icon

Ako si uľaviť pri alergiách a ťažkostiach s dýchaním?

14. jún 2025

O dva tyzdne idem na kontrolu ku alergologovi.. uz tyzden nemozem uzivat spreje ani lieky, ktore by mi ulavili co uzivam na dennej baze... nos mam ako loptu, opuchnuty, bolavy... uz nevladzem ani dychat, dnes som este aj kvety strihala.. no hroza pre mna... ako si mam ulavit? Ved uz tento tyzden je pre mna horor.. teraz sa vsade kosi, kopec pelu, ... vsetko to co mi pomahalo teraz nemozem uzivat... neviem ako zvladnem este 2 tyzdne bez nicoho... lebo 3 tyzdne pred vysetrenim nemam nic brat, ze im skresli vysledky... lenze ja uz neviem co mam robit

dzulli1980
14. jún 2025

Fúha, toto počujem prvýkrát, že tri týždne ... ja mám alergickú astmu, pred kontrolným vyšetrením u alergológa 5 dní nesmiem brať nič na alergiu ... skús si pomôcť Quixx-om, parádny je na nos pri alergii, je možné ho brať dlhodobo - odskúšané.

autor
14. jún 2025
@dzulli1980

Fúha, toto počujem prvýkrát, že tri týždne ... ja mám alergickú astmu, pred kontrolným vyšetrením u alergológa 5 dní nesmiem brať nič na alergiu ... skús si pomôcť Quixx-om, parádny je na nos pri alergii, je možné ho brať dlhodobo - odskúšané.

@dzulli1980 no u tej lekarky aj na stranke tak pise, ze 3 tyzdne.. aj do telefonu mi tak povedala, ze nemam ziadne spreje ani lieky uzivat a ja sa doma idem zblaznit.. to uz nikoho nezaujima

michaela329
14. jún 2025

To je hrozne dlho. Ja to mám takto:

simsalabim
14. jún 2025

Vysadit treba iba antihistaminka, spreje a kvapky pouzivat mozes.

autor
14. jún 2025
autor
14. jún 2025
@simsalabim

Vysadit treba iba antihistaminka, spreje a kvapky pouzivat mozes.

@simsalabim tu pise nieco ine

dzulli1980
14. jún 2025

No na Tvojom mieste si hľadám novú Dr., lebo keby som vysadila tri týždne pred vyšetrením sprej na inhaláciu, zadusím sa ... za mňa absolútne nereálne pre ťažkých alergikov a astmatikov.

autor
14. jún 2025
@dzulli1980

No na Tvojom mieste si hľadám novú Dr., lebo keby som vysadila tri týždne pred vyšetrením sprej na inhaláciu, zadusím sa ... za mňa absolútne nereálne pre ťažkých alergikov a astmatikov.

@dzulli1980 no ved presne.. neviem ako to vydrzim... ked mi bude zajtra horsie tak v pondelok tam zavolam.. asi sa zadusim... mozem dychat len s otvorenymi ustami..

simsalabim
14. jún 2025
@dzulli1980

@dzulli1980 suhlasim, nehovoriac o tom, ze testy na pel sa v sezone nemaju robit vobec.

waitiekatie
14. jún 2025

tri tyzdne je hovadina, nie tri dni? to ako novy pacient tam ides? bude isto robit pricky (testy na ruku)? lebo iba kvoli tomu to ma vyznam.. ale ty pises ze kontrola... robim na alergologii a je total hovadina aby dr ziadala kvoli kontrole vysadit liecbu. My odporucame novym pac, ktori maju prist uplne prvy krat, vysadit celkove antihistaminika, teda tabletky na alergiu 3 dni pred uplne prvym vysetrenim u nas,. ak sa to da. spreje do nosa ani kvapky do oci netreba vysadzat vobec.. Ak to nezvladaju, testy na ruku si dr urobi inokedy, mimo sezonu, ked to clovek zvladne vysadit antihistaminika. Vysadit liecbu kvoli kontrole mi pride hovadina.Ved to cloveka uplne rozhadze...

marianarem
14. jún 2025

Nie je tam napisane co 3, podla mna to mozu byt kludne len 3 dni.

autor
14. jún 2025
@marianarem

Nie je tam napisane co 3, podla mna to mozu byt kludne len 3 dni.

@waitiekatie
@marianarem pise tam 2 a tri tyzdne v tom screenshote... taktiez aj do telefonu mi tak doktorka povedala, ze im to skresli vysledky ... ale zavolam tam v pondelok lebo nos mam ako paradajku

beckynka89
14. jún 2025

Nikdy pred kontrolou som nevysadzovala spreje. Teraz mám kontrolu koncom júla a povedala ze mam vysadiť len antihistaminika 7 dní pred kontrolou. Ale tiež nechápem na čo. Ci mi budu zase robiť ten prick test.

jankasmejka
15. jún 2025

A čo tak v dobe nutnej byť bez liekov, snažiť sa čo najviac vyhýbať alergénim? A nie ešte strihať kvety.... vyplachovať si nos a dutiny konvičkou s roztokom do nosa.