icon

Ako si vysvetliť hodnoty bielych krviniek?

pupinka23
7. feb 2025

Ahoj vedeli by ste prosim poradit o hodnotach krvy ktore mam z pohotovosti? Som strasne nervozna vystresovana a mam ist k obvodnej az v pondelok. Hlavne ma zaujimaju biele krvinky 😭

Ako si vysvetliť hodnoty bielych krviniek?
stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
7. feb 2025

Máš zvýšené biele krvinky. Zrejme si chorá-prechladnuta, alebo nejaký zápal ti zacina v tele, ale Crp mas zatial v pohode. Cukor máš zvýšený- je otázne či si bola pri odbere nalačno. Ostatné parametre sa vôbec nemáš prečo stresovať, aj tie markery môžu byť ľahko zvýšené pri chorobe. Môžeš byť úplne kľudná do pondelka.😉

melanta
7. feb 2025

Máš zvýšené biele krvinky, neutrofily a lymfocyty - to je väčšinou dôsledok nejakého zápalu, vírusu, bakteriálneho ochorenia. Aký je dôvod, že si vystresovaná z toho?

domka222
7. feb 2025

Už si sa tu raz pýtala. A ten zvýšený cukor zrejme môžeš mať z toho banánu, čo si zjedla pred odberom.

ina2405
7. feb 2025

@stanulienkat buď niečo zjedla, alebo má zvýšený cukor z nejakého zápalu v tele.

stanulienkat
7. feb 2025

@ina2405 skor A. To by už musela mať veľmi veľký zápal, aby jej stupol cukor.

balerina2025
7. feb 2025

@pupinka23 vcera si pisala ze?

pupinka23
autor
7. feb 2025

@domka222 mna nezaujima cukor. Ale mas super postreh 🥰

ina2405
7. feb 2025

@stanulienkat aj pri virózach a miernych zápaloch môže byť zvýšený, toto nie je zas moc vyššie.

ina2405
7. feb 2025

@pupinka23 ale hemoglobín je pekný, ak by to bolo niečo veľmi akútne súvisiace s krvou, tak by bol pravdepodobne o dosť nižší.

domka222
7. feb 2025

@pupinka23 ako ti píšu, biele krvinky sú pri zápale, vírusoch. Môj syn ich mal napríklad pri mononukleóze katastrofálne. To vtedy pátrali, či to nie je dokonca akútna leukémia

alickapusinka
7. feb 2025

Tak mal by ťa zaujimať cukor ako píšeš lebo na to že si mala len bánan tak je to vyšši cukor.

ina2405
7. feb 2025

@domka222 ale vtedy býva aj hemoglobín hrozný, aj došticky a to tu nie je.

ina2405
7. feb 2025

@alickapusinka ak mala banán pred odberom, tak ten cukor je úplne v norme a vôbec nie vyšší.

alickapusinka
7. feb 2025

len neviem nikdy som pred odberom nejedla banan.

domka222
7. feb 2025

@ina2405 nemyslela som,že to môže byť jej prípad. Skôr to,že to môže byť kľudne vírusové ochorenie, vtedy by sedelo aj to crp v norme

ina2405
7. feb 2025

@domka222 ja viem, že ty nie. Len autorka sa evidentne práve takého niečoho bojí 🙂