icon

Ako sa zotaviť po sekcii rýchlo a efektívne?

7. dec 2024

Som po sekcii 5 dní, a boli ma cele telo ledva chodím prosím rady ako sa dat dokopy pomaly , čo vám pomohlo?? Ako ste ti zvládli?

Strana
z3
levantinka
7. dec 2024

@summer138 Chapem co myslis, ale stale si PO, cize si mala operaciu. A tvoje telo uz nikdy nebude ako predtym. To som myslela. Svaly, fyzicka su ine a brusna stena vsetky vrstvy je tiez nieco ine ohladom toho ako to bude po. Bolest s tym nema nic spolocne ak riesime toto. Ja som pruh dostala 4 roky po v mieste kde ma rezali. Ine je sa citit na iste veci a ine co by si nemala robit. Zrasty nemozes vediet ci mas, to ti ukaze az dalsia operacia. Ziadne sono ani nic. Ano kazde telo je ine to je fakt. Ale faktom je ze po kazdej operacii nemas mat zvysenu fyzicku zataz. Samozrejme musis sa starat o deti, ale beh bol tvoja dobrovolna a nezodpovedna vec. Mala si stastie, ze sa ti nepotrhali stehy a nevykrvacala si dovnutra. Vnutro sa totiz to hoji dlhsie ako ta vonkajsia zasita rana. Lebo tam je toho zositeho viac a tak isto aj tvoja maternica. Ta paska je len na tu vonkajsiu ranu.

Co sa tyka toho ze ty si to dala. Ja som sice mala ine ale dajme tomu nieco podobne. A citila by som sa na vselico mozne. Moje telo znasa a dava lepsie ako ostatni. Ale to neznamena, ze by som to samozrejme urobila. Hovorim cisto ze dala by som hocico. Ale mam rozum a zdravie je na 1. mieste. Cize som sa setrila ako sa dalo a robila som veci postupne ako som citila. Ako vyssie pani pisala. Naco?

summer138
7. dec 2024

@miroslava21 Ja som prežila aj tvoj spôsob - prvá sekcia a druhá opísaný a za mňa druhý lepšie na rekonvalescenciu celkovú, ale TAP mi pichli aj pri prvom, len to ležanie bolo 24hod, pri druhom 4hod a rozdiel obrovský.

snehulak77
7. dec 2024

@summer138 ďalšia vec. Ak máš v sebe nejaký medikament ktorý si bráni úplne precítiť, čo sa v tvojom vnútri deje, nevieš úplne reálne zhodnotiť, že toto je za hranou. To je inak dôvod, prečo lekári povedia po operácii, že toto a toto nerobte, ani keby ste sa cítili dobre. Teraz som po operácii chrbtice. Podľa pocitu by som niektoré veci mohla pokojne robiť, ale doktor povedal nie. Jednoduchú dôvod. Isté dôsledky neprídu hneď, môže to trvať roky. Môžeš to pocítiť v iných oblastiach a ani to nespojis. No načo? To je taký detinsky rys....

heln
7. dec 2024

rychlo do poriadku?. ja som sa po druhej sekcii citala ako keby ma presiel vlak, vsetko ma bolelo ako keby som bola stara babka, prvu prechadzku som zvladla asi po tyzdni, trvala celu vecnost a presli sme len okolo panelaku....
nuz, pekne pomaly, pomaly sa rozhybuj, natieraj si brucho, bude to lepsie.

summer138
7. dec 2024

@snehulak77 12 hod po sekcii máš v sebe TAP bloky - ak narážaš na to. Prajem ešte pohodovú debatu 🙂

snehulak77
7. dec 2024

@summer138 pokojne ignoruj lekárov pre svoj pocit hrdinstva. Ale prosím, aspoň o Tom nehovor v diskusii ženy, ktorá sa dáva dokopy a necíti sa dobre. Popracuj trošku na úsudku

dankuk
8. dec 2024

@summer138 Wau, asi mas tvrdy zivot, ked Ti nema kto po 4 dnoch od sekcie umyt dlazku. Mna to nenapadlo robit ani po normalnom porode.

summer138
8. dec 2024

@dankuk nemusela, nemala som s tým problém proste. Nič ma nebolelo.

Strana
z3