lebo s stým spalis hnidy. nakonec nam pomohol sprej Hedrin Treat &Go. dala som nam ho 3x po sebe a bol koniec. po jazdom umyti som dcére a sebe zehlila vlasy

monro
11. mar 2021

Nečítala som diskusiu, ale Hedrin ste skúšali? To je najlepšie na vši a hnidy, co sme mali. Funguje na fyzikálnom princípe, voš zadusí. Ani hnidy netreba dávať z vlasov von, povypádavajú samé.

ninusa221
11. mar 2021

@conta22 aj mne zabral len ten paranit no vtedy ešte som nemala asi žehličku 😀 a ja som mala brcky 😀 ja zas som mala na primaní a iba stojim v kostole v 1 ľavici a vša mi po čele prebehla😂😂😂😂😂

meluzinaaa
18. mar 2021

@helus888 octovy zábal a Parasine T15.po octe vymenovať,vycesat.o pár dní zopakuj. Parasine je najnajnaj. V Anglicku je skoro to isté podľa zloženia najpredávanejší produkt.tam sa volá Fullu Marks.maj to na hlave kľudne aj celú noc.je to neškodné.drzim palce.o pár dní si za vodou.100 pro.toto zabíja živé a hnidy vysusenim.nie ako iné prípravky,čo iba živé zadusí.

meluzinaaa
7. júl 2021

@helus888 peroxid vodíka 3 percentný, neštîpe, nesmrdi, ale pre istotu vyčesať a prežehliť

miriam_s
8. júl 2021

@meluzinaaa nenarusilo by to farbu vlasov ak by boli farbene ?

kiki68
8. júl 2021

Jednoducho, pekne odfarbit peroxidom, to nemaju tie potvory ako prezit. Kamoske tak vyriesili opakujuci sa problem. Mala myslim 13, boli zufali. Tak dali par stupnov blond a bolo . Druhe svinstvo je olaplex. Da sa ist ja Tak, ze odfarbite a znova zafarbite. To by som riesila u kadernika urcite.

meluzinaaa
8. júl 2021

@miriam_s možno trošičku,ale je to účinnejšie ako farba.oveľa.fakt.a stojí 1,50 eur

miriam_s
8. júl 2021

@meluzinaaa a koľko sa to môže nechať vo vlasoch ? Aby nezhoreli...

meluzinaaa
8. júl 2021

@miriam_s namoč vlasy ,je to ako voda a nechaj kľudne aj hoďku. Vlasy uschnú.umy šampónom,preplachni octom a fyfenuj. Uvidíš ten zázrak. O týždeň pre istotu zopakuj. Je to fakt ako voda. Nepocitiš rozdiel nič nezhorí,ani vlasy nevypadnu.je to zázrak, fakt.a za euro.

meluzinaaa
17. júl 2021

@helus888 peroxid vodíka.čistý, neriedený.alkohol nepomáha každému,iba toto a vôbec n esmrdí ,neštipe.trochu osvetlí farbu. Tutovka. Nič z lekárne nezaberie,dimeticon a permetrin sú neúčinné.totalne .a drahé.farmaceuticky biznis na vši zastaví iba peroxid.za euro a pol.

cherryann
22. júl 2021

No, už sa to tu písalo, ale zopakujem, ak nechceš chémiu, strihať vlasy a podobne, je "najohľaduplnejšie" potrieť vlasy kondicionérom alebo dačím podobným a vyčesať nejakým všiváčikom. Návod je napríklad tu: https://www.vsivacik.sk/blog-o-vsiach/ako-sa-zb...

Lebo aj tak nie každá chémia zlikviduje aj hnidy, s týmto som mala veľký problém.

helus888
autor
29. júl 2021

Moja diskusia, pridavam radu ako som sa zbavila . Pomohol len a len PARANIT. Sprej a šampón +kovový hrebienok a vycesavat do 2 týždňov od pouzivania som nemala ani hnidu. Akurát to vycesavanie mi hrozne znicilo vlasy zredli

ranya
10. aug 2022

@helus888 a to si si davala kazdy den ten sprej ci?

helus888
autor
10. aug 2022

@ranya už si to nepamätám ale myslím ze každý 3 deň

ranya
13. aug 2022

@helus888 este otazka - po dcere presli aj na mna :((( muz mi to nevie tak pozerat, stale tvrdil ze nemam a mam. ty si si to len sama stale vycesavala tym hrebencekom?

meluzinaaa
14. aug 2022

@ranya daj si na suché vlasy silný orešak. Zabíja vši aj hnidy.a vycesavaj.potom ocot a fenovat

sharlote
22. aug 2022

Nam pomohla alpa, vycitala som to tu na MK, do rozprasovaca naliat vodu, trocha alpy odoka, striekla som im to cca 2x, nezmyvala, vysusili sa aj hnidy, nemusela som ich vycesacat, predtym som dala sampon ale hnidy nezdochli, stale pukali ked som nasla, po alpe vsetko ok ,

ranya
22. aug 2022

@sharlote co to znamena, ze pukali? moja ich mala take male, ze to ani nebolo mozne nejako chytit...len nechtom som davala dole.

zuzulka558
22. aug 2022

Nam ich nosila nepravidelne dcera uz 2 roky zo skoly,,, vlasy som umyla, vycesala a hnidy po jednej vyberala 🤭 vlasy som aj zehlila tak ich vypáliš, a vzdy ked isla do školy na hlavu nakvapkala tea tree olej, odvtedy mala pokoj, my sme to nestihli dostat hned som makala jak drak doma

sunyrose
22. aug 2022

Mala som ich a nič na svete mi nepomohlo...,trápila som sa cca mesiac...už som si myslela, že pôjdem úplne dohola....pomohol mi fén. Fénovala som si čo najdlhšie - koľko som len dokázala vydržať /horela mi hlava/, ale jedine to mi pomohlo....

sharlote
22. aug 2022

Tiez som nevedela kedy este ziju, ked som ich vytiahla tak som na tvrdom povrchu pritlacila nechtom alebo niecim tvrdym a pocujes ako pukne, my sme chytili od sestrinych deti , tiez si nevsimla ze maju, ....tiez som dcera prezehlila vlasy, len to nevyhubi pri korienkoch kde ich je najviac

efelinka2002
10. nov 2023

Maminky, prosím vás, ak má dieťa vši, kedy treba prvýkrát oprať bielizeň, čiapky atď.a dezinfikovať? Hneď v prvý deň, keď nájdem a potom každý deň, až kým nezmizne posledná hnida z vlasov? Ďakujem.

Strana
z2